Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Παράξενα και απρόοπτα 2016 [Β' ΜΕΡΟΣ]

Τα "Ευρυτανικά Νέα" προβάλλουν -από μια άλλη σκοπιά- πολλά από τα γεγονότα, που διαδραματίστηκαν στον αθλητικό νομό Ευρυτανίας (κατά κύριο λόγο) τη χρονιά που μόλις έφυγε, δίνοντας έναν άλλο τόνο και άλλο χρώμα σε αυτά.

giogios giorgos_2342432

Ομορφιές, περίεργα, παράξενα, αλλά και αρκετά αξιομνημόνευτα γεγονότα είχαν την τιμητική τους στην αθλητική χρονιά του 2016, που αποτέλεσε παρελθόν πριν από τρεις (3) περίπου εβδομάδες και μερικά από αυτά τα παρουσιάζουν ως εξής:

Παρωδία
Με μια… παρωδία ολοκληρώθηκε το  τουρνουά ποδοσφαίρου "Kasmir cup", καθώς οι Τουρίστες δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στον μικρό τελικό  σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία του ημιτελικού κόντρα στην Abalencia. 

Το “όχι” που δίχασε
Δύο “ναι” και ένα “όχι” ήταν οι ψήφοι της ΕΠΣ Ευρυτανίας στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, με τον κ. Διώτη Σωτήρη (φωτογραφία) να διαφοροποιείται, γεγονός που προκάλεσε τον διχασμό και τις έντονες αντιδράσεις των μελών της Ένωσης.

diwtiss

Απώλειες
Οι αιφνίδιοι θάνατοι των αθλητών και συμπολίτων μας Κώστα Λελούδη και του νεαρού Γιώργου Γιόγιου (κεντρική φωτογραφία) βύθισαν στο πένθος το Καρπενήσι και όχι μόνο.

Στα "μαχαίρια" για το δελτίο
Ο Δημήτρης Κατσαδούρος αποχώρησε από τον Άλιμο με επεισοδιακό τρόπο άνευ προηγουμένου, καθώς η διοίκηση αρνούνταν να τού παραχωρήσει το δελτίο και τα χρωστούμενα. Όταν το έπραξε επέλεξε την προσωρινή λύση της Γλυφάδας. 

Χρήστος Κουτούλιας
«Είναι διαφορετικότητα και όχι πρόβλημα - Δεν έχουμε στήριξη από κανένα», δηλώνει ο πρωταθλητής ΑΜΕΑ Χρήστος Κουτούλιας (φωτογραφία κάτω) στη συνέντευξη της χρονιάς στην Ευρυτανία, ο οποίος προπονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στο Καρπενήσι με τον  Κώστα Βογιατζάκη.

koutoul

"Ανθρώπινος" Παναιτωλικός
Η ομάδα του Παναιτωλικού δείχνει συχνά το κοινωνικό της πρόσωπο μέσα από τις δράσεις και τη συμμετοχή της σε εκδηλώσεις για την καταπολέμηση του ρατσισμού και κάθε μορφής διακρίσεων.

(Τραγελαφική) στασιμότητα 
Για δύο εβδομάδες δεν διεξήχθησαν παιχνίδια στο Εθνικό στάδιο Καρπενησίου, καθώς το εν λόγω γήπεδο δεν είχε άδεια. Πέρασαν 15 ημέρες ώσπου να πραγματοποιηθούν  επιτόπιοι έλεγχοι αρμόδιας επιτροπής και όταν ολοκληρώθηκαν ο Δήμος ενημέρωσε πως το Υπουργείο είχε δώσει παράταση ενός έτους πριν λήξει η προηγούμενη άδεια!

Αεροφωτογραφία Α.Ο.Μ.
Μια διαφορετική φωτογράφιση ετοίμασαν οι ποδοσφαιριστές της Μυρίκης σε προπόνηση της ομάδας. Συγκεκριμένα, 16 παίχτες της σχημάτισαν με τα σώματά τους το όνομα της ομάδα «Α.Ο.Μ.» και φωτογραφήθηκαν από ψηλά με τηλεκατευθυνόμενη συσκευή (drone), που διαθέτει ο Φώτης Ζαχαράκης.  

murikh photo

Εικόνες εγκατάλειψης
Θλίψη και οργή προκαλεί η εικόνα της κατάστασης ορισμένων γηπέδων στη Φθιώτιδα. Όπως μάλιστα αναφέρει σε ρεπορτάζ του το efthia.gr, πολλά γήπεδα όπως του Λιανοκλαδίου, του Καλλικρατικού Δήμου Λαμιέων, το «Αλέκος Παπαγεωργίου» στο Παγκράτι, το γήπεδο του Αφανού κ.ά παρουσιάζουν σημάδια (το λιγότερο) εγκατάλειψης.  

Φιλική νίκη του γιού κόντρα στον πατέρα Αντωνίου
Η ομάδα της Μυρίκης στο ρεπό της για πρώτο γύρος της φετινής περιόδου αναμετρήθηκε σε φιλική αναμέτρηση με την ομάδα νέων της Λαμίας. Οι Φθιωτοί με τον Πάνο Αντωνίου στη σύνθεσή τους επικράτησε με 2 - 1 της ομάδας του Δημήτρη Αντωνίου, παιχνίδι στο οποίο κατεγράφησαν πέντε δοκάρια (3 και 2 αντίστοιχα)!!

Απογοήτευση Καλύβα
Την έντονη δυσαρέσκεια, πικρία και απογοήτευση του εξέφρασε ο εκπαιδευτής ΕΠΣ Ευρυτανίας Γιάννης Καλύβας για την απουσία όλων των παραγόντων και προπονητών των ομάδων από τις συγκεντρώσεις των διαιτητών και τα μαθήματα που είναι χρήσιμα και για τους ίδιους.

Στο… παρά ένα
Η ομάδα νέων της ΕΠΣ Ευρυτανίας “άγγιξε” τη νίκη (μετά από αρκετά) χρόνια, όμως ισοφαρίστηκε από την αντίστοιχη της Βοιωτίας στο 94ο λεπτό. Οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων καταδεικνύουν τον ηθικό νικητή της αναμέτρησης.

miktigoal