Κυριακή, 19 Μαΐου 2024

ev media-logo

Η δεκαετία του '40 στην Καστανιά & τα γύρω χωριά. Παρουσίαση βιβλίου του Ευρυτάνα Ζαχαρία Ζηνέλη

Ένα νέο βιβλίο, γεμάτο μνήμες και μαρτυρίες από τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του '40 στην Καστανιά Ευρυτανίας και τα γύρω χωριά, έχει ήδη εκδοθεί και αναμένεται να παρουσιαστεί σε σχετική εκδήλωση τον προσεχή Δεκέμβρη στην Αθήνα.

kastania-biblio-zinelis1

Τη συγγραφή του βιβλίου με τίτλο «Η δεκαετία του σαράντα στην Καστανιά και τα γύρω χωριά» ανέλαβε «αφιλοκερδώς, με αισθήματα φιλοπατρίας και μόνο» -όπως αναφέρει ο ίδιος- ο Ευρυτάνας Θεολόγος καθηγητής κ. Ζαχαρίας Ζηνέλης, ενώ την έκδοση του 720σελιδου τόμου ανέλαβε ο Σύλλογος Απανταχού Καστανιωτών «Ο Άγιος Δημήτριος».

Η παρουσίαση

Η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, στις 11.00 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών (Σίνα & Δαφνομήλη 1α), στο κέντρο της Αθήνας.

Ομιλητές θα είναι ο Κώστας Παπαδόπουλος, Εκπ/κός, συγγραφέας, Γ.Γ. της Πανευρυτανικής Ένωσης και ο Διονύσιος Παρούτσας, Εκπ/κός και δημοσιογράφος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν μέλη του Συλλόγου Καστανιωτών, καθώς επίσης και ο συγγραφέας του βιβλίου Ζαχαρίας Ζηνέλης, ενώ κείμενα θα διαβάσουν η εκπαιδευτικός Φωτεινή Ζαχαροπούλου και η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου. Τέλος, θα γίνει παρουσίαση τραγουδιών της εποχής από την Καστανιώτισσα Διαμάντω Παπαζαχαρία και τον Μεγαλοχωρίτη Φώτη Βονόρτα.

*Τονίζεται ότι την έκδοση του βιβλίου ανέλαβε ο Σύλλογος Καστανιωτών, ο οποίος και είναι ο αποκλειστικός φορέας για τη διάθεσή του (τηλ. 210-2516938, 6977668616)