Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Αλεξία Πάππας (Πρωταθλήτρια στίβου): «Νιώθω μαγεμένη με το Καρπενήσι - Ιδανικές συνθήκες προετοιμασίας»

Με ιδιαίτερα φιλική και ευχάριστη διάθεση, η Αλεξία Πάππας παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα”. Η φιλόδοξη αθλήτρια μιλάει για τη μεταγραφή της στην Εθνική Ελλάδας, την προετοιμασία στο Καρπενήσι και φυσικά τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Untitled 2

Η Αλεξία-Μαρία Πάππας έχει καταγωγή από τη Ρόδο, όμως μεγάλωσε στην Αμερική. Μετά από δύο (2) χρόνια γραφειοκρατικής... ταλαιπωρίας πήρε μεταγραφή και πλέον λογίζεται ως αθλήτρια της Εθνικής Ελλάδας. Προετοιμάζεται στο Καρπενήσι από τις 10 Ιουνίου-4 Ιουλίου, υπό τις οδηγίες της Τίνας Κεφαλάς και φυσικά του προπονητή Δημήτρη Θεοδωρίδη, στην ομάδα του οποίου εντάχθηκε. Η Πάππας το περασμένο Σαββατοκύριακο κατέκτησε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που έγινε στην Πάτρα. Μετά το Καρπενήσι (επέστρεψε τη Δευτέρα) θα τρέξει στους Πανευρωπαϊκούς του Άμστερνταμ και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Η  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αλεξία, σε καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα”. Θα θέλαμε να συστήσεις τον εαυτό σου στο κοινό της Ευρυτανίας…
Είμαι η Αλεξία Πάππας, είμαι 26 χρονών και είμαι κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στα 10χλμ και σε αυτό το άθλημα θα εκπροσωπήσω την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Πόσο δύσκολη ήταν η απόφαση να πάρεις την ελληνική υπηκοότητα και να τρέξεις για την Εθνική Ελλάδας;
Η μητέρα μου πέθανε όταν ήμουν μόλις 4 ετών, όμως μεγάλωσα με τον πατέρα μου και τον αδερφό και όλο το σόι από την ελληνική πλευρά. Έχοντας έντονο το ελληνικό στοιχείο και έχοντας μεγαλώσει ως Ελληνίδα της διασποράς νιώθω περήφανη που θα αγωνιστώ για την Ελλάδα, τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Μιλώντας για τους Ολυμπιακούς αγώνες, ποιος είναι ο πήχης, ο στόχος που έχεις θέσει;
Έχω τρέξει ελάχιστες φορές στα 10.000μ. και στην Ολυμπιάδα παρόλο που είναι υπέροχο και ιδιαίτερο γεγονός θα επιδιώξω την ημέρα του αγώνα να αγωνιστώ όπως σε όλους τους αγώνες με σοβαρότητα φυσικά και θα επιδιώξω να πετύχω το καλύτερο δυνατό. Σε αυτούς τους αγώνες περισσότερο μετράει η θέση και όχι τόσο ο χρόνος και στόχος είναι να κοντραριστώ όσο περισσότερο μπορώ.

Η βάση για έναν καλό αγώνα είναι η προετοιμασία. Μίλησέ μας για τις συνθήκες προετοιμασίας στο Καρπενήσι;
Δεν έχω βρεθεί ποτέ ξανά σε ένα μέρος τόσο όμορφο σαν το Καρπενήσι. Νιώθω μαγεμένη, έχω θετική ενέργεια, ενώ παράλληλα η εξυπηρέτηση και οι υπηρεσίες που μας παρέχει το casa di neve και ο υπεύθυνος κ. Γιώργος Λαθύρης είναι εξαιρετικές. Επίσης, προπονούμαι στο Αθλητικό Κέντρο που βρίσκεται σε ένα εξωτικό μέρος με μοναδική ομορφιά που δεν έχω ξαναδεί όμοιάς της. Είναι σημαντικό να μπορείς να δουλεύεις σκληρά στην προπόνηση και ταυτόχρονα να μπορείς να ξεκουράζεσαι και να κάνεις την αποκατάστασή σου. Σε άλλα μέρη αυτό δεν το είχα αυτό, όμως στο Καρπενήσι ο συνδυασμός είναι τέλειος…

pappas1 

Άρα συνδυάζεις προπόνηση, συγκέντρωση και ξεκούραση…
Κάτι απλό και θετικό… στο Καρπενήσι είναι το ιδανικό. 

Όσον αφορά το κομμάτι της προπόνησης, που μόλις ανέφερες ποια θεωρείς τα θετικά σου σημεία (πλεονεκτήματα) ως αθλήτρια;
Η διαδικασία για να είμαι έτοιμη στους αγώνες απαιτεί ισορροπία στο κομμάτι της προπόνησης, χωρίς να το παρακάνεις (Η Αλεξία Πάππας παρομοίασε το στοιχείο αυτό με ένα μολύβι, που όταν το ξύνεις πολύ σπάει…). 
Η κα. Κεφαλά πρόσθεσε: Ο προπονητής της με την εμπειρία που έχει στις προπονήσεις, αλλά και ο Δημήτρης (σ.σ. Θεοδωρίδης) μαζί με τα άλλα παιδιά βοηθάμε περιμετρικά δίνοντας έτσι ώθηση, ώστε μη νιώθει ότι προπονείται μόνη της.

Ατομικό άθλημα με ομαδική βοήθεια λοιπόν…
Αυτό ακριβώς συζητάμε και εμείς. Το καλύτερο κομμάτι είναι ο στίβος: ένα ατομικό άθλημα με ομαδική στήριξη…

Ως μειονέκτημα, ποιο θα μπορούσες να αναφέρεις;
Δεν έχω τρέξει ξανά σε τέτοιο επίπεδο, ούτε όμως πολλές φορές στα 10.000μ., οπότε πρέπει να δουλέψω πολύ σκληρά στον τομέα της αυτοπεποίθησης, γνωρίζοντας ότι θα έχω έμπειρες αντιπάλους. Κάθε αγώνας είναι δύσκολος και σκληρός, γιατί δεν ξέρεις ποτέ πως θα εξελιχθεί, όμως στη γραμμή της εκκίνησης βλέπω την κάθε αντίπαλο ως μια αντίπαλο χωρίς την ταμπέλα του φαβορί…

Μιλώντας για τους προπονητές, θα θέλαμε μια τοποθέτησή σου σχετικά…
Ο προπονητής μου στην Αμερική είχε τρέξει στους Ολυμπιακούς του 2008. Όμως παρά το γεγονός πως ήταν φορμαρισμένος στα προκριματικά στη Ολυμπιάδα δεν έχει καλή επίδοση. Ο προπονητής της κρατάει την εμπειρία αυτή και προσπαθεί να μην γίνει το ίδιο και με εμένα, με στόχο να έχω την καλύτερη δυνατή φόρμα στους αγώνες. Όσον αφορά τον κ. Θεοδωρίδη, σε πολλά σημεία μοιάζει με τον άλλο προπονητή μου. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τον κ. Δημήτρη, που δουλεύει στοχευμένα στην προπόνηση, έχοντας ταυτόχρονα ηρεμία.

PAPPAS ALEX_MARIA1 

Ποια η γνώμη σου για την κα. Τίνα Κεφαλά (ήταν δίπλα της στη συνέντευξη και στο άκουσμα της ερώτησης τα... χαμόγελα είχαν την τιμητική τους!);
Γνώρισα την κα. Κεφαλά πριν τρία χρόνια σε αγώνα στην Αμερική και ήταν η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που γνώρισα. Με εμπνέει ως αθλήτρια και ήταν αυτή που με ρώτησε αν έχω σκεφτεί να τρέξω για την Ελλάδα. Ήταν μια ιδέα που μου άρεσε πολύ και βλέποντας την εξέλιξη που έχω και τις προπονήσεις μαζί της και με τα άλλα παιδιά ξέρω πως επέλεξα το σωστό. 

Ποια ήταν η στήριξη από τον ΣΕΓΑΣ και η υποδοχή όταν πήρες τη μεταγραφή;
Ήταν όλοι ευγενικοί μαζί μου και χαρούμενοι που μια Ελληνίδα θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Είμαι ευγνώμων για την υποδοχή και την στήριξη που μου παρέχουν, όσον αφορά την προετοιμασία στο Καρπενήσι για την Ολυμπιάδα αλλά και το Πανευρωπαϊκό νωρίτερα και νιώθω ότι με τη βοήθειά τους θα εκπληρώσω τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μου.

Ευχαριστώ για τον χρόνο που μας διέθεσες. Πως θα κλείσουμε;
Σας ευχαριστώ πολύ. Το Καρπενήσι είναι μαγευτικό και εύχομαι να έρθω κι άλλες φορές για προετοιμασία για επόμενες διοργανώσεις. 

pappasalexi