Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Το γλυκό της εβδομάδας | Νηστίσιμα σοκολατάκια με ινδική καρύδα

730

Υλικά

-350 γρ. βανίλια (υποβρύχιο)

-200 γρ. κουβερτούρα

-125 γρ.(ή 1 πακέτο) ινδοκάρυδο

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό σκεύος βάζουμε τη βανίλια και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ρευστή. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη καρύδα, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το πλάθουμε μπαλάκια ή μπαστουνάκια. Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, τα βουτάμε ένα ένα μέσα και τα βάζουμε επάνω σε λαδόκολλα να κρυώσουν.

*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βανίλια με μαστίχα, καθώς και ψιλοκομμένο πορτοκάλι από γλυκό του κουταλιού.


Με πληροφορίες από www.sintagespareas.gr