Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023

ev media-logo

Σήμερα η κηδεία του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Μίχου, στη Φωκίδα. Κλείνουν στις 12.00 οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, μεσίστιες οι σημαίες

mixos1-thumb-large

Η εξόδιος ακολουθία του Κώστα Μίχου, μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, θα τελεστεί σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στις 12.30 το μεσημέρι, στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στην Ερατεινή Φωκίδας. Η ταφή θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, Κονιάκο Φωκίδας.

 

Σήμερα, εξάλλου, οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας θα παραμείνουν κλειστές όλη την ημέρα, ενώ οι υπηρεσίες των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων (και της Π.Ε Ευρυτανίας) θα παραμείνουν κλειστές από τις 12 έως και τις 15.00, σε ένδειξη σεβασμού και τιμής προς τον εκλιπόντα Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας. Οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και τις 15.00.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος τίμησε τη μνήμη του Κώστα Μίχου σε έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο έγινε χθες στη Λαμία.

Σε ανακοίνωσή για το τον θάνατο του Κ. Μίχου, η Περιφέρεια είχε εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λαμία, 2 Μαΐου 2016

Με βαθιά θλίψη και απέραντη συγκίνηση η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος αποχαιρετά τον Κώστα Μίχο, Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, ο οποίος έφυγε σήμερα από κοντά μας σε ηλικία μόλις 49 ετών.

Ο Κώστας, υπήρξε για όλους μας ένας πολύτιμος συνεργάτης που πίστεψε και συνέβαλε στο όραμα για μια δυνατή και ανθρώπινη περιφέρεια.  Πάνω από όλα, υπήρξε άξιος εκπρόσωπος του λαού της Φωκίδας για την οποία μοχθούσε με ζήλο και αυταπάρνηση καθημερινά. 

Διακρίθηκε για το ήθος, την μετριοπάθεια και την ευγένεια σε κάθε έκφανση της ζωής του. Πάλεψε γενναία, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια την ασθένειά του, αφοσιωμένος μέχρι και την ύστατη ώρα στα καθήκοντά του.

Ο Κώστας Μίχος γεννήθηκε στον Κονιάκο Φωκίδας. Ήταν γιος του Νικολάου και της Αικατερίνης Μίχου. Το 1985 τέλειωσε το σχολείο στο 28οΠαγκρατίου. Ήταν απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Συνέχισε
τις σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Ξάνθης, αποφοιτώντας με την ιδιότητα του Πολιτικού Μηχανικού.

Είχε εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και συμμετείχε σε σημαντικά έργα πανελληνίας εμβέλειας, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν ως ελεύθερος επαγγελματίας, αφού, τα τελευταία έξι χρόνια, προ της εκλογής του, διατηρούσε γραφείο μελετών – κατασκευών στην Ερατεινή Φωκίδας. Ως
έφεδρος αξιωματικός υπηρέτησε στο Δ΄ Σώμα Στρατού, στην Ξάνθη (ΔΕΣΕ).

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Στη σύζυγό του Νικολέτα και τα παιδιά Δήμητρα και Νίκο,  εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.