Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Με έξι ξένους έπαιξε (;) κόντρα στη Σπάρτη η Λαμία, εξετάζουν ενστάσεις οι “μνηστήρες”

Σε σοβαρούς μπελάδες μπαίνει η Λαμία καθώς στον αγώνα με τη Σπάρτη φέρεται να χρησιμοποίησε ταυτόχρονα έξι παίκτες οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ελληνικό εθνικό συγκρότημα. Ο Άρης και άλλες ομάδες με συμφέρον, κυρίως όσον αφορά το "κόλπο" της ανόδου παρακολουθούν την υπόθεση εξετάζοντας το ενδεχόμενο κατάθεσης ένστασης.

ntour

Στον αγώνα με την Σπάρτη και για περίπου 30 αγωνιστικά λεπτά ο Μπάμπης Τεννές χρησιμοποίησε ταυτόχρονα τους Όμο, Βάντερσον, Τζόκιτς, Μπλάζιτς, Ρότσα και Ντούρμισαϊ. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, οι ομάδες της Football League θα πρέπει στη διάρκεια των αγώνων να έχουν στην 11αδα τους τουλάχιστον έξι παίκτες οι οποίοι έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε ελληνικό εθνικό συγκρότημα.

Ο Ντούρμισαϊ έχει ελληνική ταυτότητα αλλά έχει αγωνιστεί τρεις φορές με την Εθνική Αλβανίας U21 που σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ελληνικό εθνικό συγκρότημα. Μάλιστα, η τελευταία συμμετοχή του έγινε στις 10 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Από την ώρα δημοσιοποίησης του θέματος, από τη Λαμία διέρρευσε ότι ο 21χρονος ποδοσφαιριστής έχει ελληνική ταυτότητα, άρα λογίζεται ως Έλληνας. Τούτο δεν ισχύει διότι ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος και σημειώνει ότι θα πρέπει να έχει το δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Στην περίπτωση του Ντούρμισαϊ, αν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα (σ. σ. αλλαγής εθνικού συγκροτήματος) στην ΟΥΕΦΑ (μέσω της ΕΠΟ), έχει καλώς. Αν όχι, τότε λογίζεται ως ξένος και η Λαμία έχει χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα έξι παίκτες οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Σπάρτη δεν κατέθεσε ένσταση επί της συμμετοχής έξι ξένων παικτών, αλλά έχει το δικαίωμα να το πράξει εντός 48ώρου. Την υπόθεση παρακολουθεί στενά και ο Άρης κι εφόσον βεβαιωθεί ότι η Λαμία παραβίασε τον ΚΑΠ, τότε θα καταθέσει ένσταση. Αν αποδειχθεί ότι η Λαμία παραβίασε τον ΚΑΠ τότε θα μηδενιστεί στον αγώνα με τη Σπάρτη αλλά και θα της επιβληθεί ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, πέραν του χρηματικού προστίμου των 40.000 ευρώ!
Πηγή: gazzetta