Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Δημήτρης Ρούσσης: «Αποκλειστικός στόχος του Τσικλητήρα είναι η παραμονή στη Γ’ Εθνική»

O Δημήτρης Ρούσσης πριν την αναχώρηση του Τσικλητήρα Πύλου από το Καρπενήσι παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα”. Μίλησε για τη νέα ομάδα της καριέρας του, την προετοιμασία στην ευρυτανική πρωτεύουσα, ενώ κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν θυμήθηκε όμορφες και άσχημες στιγμές από την ποδοσφαιρική του ζωή.

1

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δημήτρη, σε καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα”. Πως κύλησε τόσο η δική σου προετοιμασία σου καθώς και της ομάδας σου στο Καρπενήσι;

Όλα κύλησαν μια χαρά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Η ομάδα δουλεύει σε επαγγελματικό επίπεδο κι αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επέλεξα τον Τσικλητήρα. Έχουμε επικεντρωθεί στις προπονήσεις και δουλεύουμε εντατικά σε όλους τους τομείς, (δύναμη, τακτική και φυσική κατάσταση), ώστε να είμαστε έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Πώς έγινε η προσέγγιση, ώστε να γίνεις κάτοικος Πύλου;

Όταν αγωνιζόμουν στην ομάδα της Καλαμάτας με είχε παρακολουθήσει ο βοηθός προπονητή του Τσικλητήρα, ο κ. Παλαμαράς και είχε μείνει ικανοποιημένος γι’ αυτό και εισηγήθηκε φέτος την απόκτησή μου. Ο προπονητής κ. Κακαλέτρης στη συνέχεια επικοινώνησε μαζί μου, μου ανέλυσε το πλάνο της ομάδας και τελικά συμφωνήσαμε.

Ενδιάμεσα όμως, ακολούθησες άλλους σταθμούς στην καριέρα σου…

Ναι, έτσι είναι! Πήγα στην ομάδα της Ρόδου, όμως ο Τσικλητήρας ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική τη φετινή σεζόν κι έτσι μπορέσαμε να συνεργαστούμε.

2

Μίλησέ μας για την ομάδα του Τσικλητήρα, όσον αφορά το οργανωτικό κομμάτι.

Είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω δει ως τώρα σε όλους τους τομείς. Ακόμα και σωματεία της Β’ Εθνικής στα οποία έχω αγωνιστεί την οργάνωση του Τσικλητήρα δεν την είχαν. Τόσο ο προπονητής και το υπόλοιπο τιμ, όσο και τα μέλη της διοίκησης θέλουν όλα να είναι στην εντέλεια. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν τα περίμενα τόσο καλά…!! Το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό, ο προπονητής κ. Νίκος Κακαλέτρης είναι εργατικός, φιλόδοξος, δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για την ομάδα του Τσικλητήρα και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δικαιώνουν τη δουλειά που κάνει.

Ποιοι είναι οι στόχοι του συλλόγου, ως νεοφώτιστου στη Γ’ Εθνική και ποιοι οι προσωπικοί σου στόχοι;

Η ομάδα είναι νέα στην συγκεκριμένη κατηγορία και σίγουρα έχουμε ως αρχικό στόχο την παραμονή σε αυτή. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε μία καλή πορεία, να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και φυσικά όσο πιο ψηλά τερματίσουμε τόσο το καλύτερο. Όσον αφορά εμένα, θέλω να δουλέψω σκληρά, ώστε να καθιερωθώ στην 11αδα, θα προσπαθήσω να βελτιώνομαι συνεχώς για να αναδειχθώ κι εγώ, αλλά και ο σύλλογος.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκες στη Ρόδο, όμως παρόλο που υπήρχε συμφωνία να συνεχίσεις και φέτος έφυγες. Γιατί συνέβη αυτό;

Στην Ρόδο τα διοικητικά ήταν πολύ άσχημα, γιατί ενώ όντως είχα συμφωνητικό και για την φετινή αγωνιστική περίοδο δε μου δόθηκαν οι εγγυήσεις που είχα λάβει πέρυσι, ώστε να συνεχίσω. Υποψιάστηκα ότι κάτι συμβαίνει, έψαχνα τον Πρόεδρο να μιλήσουμε, γιατί μου όφειλαν ορισμένα χρήματα. Αυτά αφορούσαν πριμ και προκαταβολή για τη φετινή σεζόν, όμως δεν τον έβρισκα πουθενά και παρόλο που ο άνθρωπος που με αντιπροσώπευε επιθυμούσε να παραμείνω εγώ αποφάσισα εν τέλει να αποχωρήσω. 

3

Στη διάρκεια της έως τώρα καριέρας σου ποιες είναι οι στιγμές που σου έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη;

Σίγουρα, ως κορυφαία στιγμή  θεωρώ, όταν ο Αστέρας Τρίπολης -στον οποίο ανήκα- αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, άσχετα αν η διαιτησία “έπαιξε” σημαντικό ρόλο στο να χάσουμε το τρόπαιο (δεν δόθηκε πέναλτι και αποβολή του Μανιάτη με το σκορ στο 1-1). Σημαντική, επίσης, στιγμή που έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου είναι και η συμμετοχή μου με την ομάδα της Τρίπολης κόντρα στον Ατρόμητο για τα playoff της Super League.

Άσχημες στιγμές υπήρχαν; Ποιες θυμάσαι;

Οι τραυματισμοί, όπως άλλωστε ισχύει για κάθε ποδοσφαιριστή. Έναν σοβαρό τραυματισμό είχα στην καριέρα μου και ήταν την περίοδο που αγωνιζόμουν στον Παναιτωλικό. Είχα υποστεί σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών (κήλη των αθλητών), το οποίο κράτησε περίπου 1,5 χρόνο (!), γιατί αρχικά αποφάσισα να ακολουθήσω συντηρητική αγωγή, όμως μετά έβαλα πλέγμα και το πρόβλημα ξεπεράστηκε χωρίς να με ξαναενοχλήσει.

Αναφέρθηκες πριν στα προβλήματα που αντιμετώπισες στη Ρόδο. Τι έχεις κρατήσει από τους υπόλοιπους συλλόγους που αγωνίστηκες;

Από την Πρέβεζα έφυγα, επειδή το ζήτησε ο Παναιτωλικός στον οποίο ανήκα (ο Ρούσσης μας εξήγησε τι συνέβη, όμως επιλέξαμε να μην το δημοσιοποιήσουμε). Στον Τηλυκράτη, είχαμε κάνει πολύ καλή χρονιά και τερματίσαμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. 
Στην Καλαμάτα, το σκηνικό ήταν πολύ άσχημο, όσον αφορά τα διοικητικά, όμως είχαμε κάνει καλή πορεία, αφού μέχρι τα Χριστούγεννα ήμασταν στην 2η και 3η θέση. 
Στην Αναγέννηση Καρδίτσας, συμπεριλαμβανομένων  των διοικητικών, η χρονιά δεν ήταν καλή ούτε και για εμένα, επειδή είχα πολύ λίγες συμμετοχές (μόλις έξι παιχνίδια), όμως πήρα εμπειρίες, αφού η ΑΣΑ ήταν ομάδα που έπαιζε (και παίζει ακόμα) στη Β' Εθνική.

7

Η γνώμη για το Πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, στο οποίο θα αγωνίζεσαι φέτος;

Το πρωτάθλημα αυτής της κατηγορίας είναι υποβαθμισμένο και δεν έχει τη δυναμική προηγούμενων ετών. Είναι όμως δύσκολο, καθώς σε πολλά γήπεδα οι αγωνιστικοί χώροι είναι σε τραγική κατάσταση, ενώ άλλα έχουν πλαστικό χλοοτάπητα, γεγονός που τους καθιστά επικίνδυνους για τους ποδοσφαιριστές. Ευτυχώς, στον δικό μας όμιλο είναι λίγες ομάδες που έχουν πλαστικό χλοοτάπητα και ιδιαίτερα σημαντικό είναι που ο Τσικλητήρας Πύλου τη φετινή σεζόν θα έχει νέο φυσικό χλοοτάπητα.

Για το τοπικό της Ευρυτανίας ποια είναι η γνώμη σου;

Υπάρχει ταλέντο στον νομό, όμως γενικά το επίπεδο στο πρωτάθλημα Ευρυτανίας είναι χαμηλό και σε αυτό ρόλο έχει παίξει και η οικονομική στενότητα. Είναι δύσκολο να έρθουν ποδοσφαιριστές από άλλες περιοχές, αν δεν υπάρξει η δυνατότητα να καλυφθούν οικονομικά. 

Δημήτρη, κλείνοντας υπάρχει κάτι που θα ήθελες να επισημάνεις;

Θα ήθελα, αρχικά να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία στην εφημερίδα σας. Εύχομαι υγεία σε όλους και να πραγματοποιήσει η ομάδα μου, ο Τσικλητήρας Πύλου, τους στόχους που έχει θέσει.


4

Δημήτρης Ρούσσης

Ο Δημήτρης Ρούσσης είναι 28 ετών (γεννηθείς στις 6 Μαΐου 1988), με ύψος 1.90μ. και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός στον Τσικλητήρα Πύλου. Ο Ευρυτάνας ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες όλων των κατηγορίες, έχοντας καταγράψει συμμετοχή ακόμα και στην Super League με τον Αστέρα Τρίπολης. 
Ο 28χρονος έχει φορέσει τις φανέλες των: Παναιτωλικού, Πρέβεζας, Τηλυκράτη, Αστέρα Τρίπολης, Α.Ε. Λάρισας, Καλαμάτας, Αναγέννησης Καρδίτσας και Ρόδου, αρχίζοντας την καριέρα του από τα Κέδρα και συνεχίζοντας σε Μυρίκη και ΑΠΟΚ. 
6