Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Παράξενα και απρόοπτα 2016 [Α' ΜΕΡΟΣ]

Τα "Ευρυτανικά Νέα" προβάλλουν -από μια άλλη σκοπιά- πολλά από τα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στον αθλητικό νομό Ευρυτανίας (κατά κύριο λόγο) τη χρονιά που μόλις έφυγε, δίνοντας έναν άλλο τόνο και άλλο χρώμα σε αυτά.

3

Ομορφιές, περίεργα, παράξενα, αλλά και αρκετά αξιομνημόνευτα γεγονότα είχαν την τιμητική τους στην αθλητική χρονιά του 2016, που αποτέλεσε παρελθόν πριν από δύο (2) περίπου εβδομάδες.

Μία και μοναδική
Η ΑΕΚ Αγίων Ευρυτάνων στην αυγή του 2016 πέτυχε τη μοναδική της νίκη κόντρα στην Κρέντη με σκορ 1 - 0. Ένα χρόνο μετά, οι… Ενωσίτες του Μπακόλα προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στη β’ τοπική κατηγορία.

2

Σαν... τα πουκάμισα
Τον τρίτο προπονητή στη σεζόν προσέλαβε στις αρχές του 2016 η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία. Οι Φθιωτοί μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Σούλη Παπαδόπουλο που έκατσε στον πάγκο της ομάδας για ένα μόλις παιχνίδι ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας και με τον Γιώργο Βαζάκα, τον οποίο διαδέχτηκε ο Δημήτρης Σπανός, που πάντως δε μακροημέρευσε.

Παγοδρόμιο
Καλυμμένο με χιόνι, αλλά και πάγο ήταν στα μέσα Ιανουαρίου 2016 το γήπεδο Κερασοχωρίου, που θύμιζε παγοδρόμιο, γεγονός που οδήγησε σε αναβολές αναμετρήσεων (κεντρική φωτογραφία).

Ανέβηκε και… έπεσε
Από τις αρχές του 2016 τέθηκε σε λειτουργία η ιστοσελίδα των διαιτητών Ευρυτανίας με το όνομα: depsevrytanias.blogspot.gr. Μετά από μερικές εβδομάδες όμως, “κατέβηκε”, ένεκα της μη ενημέρωσής του.

«Έπεσε» σκοτάδι
Μάταια περίμεναν οι αθλητές και οι τεχνικοί της Π.Α.Κ. να αρχίσει ο αγώνας μπάσκετ με τον Οπούντιο στο Μαρτίνο. Το γήπεδο των Φθιωτών παρουσίασε πρόβλημα στον φωτισμό με αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί (και να αναβληθεί) το παιχνίδι.

5

Οι συμπτώσεις της Κρέντης
Πολλές οι συμπτώσεις για την Κρέντη στα παιχνίδια που έδωσε με Αίολο και Ποταμιά για τη σεζόν 2015 - 2016, καθώς και στις δύο  αναμετρήσεις: α) παραχώρησε πέναλτι με χέρι, β) προηγήθηκε στο σκορ, αλλά ηττήθηκε, ενώ γ) τα 4 πρώτα γκολ σημειώθηκαν στο ίδιο ημίχρονο (στο δεύτερο με τον Αίολο και στο πρώτο με Ποταμιά). Επίσης, ρέφερι και στις αναμετρήσεις Κρέντη - Ποταμιά ήταν ο Κουρλός, που καταλόγισε από ένα πέναλτι στον εκάστοτε φιλοξενούμενο στα δύο πρώτα παιχνίδια!!

Ντροπή
Οι αψιμαχίες και το ξύλο που έπεσε μετά το τέλος του αγώνα Παναγραφιωτικός - Αίολος και οδήγησαν σε τιμωρίες παραγόντων και παιχτών του δεύτερου, ντροπιάζουν και υποβαθμίζουν το χαμηλό (ούτως ή άλλως) επίπεδο του ευρυτανικού ποδοσφαίρου.

Τιμή για τον Δροσίνη
Πριν την έναρξη του τελικού αγώνα Κυπέλλου Παναγραφιωτικός - Ποταμιά τιμήθηκε με απονομή πλακέτας ο 66χρονος Γιώργος Δροσίνης για την πολυετή και αμερόληπτη προσφορά του στο χώρο της διαιτησίας. 

7

Αντίπαλοι πατέρας και γιος
Στην αναμέτρηση Κρέντη -ΑΠΟΚ 0 - 4 (17/2) ο πατέρας (Δημήτρης) και γιος του  (Γιώργος) Σερπάνος τέθηκαν αντιμέτωποι. Λίγες ημέρες αργότερα έγιναν συμπαίχτες στο Βελούχι.

10αδα τερμάτων
Στα πιο παραγωγικά παιχνίδια του 2016 πρωταγωνιστής ήταν ο ΑΠΟΚ, καθώς στις 13 Φεβρουαρίου διέσυρε με 9 - 1 την ΑΕΚ, ενώ στις 4 Δεκεμβρίου σκόρπισε με 10 -  0 τη Φραγκίστα. Σύνολο τερμάτων σε κάθε αναμέτρηση τα 10 γκολ.

4

Τυχεροί Φαίακες
Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων Κέρκυρας είχαν τύχη βουνό όταν στο ημίχρονο του αγώνα με την Λαμία, “έσκασε” ο θερμοσίφωνας (!) στα αποδυτήριά τους, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

Ποιότητα 46 ετών
Ο “πιστός στρατιώτης” του Αιόλου ο 46χρονος Αλέκος Κόκκοτας “γυάλιζε” τον πάγκο στο μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, όμως όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί τα γκολπόστ ήταν εξαιρετικός και δίκαια (τού) πιστώνεται μερίδιο του τίτλου.

6