Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Λαμία: Γονείς μαθητών δεν θέλουν προσφυγόπουλα στο δημοτικό σχολείο. «Πόλεμος» στη συνέλευση (video)

Σκηνές που προβληματίζουν και προκαλούν απορίες εκτυλίχθηκαν χθες (Πέμπτη 3/11) στη γειτονική Λαμία, καθώς μέσα σε «πολεμικό» κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας με θέμα την φοίτηση (τις απογευματινές ώρες) στο σχολείο προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στη δομή φιλοξενίας των Θερμοπυλών.

lamia prosf

Από την ερχόμενη εβδομάδα έχει οριστεί να ξεκινήσουν τα μαθήματα για τα 90 παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στο HotSpot. Τα προσφυγόπουλα για φέτος θα πηγαίνουν σχολείο χωριστά από τα Ελληνόπουλα, από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα.

Όπως διαβάζουμε στο lamiafm1.gr, «ο περιφερειακός δ/ντης Εκπαίδευσης Χρήστος Δημητρίου, ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας Ευθ. Γκούμας, η υπεύθυνη σχολικών συμβούλων Ελένη Μπενιάτα, η αντιδήμαρχος Παιδείας Βίβιαν Αργύρη και ιδιώτες γιατροί που επισκέπτονται το κέντρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών κυριολεκτικά δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν από μία φράση ο καθένας χωρίς να ακουστούν  σκληρές εκφράσεις  και διαμαρτυρίες».

Οι γονείς κατέστησαν σαφές (κυρίως μέσω ιαχών, ρητορικής γηπέδου και φραστικών επιθέσεων) πως τα προσφυγόπουλα είναι ανεπιθύμητα στο σχολείο, καθώς όπως υποστηρίζουν, δεν ζητήθηκε η άποψή τους, ενώ επικαλέστηκαν και τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών στα ανεμβολίαστα (!) Ελληνόπουλα. Στα επιχειρήματα των γονιών κυριάρχησε επίσης η πολυαριθμία των ήδη μαθητών και τα πολλά προβλήματα που έχει το σχολείο όπως είναι σήμερα.

Όπως αναφέρει στο lamiareport.gr, τελικά οι γονείς του 6ου Δημοτικού Λαμίας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τη Δευτέρα, (7/11) ενώ την Κυριακή (6/11) το απόγευμα έχουν συνέλευση οι γονείς στο Μοσχοχώρι Φθιώτιδας, όπου επίσης έχει προγραμματιστεί να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ