Υλικά
-2 1/4 ποτήρια λάδι
-500 γρ. ζάχαρη
-1 1/4 κούπα κονιάκ
-1/2 κούπα ούζο
-1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
-2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
-1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-3 κ.γ. κανέλα
-1 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
-ξύσμα ενός πορτοκαλιού
-2 κιλά αλεύρι μαλακό
-1/2 κ.γ. αλάτι
σουσάμι καβουρντισμένο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά με την παραπάνω σειρά σε μια μεγάλη λεκάνη. Αναμιγνύουμε συνεχώς, ώσπου η ζύμη να γίνει λεία.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου.
Με πληροφορίες από www.sintagesmamas.com