Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Αργύρης Πεδουλάκης: «Προετοιμασία στο Καρπενήσι για να γίνουμε ομάδα - Μεγάλη απώλεια ο Διαμαντίδης»

Για μία ακόμα χρονιά αποκλειστική συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο πολύπειρος τεχνικός μίλησε για τη νέα αρχή στον Παναθηναϊκό, τον πρωταθλητισμό που αποτελεί τον μόνο στόχο της ομάδας, αναφέρθηκε στην προετοιμασία στο Καρπενήσι και φυσικά στον Δημήτρη Διαμαντίδη.

p1

Κ. Πεδουλάκη, σάς καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα”. Για μια ακόμα φορά επιλέξατε το Καρπενήσι για την προετοιμασία της ομάδας σας….
Το μέρος είναι γνωστό για εμάς και για μία ακόμα φορά αποτελεί την επιλογή μας. Είναι όλα είναι ιδανικά και αυτό ισχύει σε όλες τις ημέρες προετοιμασίας μας έως τώρα. Θέλουμε να “δέσουμε” τα παιδιά μεταξύ τους και εδώ είναι η αρχή ώστε να γίνουμε ομάδα.

Όπως άλλωστε έχετε αναφέρει και στο παρελθόν στα “Ευρυτανικά Νέα”: καλύτερος παίχτης είναι η ομάδα…
Αυτό ίσχυε και θα ισχύει πάντα. Άλλωστε, όλες οι ομάδες που φτάσανε σε μία επιτυχία και σημειώσανε κάποια διάκριση το πετύχανε γιατί είχαν ένα καλό σύνολο. Αυτή θα είναι και η φιλοσοφία μας φέτος: να είμαστε ομάδα.

Συνεπώς, θα λειτουργήσετε ως σύνολο και χωρίς τον φυσικό ηγέτη Δημήτρη Διαμαντίδη. Το σχόλιό σας για τον σπουδαίο αυτό αθλητή;
Ο Διαμαντίδης έχει αφήσει παρακαταθήκη στην ομάδα με τον τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού, το οποίο έχει περάσει και στο DNΑ του Παναθηναϊκού και θα προσπαθήσουμε να το διατηρήσουμε. Η απώλεια του Δημήτρη είναι πολύ μεγάλη, όμως κανείς μας δεν μπορεί να τα βάλει με τον χρόνο. Ο Διαμαντίδης πρόσφερε στην ομάδα τα μέγιστα, έμεινε στα δύσκολα, όμως εμείς και ο Παναθηναϊκός πρέπει να προχωρήσουμε.

p2

Είστε ικανοποιημένος από τις προσθήκες που έχουν γίνει στην ομάδα; Θα κάνετε άλλες προσθήκες;
Ναι είμαι πολύ ικανοποιημένες με τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και ψάχνουμε για μία ακόμα αθλητή στη θέση 3-4 (η τοπιθέτηση του κ. Πεδουλάκη επιβεβαιώθηκε λίγες ημέρες αργότερα με την ανακοίνωση απόκτηση του Ντεμέτρις Νίκολς.  

Υπάρχει θέμα Μαυροκεφαλίδη στον Παναθηναϊκό; 
Όχι είναι φήμες, το διαψεύδουμε απόλυτα.

Είναι πρόβλημα η απουσία του Σίνγκλετον;
Όχι! Ήταν εντός προγράμματος η απουσία του. Ο Σίνγκλετον, όταν τον προσεγγίσαμε είχε συμβόλαιο με την ομάδα του και όταν ολοκληρωθούν οι υποχρεώσουν θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό.

Έχετε αναλάβει να φέρεται αρχικά τον Παναθηναϊκό στην ελληνική κορυφή. Η διετή αποχή από το πρωτάθλημα φέρνει άγχος; 
Όχι δε μάς αγχώνει, γιατί γνωρίζουμε και έχουμε αντιληφθεί γιατί συνέβη αυτό. Όπως είχαμε τονίσει από τα τέλη της περσινής χρονιάς, έχουμε θέσει ως στόχο να γίνουμε ομάδα, θα θέσουμε αρχές και θα φτάσουμε στον στόχο μας.

p3

Οι στόχοι σας τη φετινή σεζόν; 
Εννοείται ο πρωταθλητισμός, δεν υπάρχει κάτι λιγότερο όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός και φυσικά να πάμε όσο πιο μακριά μπορούμε στην Ευρώπη.

Στη διάρκεια της καριέρας σας έχετε ανακηρυχθεί τρεις φορές κορυφαίος προπονητής στην Ελλάδα. Ποιες άλλες στιγμές είναι σημαντικές για σας;
Καλές στιγμές είναι η καθημερινότητα στο μπάσκετ που αποτελεί ένα δημιουργικό άθλημα. Κάθε ημέρα είναι διαφορετική και αυτό είναι που την κάνει ξεχωριστή.

Κ. Πεδουλάκη σας ευχαριστώ για τον χρόνο, που μάς διαθέσατε.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία σας και εύχομαι υγεία σε όλους.

p4


Αργύρης Πεδουλάκης

Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1964 (52 ετών) και αγωνίστηκε στη θέση του σούτινγκ γκαρντ. Στα 13 του φόρεσε τη  φανέλα του Περιστερίου και στα 19 του ήταν παίχτης Α’ Εθνικής. Το 1986 πήγε στον Παναθηναϊκό, το 1993 γύρισε στο Περιστέρι (5η θέση κα έξοδο στο Κόρατς) και κρέμασε τα παπούτσια του μόλις στα 31 του χρόνια! Με την Εθνική ομάδα κατέγραψε 17 συμμετοχές και σημείωσε 22 πόντους. Συμμετείχε μάλιστα στο Μουντομπάσκετ του 1986 στην Ισπανία (10η θέση).

Καριέρα προπονητή άρχισε στην Άμιλλα Περιστερίου, τη διετία 1995-’97 ήταν συνεργάτης του Σάκοτα στο Περιστέρι, ενώ στη συνέχεια ήταν πρώτος προπονητής έως το 2004! Το Περιστέρι συμμετείχε 3 σεζόν στην Ευρωλίγκα, ενώ το 2001 κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση της κανονικής περίοδος και στην τρίτη μετά το πέρας των πλέι οφ. Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα οδήγησαν την ομάδα στην πτώχευση και τον Πεδουλάκη στον Μακεδονικό, με τον οποίο έφτασε μέχρι τον τελικό του Uleb Cup (2005), όπου ηττήθηκε από τη Λιέτουβος Ρίτας (78-74). 

Στην συνέχεια ο Πεδουλάκης κοούτσαρε τις εξής ομάδες: Πανελλήνιο (2005-07), Ρέθυμνο (2007-’08), ΠΑΟΚ (2008-’09), ΑΕΚ (2009-’10) και Περιστέρι (2010-’12), Παναθηναϊκό (2012-’14, ως αντικαταστάτης του Ομπράντοβιτς) και η Ρωσική Ούνικς Καζάν (2014). Από τα τέλη Απριλίου είναι και πάλι στον πάγκο του Παναθηναϊκό.

* Έχει αναδειχθεί τρεις (3) χρονιές κορυφαίος Έλληνας προπονητής: 2001, 2003, 2013, ενώ με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε το νταμπλ το 2013 και το κύπελλο το 2014.