Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

Θοδωρής Ζηνέλης (Προπονητής Εθνικής Ελλάδας και Α.Σ. Αίαντα Tae kwon do): Ο Πρωταθλητής Ελλάδας στα “Ευρυτανικά Νέα”- «Το καμπ στο Καρπενήσι πρεσβευτής της ευρυτανικής φύσης»

Από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας κατάγεται ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας και του Α.Σ. Αίαντα στο άθλημα του Tae kwon do Θοδωρής Ζηνέλης. Ο πολύπειρος προπονητής έχει οδηγήσει τον σύλλογό του και την Ελλάδα σε μεγάλες επιτυχίες τόσο σε Πανευρωπαϊκό όσο και Παγκόσμιο επίπεδο.

AIANTASSZ-10

Στην συνέντευξή του στα “Ευρυτανικά Νέα” ο Ζηνέλης μιλάει για τις διακρίσεις της χρονιάς που πέρασε, τονίζει πως όλα είναι αποτέλεσμα δουλειάς και θυσιών, ενώ στάζει μέλι για το Καρπενήσι, τη φιλοξενία, αλλά και τις υλικοτεχνικές υποδομές που καθιστούν ιδανική την προετοιμασία στην ευρυτανική πρωτεύουσα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Κ. Ζηνέλη, σάς καλωσορίζω στα “Ευρυτανικά Νέα”. Πως κύλησε και πως ολοκληρώθηκε το 2016 για τον σύλλογό σας;
Ο Αίαντας αναδείχθηκε πρώτος σύλλογος στα πανελλήνια πρωταθλήματα αντρών - γυναικών, εφήβων-νεανίδων και νέων, στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα, στο κύπελλο Ν. Ελλάδας και επιπλέον, στα διεθνή πρωταθλήματα G1 (βαθμολογούμενα για την Ολυμπιάδα) κατακτήσαμε 19 μετάλλια και 31 ακόμα στην A’ Class. Τέλος, στελεχώσαμε τα τμήματα της Εθνικής με 19 αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν 2 χάλκινα πανευρωπαϊκά μετάλλια, ένα ασημένιο μεσογειακό, δύο πέμπτες θέσεις στο παγκόσμιο και μία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. 

Είναι στόχος οι Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020;
Ο σύλλογος έχει πληθώρα αθλητών, που πρωταγωνιστούν και θέτουν γερές βάσεις, ώστε να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα. Δε μένουμε στα στενά σύνορα της Ελλάδας, όμως παρά την κρίση της χώρας με σωστό και επαγγελματικό προγραμματισμό φροντίζουμε οι αθλητές να συμμετέχουν  σε όλες τις διοργανώσεις, ώστε να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό περισσότερους βαθμούς, που τους ανεβάζουν πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη.

AIANTASZ--5

Διακρίσεις, λοιπόν, αποτέλεσμα δουλειάς…
Ο σύλλογος έχει κερδίσει διακρίσεις, όμως αυτό που έχει σημασία είναι πως δε θεωρούμε τίποτα δεδομένο και κάθε χρόνο αρχίζουμε από το “μηδέν”. Η διαχρονικότητα φέρνει την καταξίωση και τις διακρίσεις (…). Αν λέγαμε για μαγική συνταγή; Λειτουργούμε σαν μία μεγάλη αθλητική οικογένεια από τους καταξιωμένους αθλητές έως τα τμήματα υποδομής, συμμετέχουμε σε όλα τα επιμορφωτικά σεμινάρια και δίνουμε το “παρών” σε όλες τις εξελίξεις που αφορούν το άθλημά μας, ώστε οι αθλητές να είναι ενήμεροι για αυτές και να είναι ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Αίαντας κάθε χρόνο “χτίζεται” στο Καρπενήσι. Η επιλογή γίνεται επειδή κατάγεστε από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας;
Είναι πολυδιάστατος ο λόγος. Καταρχάς είναι οι υλικοτεχνικές υποδομές και το φυσικό περιβάλλον του Καρπενησίου, που το καθιστούν τον κορυφαίο προορισμό για προετοιμασία, όχι μόνο για το tae kwon do, αλλά για όλα τα αθλήματα. Επίσης, η Ευρυτανία είναι ο τόπος καταγωγής μου και η αγάπη που εισέπραξα στην περιοχή μεταλαμπαδεύεται (για 20 χρόνια) στα νέα παιδιά, που έχουν την ευκαιρία μέσα από το καμπ να γνωρίσουν την ευρυτανική γη και την ευρυτανική φιλοξενία. 

z1

Το καμπ στο Καρπενήσι έχει μεγάλη απήχηση και στέφεται με μεγάλη επιτυχία…
Πράγματι...! Έχει γίνει πλέον διεθνές και 250 περίπου αθλητές έχουν γίνει πρεσβευτές της ευρυτανικής φύσης. Συμμετέχει η αφρόκρεμα του αθλήματος από όλο τον κόσμο. Όταν βλέπεις πως υπάρχει τόσο μεγάλη αποδοχή για τον τόπο καταγωγής σου, τις υποδομές που βοηθούν στο έπακρο την προετοιμασία, αλλά και τη φιλοξενία όπως είπα των ντόπιων κατοίκων είναι η χαρά μου ως Ευρυτάνας είναι ιδιαίτερη.

Έχοντας κατακτήσει μετάλλια και διακρίσεις, ποιο είναι το κίνητρό σας ώστε να συνεχίσετε;
Η αγάπη των παιδιών, ο ζήλος και η φλόγα που βλέπεις στα μάτια τους ότι θέλουν να ξεφύγουν από τα στενά όρια της Ελλάδας! Όταν βλέπεις ότι πετυχαίνουν διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου υπάρχουν 70 εκ. αθλητές και 202 χώρες εγγεγραμμένα μέλη σου δίνει το κίνητρο και μπορείς να πεις ότι για αυτά τα παιδιά αξίζει να δώσεις τα πάντα. Στην πονεμένη Ελλάδα της απαισιοδοξίας δίνει χαρά και ικανοποίηση. Όταν δίνεις χαρά, αυτή γυρίζει πάλι σε εσένα και ανατροφοδοτεί να συνεχίζεις απτόητος (…).

Αναφερθήκατε πριν στην αθλητική οικογένεια του Αίαντα, στην οποία ανήκουν και οι γονείς. Τι σας μεταφέρουν για το έργο που γίνεται στο σύλλογο;
Όταν ένας γονιός σου εμπιστεύεται το παιδί του και εσύ του προσφέρεις το καλύτερο μέσα από την ψυχή σου είναι το ομορφότερο συναίσθημα, είναι στιγμές μοναδικές. Η στήριξη και η επιβράβευση των γονέων μας δίνει την δύναμη και την ώθηση να συνεχίσουμε.

z2

Το σχόλιό σας για τον αδερφό σας τον κ. Κώστα Ζηνέλη;

Ο αδερφός μου είναι τα άλλα μου μάτια. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα σε ένα άθλημα να έχεις ανθρώπους που μπορείς να εμπιστεύεσαι απόλυτα, να είναι πάντα δίπλα σου και να σε στηρίζει. Ο αδερφός μου προέρχεται από τον Α.Σ. και πλέον διαχειρίζεται τον Α.Ο. Αίαντα, με τον οποίον έχει ήδη πετύχει αξιοσημείωτες διακρίσεις. Αδερφός σε όλα.

Να σημειώσω βέβαια πως πλην του αδερφού μου έχει και την σύζυγό μου, που έχει το δικό της σωματείο . Είμαστε αντίπαλοι μόνο μέσα στα τερέν και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα απολύτως. Πραγματική αθλητική οικογένεια… Στο σημείο αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω για την αμέριστη στήριξή τους και όλα όσα έχουμε περάσει μαζί, υπογραμμίζοντας πως όλα είναι αποτέλεσμα κόπων και θυσιών.

Σας ευχόμαστε η νέα χρονιά να φέρει ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Ο δικός σας επίλογος…
Είμαστε περήφανοι για τη στήριξη του κόσμου, μεταξύ του οποίου είναι πάρα πολλοί Ευρυτάνες αθλητές, που πρωταγωνιστούν κερδίζοντας πολλά μετάλλια. Είναι διπλή η ικανοποίησή μας, καθώς δίνουμε χαρά μέσα από τα “Ευρυτανικά Νέα”, που με τα έγκυρα ρεπορτάζ τους αναφέρονται στις διακρίσεις και μπορούν να καμαρώνουν οι συγγενείς τους. Κλείνοντας, να σας ευχαριστήσω ξανά για τα ρεπορτάζ και το ενδιαφέρον σας προς τον Αίαντα, που έχει ρίζες ευρυτανικές, και στους προπονητές και στους αθλητές. 

z4

AIANTAS2Z

z-10

z7

z10