Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Σάκης Τσιώλης: «Έχω αδειάσει ψυχολογικά - Φεύγω, όπως ο Μισέλ Πλατινί...»

Την Παρασκευή 24/3, η ΑΕΛ έδωσε φιλικό με τον Απόλλωνα Λάρισας και ακολούθως δόθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου Τσιώλη - Κούγια.

tsiolissakis1

Ο τεχνικός -με καταγωγή από τα Βραγγιανά Ευρυτανίας- μίλησε για την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία, επικαλούμενος τη δήλωση που είχε κάνει ο Μισέλ Πλατινί, όταν πήρε την απόφαση να φύγει από την αγαπημένη του Σεντ Ετιέν.

Ο 57χρονος προπονητής ανέφερε: «Ο Πλατινί όταν αποχώρησε από την αγαπημένη του Σεντ Ετιέν, την ομάδα της ζωής του και της καρδιάς του, αποφάσισε να φύγει πιο νωρίς από ό,τι έπρεπε». και όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό, αφού είχε την καθολική αποδοχή και του ιδιοκτήτη και της διοίκησης και του κόσμου, είπε: «Πρέπει να ξέρεις όταν τελειώνει ένα γεύμα, πότε θα πρέπει να σηκώνεσαι από το τραπέζι. Έτσι αισθάνθηκα τον τελευταίο καιρό».

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Τέτοιες στιγμές δεν μπορείς να λες και πολλά, ιδιαίτερα όταν υπάρχει ένα τόσο μεγάλο και δυνατό συναίσθημα, όταν πρόκειται για την ΑΕΛ. Θα μπορούσα με μία γραπτή δήλωση να μην είμαι σήμερα εδώ και να μπω σε αυτήν την ψυχολογική κατάσταση. Όμως είμαι εδώ γιατί πρέπει να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους. Και πρώτον από όλους τον ιδιοκτήτη της ομάδας, που μετά από 28 ολόκληρα χρόνια έκανε το όνειρο πραγματικότητα με έφερε στην ΑΕΛ. Με εμπιστεύτηκε 2 φορές σε δύσκολες αποστολές, και πέρυσι και φέτος (…)

και συμπλήρωσε: «Για το θέμα της αποχώρησής μου μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη πριν από ένα μήνα, αλλά ήταν τόσο εύθραυστη η κατάσταση στη βαθμολογία που δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα φύγω. Κάθισα για να φτιάξουμε αυτή τη βαθμολογική ασφάλεια και είπα στον ιδιοκτήτη την προηγούμενη Τρίτη ότι έχω αδειάσει ψυχικά και πως ό,τι είχα να δώσω, το έδωσα. Έχω στο σπίτι μου το μετάλλιο του πρωταθλητή Ελλάδας, το μετάλλιο που μου έδωσε πέρυσι η ομάδα με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, αλλά και το μετάλλιο του Κυπέλλου (…)

και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Λιόντο, τους συνεργάτες μου, τους παίκτες που είναι οι πρωταγωνιστές και όλους αυτούς που ήρθαν στο γήπεδο σε αυτή τη δύσκολη και μεταβατική περίοδο. Η ΑΕΛ είναι πολύ σημαντικό ότι πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος έχει αυτή τη βαθμολογική διαφορά και ποτέ δεν βρέθηκε στις δύο τελευταίες θέσεις».
πηγή: sport24.gr