Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

(ΦΩΤΟ) Ρεσιτάλ επιτυχιών από την ευρυτανική δρομική κοινότητα. Ποιοι έτρεξαν -και πρωταγωνίστησαν- σε Ύδρα, Τζουμέρκα και Ρόδο

Με εξαιρετικές επιδόσεις, μετάλλια και θέσεις στο βάθρο επέστρεψαν από την Ύδρα οι αθλήτριες Μπίκα και Κολόκα, ενώ δεύτερος στον 'Αθλο Τζουμέρκων' ήταν ο Ελευθερίου. Ευρυτανική επιτυχία σημειώθηκε και στη μακρινή Ρόδο, με την Αρωνιάδα στα 5χλμ.

evritanes running1

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα ήταν το προηγούμενο (8/9-4) για την ευρυτανική δρομική κοινότητα, που όχι μόνο εκπροσωπήθηκε σε μια σειρά αγώνων σε όλη την Ελλάδα αλλά κατάφερε να κάνει… κατάληψη στα βάθρα. Οι Ευρυτάνες δρομείς έτρεξαν σε αγώνες βουνού και δρόμου στα επιβλητικά Τζουμέρκα, τη γραφική Ύδρα και την κοσμοπολίτικη Ρόδο και απέδειξαν για ακόμα μία φορά πως όταν το ταλέντο και η σκληρή δουλειά συνδυάζονται, το αποτέλεσμα είναι πάντα άξιο συγχαρητηρίων.

Εξαιρετικές Μπίκα-Κολόκα στην Ύδρα

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών και αθλούμενων πραγματοποιήθηκε το αγωνιστικό διήμερο ‘Hydra’s Trail Event 2017’, μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού που φιλοξενήθηκε για τέταρτη χρονιά στο όμορφο νησί της Ύδρας. Εκεί, η ευρυτανική παρουσία ήταν… εκκωφαντική και γι’ αυτό φρόντισαν δύο «δικά μας» κορίτσια.

Αρχικά, η 20χρονη Φωτεινή Κολόκα (Dynafit) έτρεξε στη μικρή διαδρομή της Κυριακής με την ονομασία Rock Race (απόσταση 13 χλμ, θετική υψομετρική 560 μ) και ήταν εξαιρετική, κατορθώνοντας να τερματίσει 1η στην Κατηγορία Γυναικών (62 συμμετοχές) με χρόνο 1:20:10 και να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

koloka-ydra-2017

Λίγη ώρα αργότερα, η Δήμητρα Μπίκα (Salomon) απέδειξε ξανά το γιατί βρίσκεται στην ελίτ των Ελληνίδων αθλητριών βουνού: η 25χρονη πήρε μέρος στον κεντρικό αγώνα της Ύδρας, τον Eros Mountain Trail, μια διαδρομή 26,3 χλμ με θετική υψομετρική 1.250μ, και πέτυχε επίδοση 2:44:17, που της εξασφάλισε με άνεση τη 2η θέση (πίσω από τη Γλ. Τζιατζιά) στις Γυναίκες (41 συμμετοχές).

mpika-ydra-2017

48άρης ο Ελευθερίου

Την ίδια ημέρα, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικότερα της Ύδρας, διεξάγονταν ένας από τους μακροβιότερους βουνίσιους αγώνες, ο ‘Άθλος Τζουμέρκων mountain running 2017’. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε από το χωριό Άγναντα και στην εκκίνηση βρέθηκαν συνολικά 175 αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας, αριθμός ρεκόρ για την διοργάνωση.

Μεταξύ αυτών και ο Μεγαλοχωρίτης Δημήτρης Ελευθερίου (Dynafit), που έτρεξε τη μεγάλη και απαιτητική διαδρομή των 48χλμ (2890 συνολική υψομετρική). Ο 30χρονος ήταν ξανά εντυπωσιακός και κάλυψε την απόσταση σε 5 ώρες και 54’, τερματίζοντας έτσι στη 2η θέση (συμμετείχαν 37 δρομείς).

eleftheriou-tzoumerka-2017

Οικογενειακή υπόθεση στη Ρόδο

Οι αγωνιστικές επιτυχίες Ευρυτάνων δεν σταμάτησαν, όμως, εκεί αλλά συνεχίστηκαν στη μακρινή και κοσμοπολίτικη Ρόδο. Εκεί, την Κυριακή 9 Απριλίου έλαβε χώρα ο 4ος Μαραθώνιος και οι παράλληλοι αγώνες του -το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στο Νότιο Αιγαίο.

Ακόμα και εκεί, το βάθρο είχε χρώμα… ευρυτανικό: στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων η 24χρονη Μαγδαληνή Αρωνιάδα (Παναχαϊκή) ήταν εξαιρετική και με χρόνο 00:22:57 κατέκτησε την 3η θέση στην Κατηγορία Γυναικών, ανάμεσα σε 390 αθλήτριες (15η στη Γενική).

aroniada-magda-rodos1

Μάλιστα, στον ίδιο αγώνα έτρεξε και η αδερφή της Μαγδαληνής, η 29χρονη Γεωργία Αρωνιάδα, η οποία κατετάγη 71η στις Γυναίκες με επίδοση 00:31:38.

aroniada rodos