Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

ev media-logo

Το γλυκό της εβδομάδας | Εύκολα Κουρκουμπίνια

719

Υλικά

-1 πακέτο φύλλο κρούστας

-σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για το σιρόπι

-2 κούπες ζάχαρη

-2 κούπες νερό

-1 κούπα γλυκόζη

-φλούδα από ένα λεμόνι

-1 στικ κανέλλας ή βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν. Μόλις αρχίζει να βράζει, αφήνουμε άλλο 1 λεπτό και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αλείφουμε ένα φύλλο κρούστας με σπορέλαιο και στην άκρη γύρω - γύρω με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να κολλήσει το ένα φύλλο με το άλλο.

Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο και αλείφουμε με σπορέλαιο εκτός από 5 εκατοστά, που αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε, και πάλι, με αλεύρι. Τυλίγουμε κυλινδρικά το φύλλο και προσέχουμε εκεί που αλείψαμε με το νερό και το αλεύρι να κολλήσει καλά.

Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και αφήνουμε στην άκρη. Βγαίνουν συνολικά 6 "μπαστουνάκια". Αφήνουμε 20 λεπτά να κάτσει το φύλλο και να κολλήσει. Κόβουμε σε μικρούς κυλίνδρους των 1.5 εκατοστών και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.Από το τηγάνι τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και κατευθείαν, όσο είναι ζεστά, στο κρύο σιρόπι. Αφήνουμε 1 λεπτό στο σιρόπι και τα αποσύρουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κουρκουμπίνια.

 

Με πληροφορίες από akispetretzikis.com