Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Η συνταγή της εβδομάδας | Μοσχαρίσιο φιλέτο με σουσάμι

755

Υλικά

-500 γραμμ. φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες

-1 ½ κ.σ. σουσάμι

-3 κ.σ. σησαμέλαιο

-125 ml ζωμό βοδινού

-2 κ.σ. σόγια σος

-2 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

-1 κ.γ. κορν φλάουρ

- ½ κ.γ. τσίλι σε σκόνη

-1 μεγάλο μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια

-1 κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη και κομμένη σε φέτες

-1 φρέσκια κόκκινη καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

-1 κ.σ. ταμπάσκο

-ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο με 1 κ.σ. σουσάμι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον ζωμό, τη σόγια σος, το τζίντζερ, το σκόρδο, το κορν φλάουρ και το τσίλι. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. σησαμέλαιο και σοτάρουμε το φιλέτο για 2’-3’.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να κρυώσει. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το υπόλοιπο σησαμέλαιο στο τηγάνι, προσθέτουμε το μπρόκολο, τις πιπεριές, το ταμπάσκο και μαγειρεύουμε για 2’-3’.

Ρίχνουμε στο σκεύος το μείγμα του ζωμού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2’ περίπου. Τοποθετούμε ξανά το κρέας στο τηγάνι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι η σάλτσα να πήξει, φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά. Περιμένουμε για 1΄-2’ και συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο σουσάμι.

Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρουμε με ρύζι της αρεσκείας μας.

 

ΠΗΓΗ: www.elle.gr