Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Συμμετοχή της Πανευρυτανικής Ακαδημίας στο 8ο επιμορφωτικό σεμινάριο του Αμερικανικού Κολεγίου ΑCS

Στο επιμορφωτικό σεμινάριο του Αμερικανικού κολεγίου ACS (Αθήνα) συμμετείχαν οι δύο προπονητές της Π.Α.Κ.

1

Στο σεμινάριο εισηγητές ήταν οι ακόλουθοι:

α) Τζουν Ντόχερτι (του Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον Στέιτ), που αναφέρθηκε σε εισαγωγικές ασκήσεις με μπάλα πριν την προετοιμασία επιθετικής ατομικής τεχνικής του αθλητή και σε ορισμένες ασκήσεις προετοιμασίας για μία πιο σκληρή ομαδική άμυνα.

β) Χένρι Μπαρέρα (προπονητής φυσικής κατάστασης στο Πανεπιστήμιο Λίμπερτι), που μίλησε για τον τρόπο προπόνησης αθλητών  π για πιο γρήγορο και εκρηκτικό τρόπο εκτέλεσης των δεξιοτήτων, καθώς και τον τρόπο σχεδιασμού σύγχρονων προπονητικών μονάδων.

γ) Κόλιν Κάστελο (ειδικός προπονητής δεξιοτήτων κι ειδικότερα στο σουτ), που έδωσε συμβουλές και ασκησιολόγιο σχετικά με το πως μπορεί να “χτίσει” έναν δυναμικό σουτέρ από νεαρή ηλικία μέχρι το ανώτερο επίπεδο.

δ) Λευτέρης Σούμποντιτς, που ανέλυσε τις προσωπικές του επιλογές αντιμετώπισης του pick n’ roll.

5

Επίσης...

Στο σεμινάριο αυτό έδωσαν το “παρών” οι προπονητές της Πανευρυτανικής Ακαδημίας Φώντας Ζαχαρόπουλος και Κατερίνα Μπαλωμένου και για αυτό αναβλήθηκε η αναμέτρηση των παμπαίδων με τον Άρη Σπερχειάδας, που είχε οριστεί για τις 22/4.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από τους προπονητές, καθώς και την απονομή των διπλωμάτων και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Μπάσκετ, όπου Πρόεδρος είναι ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

3

8


7

2