Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ο Σταύρος Ηλιόπουλος, ο τεχνικός που ανέδειξε τον Τσίπρα, μιλάει στα "Ευρυτανικά Νέα": «Πρέπει να έχει ποδοσφαιρικό θράσος. Πιστεύω πολύ σ' αυτόν...».

Όπως αναφέραμε με σχετικό ρεπορτάζ μέσα από τα "Ευρυτανικά Νέα" και το evrytanika.gr, ο Ευρυτάνας Ανδρέας Τσίπρας, που έχει καταγωγή από τη Βούλπη, πήρε μεταγραφή (από το Καλοκαίρι) στον Πανιώνιο (Super League).

iliopoulos

Αυτός, όμως που τον ανέδειξε και είχε δώσει το τελικό "οκ" όταν μέλη της διοίκησης της Καλλιθέας εισηγήθηκαν την απόκτησή του από τον Πανερυθραϊκό ήταν ο Σταύρος Ηλιόπουλος. Ο πολύπειρος τεχνικός το 2014 ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και έφερε μαζί του τον Τσίπρα, στην πρώτη του σεζόν σε επαγγελματική κατηγορία. 

Μετά από 2,5 χρόνια ο Τσίπρας πήρε μεταγραφή στην SuperLeague και τον Πανιώνιο και ο εξαιρετικός άνθρωπος και πολύπειρος προπονητής μιλάει αποκλειστικά στα "Ευρυτανικά Νέα" για τον Ανδρέα Τσίπρα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την “ανακάλυψη” του Τσίπρα είπε: «Ήμουν ένας από αυτούς, που συντελέσαμε ώστε να έρθει ο Τσίπρας στην Καλλιθέα. Πήγαμε μαζί με τον Πρόεδρο τον κ. Κόκκινο και τον μεγαλομέτοχο κ. Αβραντίνη, αλλά και τον στενό συνεργάτη του τον κ. Μαμάκο παρακολουθήσαμε τον Ανδρέα σε αγώνα μπαράζ και άμεσα είπα πως αυτό το παιδί πρέπει να έρθει στην ομάδα. Τον αποκτήσαμε και τον έβαλα στο αρχικό σχήμα».

Για την μεταγραφή του Ανδρέα Τρίπρα στον Πανιώνιο δήλωσε: «Είμαι βέβαιος πως ο Ανδρέας μπορεί να σταθεί στη μεγάλη κατηγορία, όπως και ο Μπέλης (συμπαίχτες στην Καλλιθέα, που “κλείσανε” μαζί στον Πανιώνιο), τον οποίο είχαμε πάρει την ίδια περίοδο από τον όμιλο Περιστερίου.

Για τον αν περίμενε αυτή την εξέλιξη ο Ηλιόπουλος σχολίασε: «Είναι πολλοί παίχτες που μπορούν να ανεβούν στις υψηλές κατηγορίες, όμως χρειάζεται τύχη, αλλά να πέσεις και στους σωστούς ανθρώπους. Αρκετοί ερασιτέχνες έχουν την ικανότητα και το ταλέντο να δοκιμάσουν και να πετύχουν στις “μεγάλες” κατηγορίες. Όταν δουλέψεις σε μεγάλες ομάδες αντιλαμβάνεσαι αλλιώς διαφορετικά τα πράγματα.. διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετική προετοιμασία».

Για τα στοιχεία που πρέπει να δουλέψει ώστε να σταθεί στην πρώτη κατηγορία ο πολύπειρος τεχνικός τόνισε: «Ο Τσίπρας πρέπει να έχει ποδοσφαιρικό θράσος στο γήπεδο και τους αγώνες και να έχει πίστη στον εαυτό του. Πιστεύω πολύ σε αυτόν… Εύχομαι να είναι γερός και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται γιατί το αξίζει τόσο σαν άνθρωπος και χαρακτήρας, όσο και ως ποδοσφαιριστής».

 

Ο Ηλιόπουλος είχε προετοιμάσει το 2014 την Καλλιθέα στο Καρπενήσι. Ακολούθως, πήγε στον Ιωνικό, τον Ατρόμητο Πειραιά (Γ' Εθνική), ομάδα που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του και από τον Ιανουάριο του 2016 βρίσκεται στον πάγκο της Μάχης Μαραθώνα, ομάδα της ΕΣΚΑΝΑ και δίνει τη… μάχη του ανάμεσα σε σπουδαίες ομάδες με ρόστερ ισάξιο ή και ανώτερο άλλων που αγωνίζονται στη Γ' Εθνική.