Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Κώστας Ρούσσης (Επιθετικός Α.Σ. Αίολος): «Με έπεισε το πλάνο και οι βλέψεις, που έχει ο Αίολος. Στόχος το νταμπλ»

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη που παραχώρησε ο Κώστας Ρούσσης στα “Ευρυτανικά Νέα” λίγες μόλις ώρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του. Ο 34χρονος πολύπειρος επιθετικός μιλάει για τη μεταγραφή του στον Αίολο, θέτει ως στόχο το νταμπλ, αναφέρεται στους αντιπάλους Φθιωτούς, που έχει στο ρόστερ του ο ΑΠΟΚ, ενώ υπογραμμίζει ιδιαίτερα για ποιο λόγο ήθελε να φύγει από τη Φθιώτιδα.

1

Ο Κώστας Ρούσσης παίζει ποδόσφαιρο 20 χρόνια, καθώς άρχισε την καριέρα του σε ηλικία 14 ετών. Πρόκειται για έναν εκπληκτικό σκόρερ, με τρομερή αίσθηση του γκολ, γεγονός που το αποδεικνύουν τα περισσότερα από 500 γκολ, που έχει πετύχει.
Εξάλλου, έχει κατακτήσει επτά φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ: τέσσερις στην ΕΠΣ Φθιώτιδας, δύο με τις Μικτές της ΕΠΣΦ και μία με τον Άγιαξ Ταύρου.
Στη μία εκ των δύο σεζόν του στις Μικτές είχε πετύχει 18 γκολ σε 7 ματς, επίδοση κορυφαία για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Με τη Μαλεσίνα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ τη σεζόν 2013-’14 με 42 τέρματα και το 2014-’15 με 34 γκολ, ενώ πέρσι ήταν τρίτος με 27 τέρματα.
Κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 54 τέρματα, σε επίπεδο τοπικού με τον Οπούντιο Μαρτίνου. Τέλος, με τον Άγιαξ Ταύρου πέτυχε 34 γκολ, επίδοση που τον έφερε ως πρώτο σκόρερ όλων των ομίλων της Δ’ Εθνικής.

roussis 10

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κώστα σε καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα”. Θα θέλαμε το σχόλιό σου για την απόφασή σου να έρθεις στο Καρπενήσι και τον Αίολο. Πώς προέκυψε η συμφωνία, δεδομένου ότι είχες πολλές προτάσεις; Η απόφασή μου, το καλοκαίρι, ήταν να πάω στο Μαρτίνο, γιατί είχα ξαναπεράσει από την ομάδα, που στόχευε στο πρωτάθλημα, όμως στην πορεία λόγω προσωπικών μου προβλημάτων αποφάσισα να αποχωρήσω. Φεύγοντας δέχτηκα κρούση από αρκετές ομάδες, όμως ο πρόεδρος του Αιόλου με έπεισε πως στην ομάδα γίνεται καλή δουλειά και ο σύλλογος έχει υψηλές βλέψεις. Επιπλέον, ήθελα να φύγω από τον νομό, αλλάζοντας έτσι παραστάσεις…

Δε θα ήταν κίνητρο για σένα να παραμείνεις στο Μαρτίνο και να ανεβείτε ξανά στη Γ’ Εθνική; Κουράστηκα ψυχολογικά στη Φθιώτιδα και δεν ήθελα να συνεχίσω εκεί. Σε πολλά χωριά της ευρύτερης περιοχής δε ξέρουν το ποδόσφαιρο δε σε σέβονται και δε σε αναγνωρίζουν από ζήλια, φθόνο και εμπάθεια!! Έτσι, αποφάσισα να φύγω και παρά τις προτάσεις που είχα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για μένα το έδειξε ο Αίολος και γι’ αυτό τον επέλεξα. Για μένα μεγάλο ρόλο σε μια απόφαση που θα πάρω παίζει το πόσο με θέλει μια ομάδα, αλλά και το πλάνο που έχει.

Πώς φτάσατε τελικώς στη συμφωνία με τον Αίολο; Με τον πρόεδρο βρισκόμαστε σε επικοινωνία και επαφή από πέρσι και συζητούσαμε για διάφορα θέματα. Μάλιστα, “έπεσε στο τραπέζι” 2-3 φορές το ενδεχόμενο μεταξύ μας συνεργασίας χωρίς να είναι κάτι επίσημο, όμως φέτος όταν έμαθε ότι έφυγα από το Μαρτίνο, κινήθηκε πολύ γρήγορα ,μπορώ να πω, με προσέγγισε και εν τέλει συμφωνήσαμε.

roussis 11
Φωτογραφία πάνω: starsports
Τι γνωρίζεις για τη νέα σου ομάδα, τον Αίολο; Δε γνωρίζω πολλά πράγματα, όμως ξέρω πως γίνεται καλή προσπάθεια και αυτό αποτυπώνεται στα δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει ο σύλλογος. Φέτος, που δεν υπάρχει ο… βραχνάς των μπαράζ παρουσιάζεται η ευκαιρία στην ομάδα να ανέβει για πρώτη φορά στη Γ’ Εθνική και οι κινήσεις που έγιναν αυτό δείχνουν.

Προφανώς και συμφώνησες για να πάρεις το πρωτάθλημα… Σε καμία ομάδα δεν πήγα για τουρισμό…! Όπως στις άλλες ομάδες που έχω αγωνιστεί ,έτσι και τώρα στον Αίολο θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να κατακτήσει η ομάδα και το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Στην 20ετή καριέρα σου ποια στοιχεία σε έχουν χαρακτηρίσει ως ποδοσφαιριστή και που μειονεκτείς; Στις δύο ευκαιρίες πετυχαίνω 4 γκολ. Εξάλλου αυτή είναι η δουλειά μου στο γήπεδο. Αν έπρεπε να πω κάτι ως μειονέκτημα θα έλεγα ότι δε μαρκάρω πάρα πολύ. Προσπαθώ να μαρκάρω, αλλά θέλω όταν έχω τη μπάλα να είμαι ψύχραιμος και ξεκούραστος για να σκοράρω.

Ποια είναι η γνώμη σου για τους Φθιωτούς παίχτες του ΑΠΟΚ (Χαλλής, Μπουγιώτας κ.τ.λ.) τους οποίους έχεις αντιμετωπίσει στο παρελθόν και θα κληθείς να το κάνεις και φέτος; Ο ΑΠΟΚ και η Ένωση, με τις κινήσεις που έκαναν φέτος, αλλά και με ορισμένους καλούς παίχτες που είχε ήδη το Βελούχι έδειξαν πως θέλουν να ανέβουν στη Γ΄Εθνική. Είναι μία ομάδα αρκετά δυνατή και θα γίνει μεγάλη μάχη έως το τέλος και στο κύπελλο και στο πρωτάθλημα, επειδή ο Αίολος έχει ενισχυθεί και ο πρόεδρος ετοιμάζει κι άλλες εκπλήξεις στην πορεία… Είναι καλό για το νομό Ευρυτανίας να έχει δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα.

roussis-6
Φωτογραφία πάνω: starsports
Είπες εκπλήξεις. Θα έχεις ενεργό συμμετοχή στα μεταγραφικά; Το μεταγραφικό δεν αποτελεί δική μου δουλειά, όμως είναι λογικό, αν ο πρόεδρος αναζητήσει παίχτες από τη Φθιώτιδα να με ρωτήσει, καθαρά με συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Αντικειμενικά, θεωρείσαι ως ένας από τους καλύτερους παίχτες του πρωταθλήματος Ευρυτανίας. Το έχεις “εισπράξει” αυτό, από την ημέρα που ανακοινώθηκε η μεταγραφή σου; Μου έχει κάνει ευχάριστη εντύπωση! Πράγματι έχω δεχτεί πολλά μηνύματα και τηλέφωνα και έχω διαβάσει σε ρεπορτάζ του διαδικτύου, μεταξύ των οποίων φυσικά και τα “Ευρυτανικά Νέα”. Φυσικά δε με ενοχλεί καθόλου αυτό, καθώς εγώ κοιτάω μόνο τη δουλειά μου και αυτό θα επιδιώξω και με τη φανέλα του Αιόλου.

Ως παίχτης της Μαλεσίνας αγωνίστηκες κόντρα στον Αίολο για τα μπαράζ ανόδου, πέρσι τον Μάιο. Τι θυμάσαι από τον αγώνα; Ήξερα πως για τον Αίολο θα είναι δύσκολο να διεκδικήσει την άνοδο, αφού υπήρχαν στον όμιλο δύο δυνατές και ιστορικές ομάδες, όπως η Θήβα και η Χαλκίδα και αυτό το γνωρίζαμε και εμείς (στη Μαλεσίνα). Παρόλα αυτά, ο Αίολος δε κατέβηκε για χαβαλέ, ούτε τουρισμό και χτύπησε τα ματς με όσες δυνάμεις είχε, παίζοντας για τη φανέλα και την ιστορία του. Μπορώ να πω ότι τη ζημιά στην “υπόθεση άνοδο” μας την έκανε ο Αίολος, με το 0-0 στη Μαλεσίνα και τις κόκκινες στον αγώνα, στο Καρπενήσι.

roussis-7 2
Φωτογραφία πάνω: sentragoal
Με εξαίρεση τα ματς με τον Αίολο έχεις αντιμετωπίσει και τον ΑΠΟΚ ως παίχτης του Μαρτίνου. Σωστά; Ναι, έτσι ακριβώς. Είχαμε τεθεί αντιμέτωποι για το Πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής και είχα σκοράρει το μοναδικό γκολ στον αγώνα του Μαρτίνου (και 0-0 στο Καρπενήσι). 

Πριν κλείσουμε, ποια είναι η υπόσχεσή σου προς τους φίλους του Αιόλου; Θα προσπαθήσω να τιμήσω στο έπακρο τη φανέλα του Αιόλου. Εύχομαι να πετύχω όσα περισσότερα γκολ μπορώ και φυσικά να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει στη Γ΄Εθνική. 

Αν και είναι νωρίς, θα ακολουθήσεις την ομάδα στην Γ’ Εθνική, εφόσον πετύχει τον στόχο της; Είναι πολύ δύσκολο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων…

Κώστα, να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους στόχους που έχεις θέσει. Τιμή μου που με φιλοξενείτε στην εφημερίδα σας. Σας ευχαριστώ πολύ. Ραντεβού στο Καρπενήσι με τον Αίολο.

8 


ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΣΣΗΣ

Ο Κώστας Ρούσσης άρχισε την καριέρα του από την ομάδα του χωριού του, την Λάρυμνα και μετά από 2 χρόνια πήγε στον Λεβαδειακό (Β’, Γ’ Εθνική) παραμένοντας εκεί 4 χρόνια. Μετά από μονοετή περάσματα σε Ζάκυνθο (Δ’ Εθνική), Ολυμπιακό Ανθήλης (Δ’ Εθνική) και Αταλάντη (τοπικό), ακολούθησαν για 2 χρόνια το Μαρτίνο (Δ’ και τοπικό) και ο Άγιαξ Ταύρου, όπου πέτυχε το ασύλληπτο: 7 γκολ σε ένα αγώνα, ενώ βγήκε και πρώτος σκόρερ όλων των ομίλων της Δ’ Εθνικής.

Ο Ρούσσης για ένα χρόνο πήγε στον Απόλλωνα (Γ’ Εθνική) και στην συνέχεια επέστρεψε στα πάτρια εδάφη και αγωνίστηκε κατά σειρά στις εξής ομάδες: Μαρτίνο (1 χρόνο τοπικό), Μαλεσίνα (3 χρόνια-τοπικό) και πριν τον Αίολο αποκτήθηκε από το Μαρτίνο, όπου μετά από 2 γκολ σε 4 ματς αποχώρησε. Σε νεότερη ηλικία αγωνίστηκε και στις Μικτές παίδων και νέων, ενώ έχει κληθεί στις εθνικές ομάδες παίδων και νέων.

Στις 25 Ιουλίου αποκτήθηκε από το Μαρτίνο και πέτυχε σε πέντε εμφανίσεις 2 τέρματα. Μάλιστα, να αναφέρουμε, πως το τελευταίο του ματς με τον Οπούντιο ήταν στις 15 Οκτωβρίου κόντρα στη Λάρυμνα στην πρώτη ομάδα της καριέρας του!! 

5
Φωτογραφία πάνω: efthia
3

roussis-2