Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Περιοδεία στελεχών της ΝΔ ενόψει ΔΕΘ - Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έκθεση της Θεσσαλονίκης

Σε ανακοίνωση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη αναφέρονται τα εξής:  

«Ξεσηκώνει» τη Βόρεια Ελλάδα η ΝΔ ενόψει ΔΕΘ: Συμφωνία Αλήθειας με τη Βόρεια Ελλάδα. Περισσότεροι από 55 Βουλευτές απ’ όλη την Ελλάδα και εκατοντάδες στελέχη της ΝΔ (Συντονιστές, Τομεάρχες, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, Επικεφαλής Γραμματειών κ.α.) θα επισκεφθούν τους 15 νομούς της Βόρειας Ελλάδας, όλη την ερχόμενη εβδομάδα με κορύφωση την ομιλία του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο, το βράδυ στο Βελλίδειο, με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα». Όπως δηλώνουν στην Πειραιώς «οι “σαρωτικές” επισκέψεις στη βόρεια Ελλάδα είναι μόνο η αρχή, καθώς αντίστοιχο “σάρωμα” προετοιμάζει ο Γραμματέας του Κόμματος και Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης σε όλη την επικράτεια». 

Συγκεκριμένα, στελέχη της ΝΔ, θα επισκεφθούν περισσότερες από 50 πρότυπες αγροτικές συνεταιριστικές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, περισσότερα από 15 τμήματα ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα, περισσότερες από 50 μονάδες καινοτομίας και επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής επιχειρηματικότητας, καθώς και περί τις 40 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Στόχος είναι μέσα από τις στοχευμένες αυτές δράσεις κομματικών στελεχών, να αναδειχθεί η σημασία που έχουν στην παραγωγή υπεραξίας και πλούτου στις τοπικές κοινωνίες η έρευνα, η καινοτομία, η εξωστρέφεια και η αριστεία, αλλά και να στείλει η ΝΔ το μήνυμα ότι χρειάζεται ένα κλίμα στο οποίο να μπορούν να κινητοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και να αξιοποιηθούν οι ενδογενείς και κυρίως οι τοπικές αναπτυξιακές δυνατότητες. 

Την ίδια ώρα οι 13 Γραμματείες του Κόμματος και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής προετοιμάζονται πυρετωδώς ενόψει ΔΕΘ καθώς έχουν προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων – συζητήσεων, αλλά και επισκέψεις κλιμακίων με περισσότερους από 40 κοινωνικούς, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης. 

Τρεις εκδηλώσεις των Γραμματειών έχουν ευρεία θεματολογία, και πιο συγκεκριμένα: η Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς ¨Μελίνα Μερκούρη, με θέμα: «5 προβλήματα – 5 λύσεις», η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε., στο Πολιτιστικό Κέντρο Παύλου Μελά ¨Χρήστος Τσακίρης¨ με θέμα: «Νέο status quo σε Ευρώπη και Βαλκάνια», η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων ¨Σοφία Βέμπο¨ με θέμα: «Τι είναι μεταρρυθμίσεις – Τι είναι λαϊκισμός  και πως επηρεάζουν τη ζωή μας» και το Ινστιτούτο Δημοκρατίας, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Μεταρρυθμίσεις στη παιδεία για μια σύγχρονη δημοκρατία». 

Η εικόνα βεβαίως του τετραημέρου με έντονη την παρουσία της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα είναι αναμενόμενη και δικαιολογημένη. Άλλωστε οι δεσμοί της ΝΔ με όλους τους Μακεδόνες είναι διαχρονικά πολύ ισχυροί. 

Ο Κ. Μητσοτάκης εκπέμπει το μήνυμα της «Συμφωνίας Αλήθειας με τη Βόρεια Ελλάδα» με κορύφωση την ομιλία του στο Βελλίδειο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 

Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ; Υπάρχει ελπίδα, υπάρχει πολιτική πρόταση για την έξοδο από την κρίση 

Με μια υπόσχεση, ότι εκείνος δεν θα δώσει υποσχέσεις, και με σημαία του το ρεαλισμό, την αλήθεια και την κοινή λογική ανεβαίνει από τις 16 - 18 Σεπτεμβρίου στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Μπορεί ο χρόνος τυπικά να μη θεωρείται προεκλογικός αλλά όλοι πιστεύουν ότι από το φθινόπωρο η χώρα, κυρίως λόγω των οικονομικών, εισέρχεται σε μια περίοδο ανοικτή  σε οποιαδήποτε εξέλιξη. 

Εν όψει της Δ.Ε.Θ. ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θέλει να στείλει το μήνυμα σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν ότι υπάρχει πραγματική ελπίδα, υπάρχει πολιτική πρόταση με την οποία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση και αξίζει να υπάρξει μια ευρύτερη συστράτευση κοινωνικών δυνάμεων στο πλευρό της Ν.Δ. 

Στην πορεία προς τη Δ.Ε.Θ. η Ν.Δ. θα αναδείξει το τεράστιο έλλειμμα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. 

1. Η Θεσσαλονίκη για τον κ. Τσίπρα είναι «ο τόπος του εγκλήματος», αν θυμηθεί κανείς όσα περιελάμβανε το πρόγραμμά του ΣΥΡΙΖΑ, από τα οποία ΤΙΠΟΤΑ δεν εφαρμόσθηκε, με κορυφαία παραδείγματα τον ΕΝΦΙΑ και την 13ησύνταξη. Ούτε ένα μέτρο. Θα επισημάνει ότι η φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και θα καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η τακτική της υπερφορολόγησης είναι προσωπική ιδεοληπτική επιλογή του κ. Τσίπρα, λόγω έλλειψης εναλλακτικού σοβαρού σχεδίου από μέρους της Κυβέρνησης, αλλά κι επειδή με την τακτική αυτή επιχειρεί να συντηρήσει το κομματικό κράτος, ως κύριο μοχλό στήριξής του στην εξουσία. Ο κ. Μητσοτάκης από όλες τις επαφές του στην Ελλάδα αλλά και με κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς γνωρίζει καλά ότι οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους φόρους. Το επανέλαβε άλλωστε με χαρακτηριστικό τρόπο στη Ζάκυνθο όπου τόνισε ότι η υπερφορολόγηση σκοτώνει την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα. 

2. Θα δώσει το πλαίσιο των βασικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση. Ήδη η Ν.Δ. έχει καταθέσει προτάσεις (ασφαλιστικό, μεταναστευτικό), ενώ ο ίδιος έχει επανειλημμένως  ταχθεί κατά της τακτικής της υπερφορολόγησης που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αφού πλέον είναι διαπιστωμένο ότι η τακτική αυτή δεν οδηγεί πουθενά. Η φιλοσοφία της πρότασης της Ν.Δ. θα στηρίζεται σε  ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και ενίσχυση της ιδιωτικής οικονομίας,  με ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό των δημοσίων δαπανών,  που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Στόχος της Ν.Δ. άλλωστε είναι να δώσει κίνητρα για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί και πάλι ο ιδιωτικός τομέας ο οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να αυξήσει το Α.Ε.Π. και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας που είναι το κύριο ζητούμενο για τη χώρα. Η παρουσίαση του πλαισίου για έξοδο από την κρίση θα στηριχθεί σε μεγάλο βαθμό στο διάλογο και την επικοινωνία που βρίσκεται σε εξέλιξη με το σύνολο των επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της χώρας.

3. Θα αναδείξει την καθεστωτική νοοτροπία της Κυβέρνησης αναφέροντας ως παραδείγματα  τις επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης από στελέχη της κυβέρνησης και τον διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες.