Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Γιάννης Παπαδόπουλος: «Τα παιδιά αυτά έχουν ανεπτυγμένες τις άλλες αισθήσεις σε υπέρμετρο βαθμό και ειδικά στην όραση “πετάνε σπίθες”»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Παπαδόπουλος μίλησε στα “Ευρυτανικά Νέα” για την προετοιμασία στο Καρπενήσι, τον στόχο της Εθνικής στο Πανευρωπαϊκό, αλλά και την αποδοχή που τυγχάνουν τα παιδιά από τον κόσμο.

1

Ο τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας άρχισε την καριέρα του ως αθλητής της Ολυμπιάδας Πατρών (Β’ κ Γ’ Εθνική) και όταν ανηφόρισε στην Αθήνα λόγω σπουδών αγωνίστηκε στον Αρίωνα (Β’ Εθνική). Ακολούθησαν ορισμένες τοπικής κατηγορίας ομάδες και επέστρεψε στην Πάτρα, όπου έπαιξε σε Έσπερο, Παναχαϊκή, Ακράτα κ.ά. Σταδιακά άρχισε την προπονητική του καριέρα, περνώντας από όλες τις κατηγορίες και σε συνδυασμό με τις σπουδές στη νοηματική έφτασε να πάρει το χρίσμα του Ομοσπονδιακού τεχνικού. 

O Γιάννης Παπαδόπουλος, όπως και ο αδερφός του Φάνης είναι Ευρυτάνες (!), καθώς έχουν καταγωγή από τον Τόρνο Ευρυτανίας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Για την προετοιμασία στο Καρπενήσι ανέφερε:«Ξεκινάει ένα δυνατό δεκαήμερο για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας μας. Οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου είναι υπερπολυτελείς για εμάς και καλύπτουν απόλυτα όλες τις ανάγκες μας. Το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι γούρικο, γιατί έχουμε πάρει δύο μετάλλια μετά από προετοιμασία εδώ και ελπίζουμε να.. τριτώσει το καλό».

Για τις δυσκολίες της προπόνησης λόγω της “ιδιαιτερότητας” των αθλητών ανέφερε τα εξής: «Αυτή η ιδιαιτερότητα (κώφωση και βαρηκοΐα) ξεπερνιέται εύκολα, γιατί μιλάω τη νοηματική. Τα παιδιά αυτά έχουν ανεπτυγμένες τις άλλες αισθήσεις σε υπέρμετρο βαθμό και ειδικά στην όραση “πετάνε σπίθες”! Έχουν ζωντάνια και όρεξη για μπάσκετ, το οποίο αγαπάνε πολύ…».

2 

Για τους στόχους της ομάδας στο Πανευρωπαϊκό ο τεχνικός της Εθνικής δήλωσε: «Όταν ξεκινήσαμε το σχεδιασμό είπαμε να πάμε όσο καλύτερα γίνεται, με όριο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2017-Σαμψούντα). Άρα θέλουμε να είμαστε στην 4αδα, που δίνει την πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Όμως, κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά…». 

Για τη δυναμική της ομάδας υπογράμμισε: «Υπάρχει χημεία μεταξύ των παιδιών (έμπειρων και νεότερων), καθώς όλοι αγωνίζονται με πάθος και όρεξη. Οι πιο έμπειροι προσπαθούν να “μεταφέρουν” τις γνώσεις τους στους πιο νέους, που δείχνουν μεγάλη όρεξη και θέλουν να αποτελούν ενεργά μέλη της Εθνικής και όχι συμπληρωματικά. Αυτό δυσκολεύει την επιλογή της τελικής 12αδας, που θα γίνει εδώ στο Καρπενήσι».

Για τα φιλικά προετοιμασίας της ομάδας ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Έχουμε δώσει 2 φιλικά, πριν έρθουμε εδώ, το ένα με τον Πειραϊκό και το άλλο με τον Παναιτωλικό, θα ακολουθήσουν άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη και ίσως πραγματοποιηθεί ένα ακόμα με την Εθνική Φιλιππίνων (βρίσκεται στο Καρπενήσι από τις 11/6)».

4 

Για ανταπόκριση-αποδοχή των παιδιών από την κοινωνία ο φιλόδοξος προπονητής υπογράμμισε τα εξής: «Όταν βρίσκεσαι έξω από τον κόσμο αυτών των παιδιών, δεν μπορείς να αντιληφθείς πως νιώθουν. Αισθάνονται αδικημένοι από τον Θεό, όχι τόσο για των κώφωσή τους (που δεν το θεωρούν καν μειονέκτημα), αλλά το γεγονός πως η κοινωνία τούς παραγκωνίζει. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να τους δείξουμε πως ο κόσμος είναι δίπλα τους και τους στηρίζει».

Για το υψηλό όριο ηλικίας του ρόστερ ο Γιάννης Παπαδόπουλος δήλωσε: «Προτιμήσαμε να ενεργοποιήσουμε όλους τους έμπειρους παίχτες, καθώς βρίσκονται σε σημαντική και κρίσιμη καμπή, όσον αφορά την Εθνική ομάδα. Όμως βρισκόμαστε σε στάδιο ανανέωσης, καθώς υπάρχουν νέα παιδιά, που ακολουθούν. Οι έμπειροι θα καλύψουν με την εμπειρία τους το θέμα της ηλικίας, ενώ  ταυτόχρονα θα βοηθήσουν τόσο τους νέους, που βρίσκονται στην προεπιλογή, αλλά και όσους στελεχώσουν την Εθνική μελλοντικά». 

5

3