Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Τάρτα με πράσο, μπέικον και φέτα

739

 ΥΛΙΚΑ

-1 φύλλο σφολιάτας

-2 πράσα

-150 γρ. μπέικον

-150 γρ. φέτα   

-100 γρ. γραβιέρα

-1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά κόβουμε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες, το μπέικον σε μεσαία κομμάτια, τρίβουμε τη γραβιέρα και θρυμματίζουμε τη φέτα.

Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το πράσο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα ταψί φούρνου, το οποίο έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Αραδιάζουμε στο φύλλο τη φέτα, το μπέικον, το σοταρισμένο πράσο και τη γραβιέρα. Κλείνουμε τα πλαϊνά και τις άκρες προς τα μέσα.

Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

Με στοιχεία από www.ladylike.gr