Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Μακρακώμη: Θεμελίωσαν τον Ι.Ν Αγίου Παϊσίου. Θα χτιστεί σε ύψωμα πάνω από την πόλη, σε οικόπεδο 2 στρεμμ. - Παρουσία του Περιφερειάρχη οι εκδηλώσεις

Το πρωί της περασμένης Τρίτης, 12 Ιουλίου, έγινε στη Μακρακώμη η θεμελίωση του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, πόλη από την οποία ο νέος Άγιος της Εκκλησίας έλαβε το απολυτήριο του Στρατού.

makrakomi-naos-paisios1

Στον Ναό της Αγίας Τριάδας αρχικά τελέστηκε θεία λειτουργία και στην συνέχεια, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικολάου και με σύσσωμη εκπροσώπηση όλων των κληρικών της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Φθιώτιδας, τελέσθηκε λειτουργία, αγιασμός και εθιμοτυπικά τοποθετήθηκε αντίστοιχη πλάκα για την θεμελίωση του ναού.

«Ο Όσιος Παΐσιος συγκλόνισε τον σύγχρονο κόσμο με τα Θαύματά του, με το προορατικό του χάρισμα και με την ενάρετη ζωή του. Επικοινωνούσε με όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως και ιδιαιτέρως με τους αμαρτωλούς και κουρασμένους και τους έδιδε με πολύ Αγάπη σωτήριες κατευθύνσεις για την ζωή τους», ανέφερε μεταξύ άλλων στον λόγο του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας. Σύμφωνα με το vimaorthodoxias.gr, ο Ι.Ν του Παϊσίου θα βρίσκεται στο ύψωμα πάνω από την πόλη της Μακρακώμης σε ένα οικόπεδο, έκτασης 2 στρεμμάτων, που το δώρισε στη Μητρόπολη Φθιώτιδας η κα Αργυρώ Τζαμάρα, η οποία κατάγεται από τη Μακρακώμη. Ο Μητροπολίτης της απένειμε τιμητική διάκριση και την ονόμασε «Κτήτωρ».

Στην εκδήλωση προς τιμήν του Παϊσίου, το «παρών» έδωσαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής κ.α.

makrakomi-naos-paisios2