Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Το γλυκό της εβδομάδας | Tάρτα πραλίνα με λεμόνι

751

Υλικά

 

Για τη ζύμη:

-500 γρ. αλεύρι μαλακό

-300 γρ. βούτυρο lurpak

-190 γρ. ζάχαρη άχνη

-129 γρ. αβγά

-0,5 γρ. αλάτι

-60 γρ. πούδρα αμυγδάλου

 

Για την πραλίνα:

-100 γρ. φουντούκια

-50 γρ. ζάχαρη

-20 ml νερο

 

Για την κρέμα λεμονιού:

-65 γρ. αβγά

-50 γρ. ζάχαρη

-5 γρ. κορν φλάουρ

-ξύσμα από 1 λεμόνι

-30 ml χυμό λεμονιού

-50 γρ. βούτυρο lurpak

Για τη διακόσμηση:

-κόκκινα φρούτα του δάσους

-καραμελωμένα φουντούκια

-λευκή σοκολάτα

 

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Χτυπάμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα αβγά, έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη, τυλιγμένη σε διάφανη μεμβράνη, στο ψυγείο να σφίξει, για 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, την απλώνουμε σε μια ταρτιέρα και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για την πραλίνα: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα τα πολτοποιούμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πραλίνα. Απλώνουμε την πραλίνα ομοιόμορφα στη βάση της τάρτας και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.

Για την κρέμα λεμονιού: Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό λεμονιού με το ξύσμα λεμονιού. Χτυπάμε σε ένα μπολ, με ένα σύρμα, τη ζάχαρη με τα αβγά και το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια βράζουμε το ενιαίο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει κρέμα. Αφού κρυώσει, προσθέτουμε στην κρέμα λεμονιού, το βούτυρο και ανακατεύουμε. Έπειτα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.Προσθέτουμε στην κρύα βάση της τάρτας με την πραλίνα την κρέμα λεμονιού. Βάζουμε την τάρτα για 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.

Στολίζουμε την τάρτα με κόκκινα φρούτα, καραμελωμένα φουντούκια, λευκή σοκολάτα και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ: chefonair.gr