Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Κρέπες φούρνου με κοτόπουλο & μανιτάρια

720

Υλικά

Για τη γέμιση:

-2 φλιτζάνια βρασμένο & κομμένο κοτόπουλο

-½ φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα & σοταρισμένα

-2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

-2 κουταλιές μαϊντανό

-1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο

Για τις κρέπες:

-4 μεγάλα αυγά

-2 κούπες γάλα

-2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-1/4 κ.γ. αλάτι

-6-7 κ.γ. λιωμένο βούτυρο

-λίγο ελαιόλαδο & λίγη κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τις κρέπες: Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο, ξαναχτυπάμε το μείγμα, το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό, αραιώνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και γεμίζουμε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.Το χύνουμε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάμε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.

Για τη γέμιση: Βράζουμε το κοτόπουλο και στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους.Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, τα μανιτάρια, το μισό τυρί, τη μισή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.Γεμίζουμε τις κρέπες με αυτό το μείγμα και τις τυλίγουμε. Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα μεγάλο πυρέξ, περιχύνουμε από πάνω την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

*Μπορούμε να διαμορφώσουμε τη συνταγή ανάλογα με τα γούστα μας, προσθέτοντας μπέικον, πολύχρωμες πιπεριές, πράσο κ.ο.κ.

 

Με πληροφορίες από www.sidagi.gr