Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024

ev media-logo

Στην κυκλοφορία ο κόμβος της «Ξηριώτισσας» στη Λαμία, θα διευκολύνει την κυκλοφορία στον οδικό άξονα Αθήνας - Δομοκού

Στην κυκλοφορία παραδόθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016, από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη ο κόμβος της “Ξηριώτισσας” στη Λαμία, που αναμένεται να διευκολύνει την κυκλοφορία στον οδικό άξονα Αθήνας - Δομοκού.

kombos-xiriotissas1

Μάλιστα, ο κόμβος δόθηκε σε κυκλοφορία ακριβώς την ώρα πριν την έξοδο των Χριστουγέννων, ικανοποιώντας απόλυτα το αίτημα για έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών, ενώ βελτιώνει εν μέρει και την πρόσβαση -από περιοχές του Βόλου κυρίως- μέσω Δομοκού προς Καρπενήσι.

Ο κόμβος της "Ξηριώτισσας", κόστισε περίπου 3 εκατ. ευρώ και με την ολοκλήρωσή του βελτιώνεται η ισόπεδη διασταύρωση δύο εθνικών οδών (Ε.Ο. Λαμία - Στυλίδα - Βόλος και Ε.Ο. που παρακάμπτει ανατολικά τη Λαμία και συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εθνική οδό με αριθμό 3: Ελευσίνα - Θήβα - Λειβαδιά - Λαμία - Λάρισα - Κοζάνη - Βεύη). Επίσης, βελτιώνεται η συνάντηση της εθνικής οδού που παρακάμπτει τη Λαμία (σύνδεση ΠΑΘΕ με ΕΟ 3) με τη σιδηροδρομική γραμμή Λαμίας - Στυλίδας.

Πρόκειται για ένα έργο που, όπως δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Ευθύμιο Καραΐσκο, “παραδόθηκε όπως έπρεπε και στην ώρα του και εξυπηρετεί καθημερινά μεγάλο αριθμό επισκεπτών και κατοίκων οδηγών”.

“Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να αποδοθεί σε όλους τους οδηγούς και τους κατοίκους, ένα σημαντικό έργο στην ώρα του. Χαίρομαι, γιατί οι άνθρωποι που ταλαιπωρούνταν τόσα χρόνια, σήμερα υποδέχονται τα νέα δεδομένα που ανακύπτουν από το έργο, με μεγάλη ανακούφιση. Εμείς έχουμε να κάνουμε πολύ συγκεκριμένη δουλειά και συνεχίζουμε να την κάνουμε καθημερινά. Είναι φανερό πλέον, ότι η συνταγή μας που λέει: μελέτη, εξειδίκευση, δουλειά και επίτευξη στόχων, πετυχαίνει και η Περιφέρειά μας πλέον, έχει μπει σε άλλη πορεία. Πορεία με λύσεις πραγματικές, όχι με λόγια και πολιτική”, δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς  Ελλάδας κ. Μπακογιάννης.