Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Περισσότερο διαβασμένα άρθρα από την Περιφέρεια

Γεύματα για 4.000 μαθητές της Στερεάς Ελλάδας τη φετινή χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διατροφή»

mpakogiannis-smile1

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ανακοινώθηκε ότι “ενισχύεται και για αυτή τη σχολική χρονιά το πρόγραμμα «Διατροφή» που υλοποιείται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Πακέτου για την Στερεά» της Περιφέρειας.

Την περασμένη χρονιά, διανεμήθηκαν 149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές 47 σχολείων. Εφέτος πρόκειται να διατεθούν 857.832 ευρώ, για την συμμετοχή 4.000 μαθητών.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στο πρόγραμμα εξασφαλίζοντας 400.000 ευρώ, ποσό που θα διπλασιαστεί από τα συμπληρωματικά κονδύλια που προσφέρει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε αυτό θα προστεθούν χορηγίες.

Ήδη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά τις προσωπικές επιστολές του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της περιφέρειας, καταγράφεται μεγάλη ανταπόκριση. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Prolepsis», προβλέπει την καθημερινή παροχή γεύματος σε όλους τους μαθητές σχολείων που συμμετέχουν και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των οικογενειών τους στις αρχές της υγιεινής διατροφής.

Το γεύμα περιλαμβάνει ένα σάντουιτς ολικής αλέσεως με κοτόπουλο, τυρί ή αυγό και λαχανικά ή μία πίτα με λαχανικά, μαζί με ένα φρέσκο φρούτο εποχής και γάλα ή γιαούρτι με μέλι.”

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έναρξη του προγράμματος, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για τη διεύρυνση του προγράμματος σε όλα τα σχολεία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας στην πρόσκληση που απηύθυνε. “Είναι δεδομένο ότι το πρόγραμμα έχει πετύχει. Χωρίς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Ινστιτούτο «Prolepsis» δεν θα μπορούσαμε να το υλοποιήσουμε, ωστόσο είναι πολύ ευχάριστη και συγκινητική η ανταπόκριση που είχαμε από τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες της Στερεάς Ελλάδας. Μέσα από την καρδιά μου, ευχαριστώ όλους εκείνους που στέκονται δίπλα μας. Κανένα παιδί, καμία οικογένεια χωρίς τα βασικά αγαθά. Αυτός είναι ο στόχος, αυτό είναι το στοίχημα” είπε χαρακτηριστικά.