Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Εύκολη και νόστιμη λεμονόπιτα

717

YΛΙΚΑ

Για τη βάση:

-320 γρ. μπισκότα τύπου Digestive κατά προτίμηση χωρίς ζάχαρη (περίπου 35 μπισκότα)

-200 γρ. βούτυρο

Για τη γέμιση:

-135 γρ. ζελέ λεμονιού

-1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ

-1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε το ζελέ σε 150 ml. ζεστού νερού και το αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά. Τοποθετούμε τη βάση σε μια πιατέλα και πιέζουμε ώστε να γίνει ομοιόμορφη.Έπειτα καθαρίζουμε το λεμόνι βγάζουμε το ξύσμα και στη συνέχεια στύβουμε και βγάζουμε τον ζυμό.

Αναμειγνύουμε το ζελέ, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το συμπυκνωμένο γάλα σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ με τη βοήθεια ενός μίξερ χειρός μέχρι να σφίξει και να "σταθεί". Περιχύνουμε το μείγμα μας ομοιόμορφα επάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο.

Αν θέλουμε αφού κρυώσει και σφίξει το γλυκό μας, μπορούμε να το διακοσμήσουμε με μαρμελάδα λεμονιού, με θρυμματισμένη σοκολάτα υγείας ή με μαρέγκα.

*Για τη μαρέγκα: 4 ασπράδια, 1 πρέζα αλάτι, 200 γρ. ζάχαρη & 1 κ.σ. κορν φλάουρ. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Χτυπάμε την μαρέγκα δυνατά να γυαλίσει για 1 λεπτό. Ακουμπάμε κουταλιές μαρέγκας στην τάρτα. Ψήνουμε για περίπου 20′ να ροδίσει ελαφρά.