Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Σε θέση - κλειδί η Σοφία Ζαχαράκη. Με ευρυτανικό ενδιαφέρον οι αναπλ. εκπρόσωποι τύπου στη Νέα Δημοκρατία

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, την περασμένη Τετάρτη 24 Αυγούστου, προχώρησε σε αλλαγές στο επικοινωνιακό τμήμα του κόμματος και ανακοίνωσε ότι με απόφασή του όρισε δύο νέους αναπληρωτές εκπροσώπους τύπου στην ΝΔ, κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες του για ανανέωση στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

zaxaraki-sofia-ND

Με απόφαση του κ. Μητσοτάκη τοποθετούνται στη θέση - κλειδί του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης 29 ετών και η Σοφία Ζαχαράκη, 39. Εκπρόσωπος τύπου παραμένει ο Γιώργος Κουμουτσάκος, παρά τα δημοσιεύματα από μερίδα του τύπου που τον ήθελαν να απομακρύνεται από τη θέση αυτή.

Οι δύο νέοι αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου της Ν.Δ. είναι  απόφοιτοι του Ε.Κ.Π.Α., της Φιλοσοφικής η κα. Ζαχαράκη και της Νομικής ο κ. Κυρανάκης, ενώ έχουν εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα.

Στόχος του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ. είναι τα δύο νέα πρόσωπα να έχουν εκτός των άλλων και ισχυρή τηλεοπτική παρουσία, δίνοντας την εικόνα της ανανέωσης στην αξιωματική αντιπολίτευση, που επιθυμεί ο κ. Μητσοτάκης.

Η νεαρή επιστήμονας κατάγεται από το Νέο Αργύρι Ευρυτανίας και επισκέπτεται συχνά τον τόπο καταγωγής της που υπεραγαπά και μάλιστα πολλές φορές κάθε χρόνο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι τα πολιτικά της δικαιώματα τα διατηρεί στην Ευρυτανία (αν και γεννήθηκε στην Αθήνα), ενώ φέτος τον 15Αύγουστο βρέθηκε στην Ευρυτανία και το Καρπενήσι.

zaxaraki-sofia-nd-ekprosopoi1

Ποια είναι...

Σύμφωνα με τα βιογραφικά στοιχεία της, που έδωσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη δημοσιότητα, η Σοφία Ζαχαράκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976.

Αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδακτικής Αγγλικών σε μαθητές Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Εργάστηκε ως καθηγήτρια σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.

Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Programme) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».

Κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Ανάπτυξης το 2012-2014 συνεργάστηκε με τον  Υπουργό Ανάπτυξης σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων, καθώς και για την προετοιμασία της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τον Απρίλιο 2016 είναι Διευθύντρια της Γραμματείας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.

Δήλωση Κώστα Κοντογεώργου

Καλή επιτυχία στο έργο της, εύχεται, με δήλωσή του στα «Ευρυτανικά Νέα», ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος στη νέα αναπληρώτρια εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

“Αποτελεί για μένα, μεγάλη χαρά, η επιλογή από τον πρόεδρό μας τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, μιας Ευρυτάνισσας, της κυρίας Ζαχαράκη, στην νευραλγική θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του κόμματός μας. Ως βουλευτής Ευρυτανίας αλλά και ως Ευρυτάνας, εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της συμπατριώτισσάς μας.”, τόνισε ο κ. Κοντογεώργος.