Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Από το Καρπενήσι στο Ρίο η πρωταθλήτρια του βάδην: Με ρεκόρ στην Ολυμπιάδα η Τσινοπούλου

Με νέο προπονητή, αλλά σταθερή επιλογή το Καρπενήσι και διαμονή στο ξενοδοχείο Lecadin, η νεαρή αθλήτρια προετοιμάζεται σε εντατικούς ρυθμούς, καθώς η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας της πλησιάζει. Η Πένυ έπιασε το όριο για τους Ολυμπιακοί αγώνες και τον Αύγουστο πάει... Ρίο!

t1

Η αθλήτρια του συλλόγου "Βέλος Παλαιού Φαλήρου" Πένυ Τσινοπούλου βρέθηκε  στο Καρπενήσι από τις 24 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, πραγματοποιώντας καθημερινές προπονήσεις. Η νεαρή βαδίστρια έπιασε το όριο για την Ολυμπιάδα του Ρίο και είναι η πρώτη αθλήτρια για τον συγκεκριμένο σύλλογο, η οποία μετά από 50 χρόνια πέτυχε κάτι αντίστοιχο. Η Τσινοπούλου -με νέο προπονητή τον Νίκο Κελεπούρη- έθεσε ως στόχο το Ρίο τη φετινή σεζόν και τον πέτυχε με θριαμβευτικό τρόπο.

Στις αρχές Μαΐου στο Παγκόσμιο κύπελλο βάδην στη Ρώμη στα 20χλμ βάδην πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και τερμάτισε 35η με χρόνο 1:33:47, που αποτελεί όχι μόνο ατομικό ρεκόρ, αλλά και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, που είχαν ως όριο το 1:36:00. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό πως τρεις εβδομάδες πριν το ρεκόρ της (1:37:14) την οδηγούσε εκτός Ρίο, όμως επέδειξε εξαιρετική ψυχική δύναμη και με συστηματική δουλειά η τακτική της την οδήγησε στην σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση του κόσμου.

t2

Τσινοπούλου: «Το Καρπενήσι είναι το ιδανικό μέρος»

Η νεαρή Τσινοπούλου μίλησε για μία ακόμα χρονιά αποκλειστικά στα “Ευρυτανικά Νέα” για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς του Ρίο και τα συναισθήματά της, εν όψει της σπουδαίας διοργάνωσης.

Για την σπουδαία διάκριση της πρόκρισης στο Ρίο τόνισε: «Το είχα καταλάβει αρκετά πριν τερματίσω τον αγώνα. Χάρηκα πάρα πολύ, καθώς το όνειρο μου θα πραγματοποιούνταν και χάρηκα ιδιαίτερα γιατί έκανα ένα αρκετά καλό χρόνο. Είχαμε προγραμματίσει να πιάσω το όριο και ήταν οι Ολυμπιακοί αγώνες ο φετινός μου στόχος και είμαι πολύ ικανοποιημένη που το πέτυχα».

Για την συμβολή του νέου προπονητή της η νεαρή βαδίστρια σχολίασε: «Ήταν και είναι πολύ σημαντική, καθώς αλλάξαμε αρκετά το πρόγραμμα προπόνησης που έκανα πριν και πιστεύω πως ο τρόπος προπόνησης που κάνουμε τώρα μου ταιριάζει. Η συνεργασία μας πηγαίνει πολύ καλά και πιστεύω ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Για την επιλογή του Καρπενησίου για την προετοιμασία της είπε: «Οι κλιματολογικές συνθήκες (υψόμετρο, θερμοκρασία) είναι οι καλύτερες δυνατές για την προετοιμασία, ενώ και η τοποθεσία είναι πολύ καλή. Οι πρώτες ημέρες της προπόνησής μου κυλούν ιδανικά και ευχάριστα…».

Για τους Ολυμπιακούς του Ρίο δήλωσε: «Βασικός μου στόχος είναι να πραγματοποιήσω μια καλή εμφάνιση κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ και γιατί όχι και ένα ατομικό ρεκόρ…».

Η Πένυ Τσινοπούλου μέσα από τα «Ευρυτανικά Νέα» όπου είχε παραχωρήσει συνέντευξη και πέρσι (5 Αυγούστου 2015) είχε τονίσει πως στόχος της είναι η πρόκριση στην Ολυμπιάδα, που επετεύχθη. «Άμεσος στόχος μου είναι να πιάσω το όριο για τους Ολυμπιακούς αγώνες και αν αυτό έρθει ελπίζω να πραγματοποιήσω μια καλή εμφάνιση…», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Η Τσινοπούλου επιλέγει τα τελευταία χρόνια το Καρπενήσι για την προετοιμασία της και τα αποτελέσματα την δικαιώνουν.