Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το γλυκό της εβδομάδας | Λαχταριστό banoffee σοκολάτας

706

Υλικά

Για τη βάση:

-250 γρ. μπισκότα digestive

-125 γρ. βούτυρο

-1 κ.σ. κακάο

Για την κρέμα:

-180 γρ. βούτυρο

-180 γρ. μαύρη ζάχαρη

-2 συσκευασίες γάλα ζαχαρούχο (x 400 γρ.)

-60 γρ. ξύσμα σοκολάτας

Για το τελείωμα:

-4 μέτριες μπανάνες (ώριμες και γερές)

-300 γρ. χτυπημένη κρέμα 35% (σε παχύρρευστη μορφή)

-ξύσμα σοκολάτας για την επικάλυψη

-λίγο κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα τριμμένα μπισκότα. Ανακατεύουμε να βραχούν καλά τα μπισκότα. Ντύνουμε φόρμα δαχτυλίδι 22 ή 24 εκ. Φροντίζουμε να ντύσουμε τα πλαϊνά ανασηκώνοντας.

Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει τελείως. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο. Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε 6-7' σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια κρέμα καραμέλα γάλακτος πηχτή με σκούρο χρώμα.

Αδειάζουμε τη μισή κρέμα καραμέλας στη βάση μπισκότου. Ρίχνουμε τη σοκολάτα στην υπόλοιπη κρέμα καραμέλα γάλακτος και ανακατεύουμε να λιώσει. Περιχύνουμε τη δεύτερη στρώση μπλέκοντας την μια μέσα στην άλλη.Παγώνουμε για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα. Ξεφορμάρουμε το banoffee. Στρώνουμε φέτες μπανάνας σε όλη την επιφάνεια γαρνίρουμε με την χτυπημένη παχύρρευστη κρέμα και πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας και κακάο.

 

Mε πληροφορίες από www.argiro.gr