Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Περισσότερο διαβασμένα άρθρα από την Περιφέρεια

Δόθηκε η γέφυρα στον Σταυρό. Στην κυκλοφορία από χθες η αερογέφυρα στην Ε.Ο Λαμίας – Καρπενησίου

Έπειτα από καιρό και με αρκετή καθυστέρηση ολοκληρώθηκε και δόθηκε τελικά σε κυκλοφορία (την Τρίτη 10/10) η γέφυρα κοντά στον Σταυρό Λαμίας, στον δρόμο Λαμία-Καρπενήσι, καθιστώντας πιο ασφαλή πλέον τη διέλευση των οχημάτων.

gefyra-stavros-ose1

Η γέφυρα έχει συνολικό μήκος 232μ και συνολικό πλάτος καταστρώματος 11,50 μέτρα μαζί με τα πεζοδρόμια. Εξασφαλίζει την διέλευση της Π.Ε.Ο Λάμιας-Καρπενησίου υπεράνω της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων στο τμήμα Λιανοκλάδι-Δομοκός, του ρέματος Παπακυρτσόπουλου (Μπεκιόρεμα) και του οδικού άξονα Ε65.

Στη διαδικασία της παράδοσης παρευρέθηκε ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ κ. Θάνος Βούρδας ο όποιος δήλωσε τα έξης: «Σήμερα (σ.σ χθες) παραδίδεται στην κυκλοφορία ένα σημαντικό έργο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, το οποίο καταργεί τον παλαιό δρόμο διέλευση των οχημάτων εξασφαλίζοντας την οδική ασφάλεια στο συγκεκριμένο τμήμα. Το έργο εντάσσεται σε ένα συνολικό πλέγμα παράλληλων κατασκευών που υλοποιεί η ΕΡΓΟΣΕ προκειμένου και να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη διέλευση της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Υψηλών Ταχυτήτων, που κατασκευάζεται στο τμήμα Τιθορέα-Δομοκός (…)».