Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Από την Αθήνα, στην κορυφή της Καλιακούδας! Ανάβαση ομάδας πεζοπόρων υπό την καθοδήγηση του Ευρυτάνα ορειβάτη Φώτη Θεοχάρη (ΦΩΤΟ)

Σίγουρα αλησμόνητο θα μείνει το περασμένο Σαββατοκύριακο για περίπου 50 πεζοπόρους-ορειβάτες (όλων των επιπέδων) από την Αθήνα, που ως μέλη της ομάδας «Απόδραση στη Φύση», του Ευρυτάνα Φώτη Θεοχάρη, ανέβηκαν ως την κορυφή του όρους Καλιακούδα.

1

Με σύμμαχο, λοιπόν, τον σχεδόν ανοιξιάτικο καιρό, άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το πρωί της Κυριακής 11 Δεκέμβρη (παγκόσμια ημέρα Βουνού), ραντεβού στο Μεγάλο Χωριό και από εκεί ξεκίνησαν πεζοπορία με -αρχικό- προορισμό το ορειβατικό καταφύγιο της Καλιακούδας. Ύστερα από μια σύντομη στάση για ξεκούραση, ανασύνταξη και τις… απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες, οι περισσότεροι συνέχισαν με στόχο την κορυφή της Καλιακούδας, την οποία και «κατέκτησαν» λίγες ώρες αργότερα.

2

Από τα 2.100μ αγνάντεψαν την εκπληκτική θέα προς τα γύρω βουνά, τη Χελιδόνα, το ορεινό σύμπλεγμα των Αγράφων, το Βελούχι και το Καρπενήσι, τα Βαρδούσια, τις κορφές του Παναιτωλικού κ.α, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με τα ευρυτανικές αετοφωλιές στο κοντινό μέλλον.

3

9

8

4

5

6

7

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ (Lily Kamou)