Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Περισσότερο διαβασμένα άρθρα από την Περιφέρεια

Νέα μαζική καταστροφή μελισσιών. Έκαψαν περισσότερες από 100 κυψέλες στην Οίτη Φθιώτιδας

Ανάστατοι και εξοργισμένοι είναι οι μελισσοκόμοι της Φθιώτιδας, καθώς έγινε γνωστό νέο κρούσμα μαζικής καταστροφής κυψελών.

melissia-kamena-pilio

Όπως γράφει το lamiareport.gr, αυτή τη φορά το "χτύπημα" δεν έγινε νύχτα, όπως συνήθως, αλλά μεσημέρι και μάλιστα την ώρα που στην περιοχή έριχνε καταρρακτώδη βροχή.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής σε ορεινή περιοχή πάνω από την Παύλιανη, σε υψόμετρο 1500μ στις καταβόθρες του Εθνικού Δρυμού Οίτης, οι δράστες έκαψαν περισσότερες από 100 κυψέλες που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκαν σε δυο διαφορετικούς μελισσοκόμους.

Όπως και τις προηγούμενες φορές συγκέντρωναν τις μελισσοκυψέλες σε ντάνες των 25 περίπου και τους έβαζαν φωτιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτή τη φορά δεν πρόλαβαν να κάψουν όλα τα μελίσσια γιατί τους χάλασε το καρότσι που τα κουβαλούσαν  (είχαν πετάξει τη ρόδα από το καρότσι μέσα στη φωτιά).

Είναι το τρίτο κατά σειρά χτύπημα στην περιοχή της Φθιωτιδοφωκίδας, ενώ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας ο δολοφόνοι των μελισσών κατέστρεψαν 180 μελισσοκυψέλες στο Πήλιο στην περιοχή της Πορταριάς (απ' όπου και η κεντρική φωτο, πηγή: melissocosmos.com)