Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

ev media-logo

Στο Γουίνστον - Σάλεμ το 73ο Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής "Το Βελούχι", το τριήμερο 16-18 Ιουνίου - Ποιοι θα ταξιδέψουν από την Ευρυτανία

Όπως κάθε χρόνο, η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής "Το Βελούχι" διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο Ευρυτάνων Αμερικής. Φέτος, το 73ο   ετήσιο συνέδριο της Ένωσης, θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 16, 17 και 18 Ιουνίου 2017 στη πόλη Γουίνστον - Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας στο ξενοδοχείο Embassy Suites Hotel (by Hilton).

winston-salem-apopsi1

Το φετινό συνέδριο, διοργανώνει το τμήμα “Ο Πλάτανος” (Τμήμα 3 της Ένωσης) με μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων καλύπτοντας το τριήμερο 16 - 18 Ιουνίου, που ξεκινούν ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουνίου, όπου θα παρατεθεί το καθιερωμένο γεύμα προς τιμήν των προέδρων της Ένωσης.

Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων είναι και η Ελληνική βραδιά, το βράδυ του Σαββάτου με το επίσημο δείπνο, ο εκκλησιασμός των συνέδρων την Κυριακή και το αποχαιρετιστήριο πανηγύρι το μεσημέρι, εκδρομή των Θυγατέρων Ευρυτανίας στο Forsyth Country Club (ένας πολυχώρος διασκέδασης με γήπεδο γκολφ), ενώ θα υπάρξει και κλειστό τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των νέων, “... ένας άριστος τρόπος να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον στο πνεύμα της ευγενούς άμιλλας”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν το Σάββατο από τις 9:00 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 3:00 το μεσημέρι. Κάθε χρόνο, από τις εργασίες του συνεδρίου προκύπτουν σημαντικά συμπεράσματα που διομολογούν εξελίξεις ακόμη και στην Ευρυτανία.

Η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”, συμμετέχει ενεργά στην τοπική κοινωνία, ενώ κάθε χρόνο χρηματοδοτεί με ένα σεβαστό ποσό, υποτροφίες Ευρυτάνων σπουδαστών. Φέτος, όπως έγραψαν τα «Ευρυτανικά Νέα», οι υποτροφίες απονεμήθηκαν σε νέους Ευρυτάνες φοιτητές σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, η πρόεδρος της Ένωσης κα. Ελευθερία Νικοπούλου, απέστειλε επιστολή στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ευρυτανίας ώστε όποιος επιθυμεί, να συμμετάσχει στις εργασίες του 73ου συνεδρίου της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι”.

Να σημειωθεί ότι η Ένωση καλύπτει μέρος των εξόδων για τη συμμετοχή των Ευρυτάνων στο συνέδριο.  Οι προσκλήσεις της Ένωσης είναι προσωπικές και σημειώνεται ότι: “... σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας ότι η πρόσκλησή είναι προσωπική και ότι η Ένωσή μας θα καλύψει μόνο τα έξοδα μεταφοράς σας από και προς το αεροδρόμιο της πόλης του συνεδρίου μας καθώς και τα έξοδα φαγητού και συμμετοχής σας στις προγραμματισμένες επίσημες εκδηλώσεις των εργασιών και διασκέδασης κατά την τριήμερη παραμονή σας στην πόλη του συνεδρίου μας”.

Πρόσκληση στον δήμαρχο

Στην επιστολή που απεστάλη στον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: “Αγαπητέ κ. Σουλιώτη, με ιδιαίτερη χαρά και εκτίμηση, σας απευθύνουμε πρόσκληση να τιμήσετε με τη παρουσία σας το τριήμερο των εργασιών και εκδηλώσεων του 73ου Ετήσιου Συνεδρίου μας που θα πραγματοποιηθεί στην όμορφη πόλη Γουίνστον - Σάλεμ της Βόρειας Καρολίνας από τις 16-18 Ιουνίου 2017. (...) Προσβλέπουμε στην εκ μέρους σας αποδοχή της πρόσκλησής μας. (...) Με πατριωτικούς χαιρετισμούς, για το Διοικητικό Συμβούλιο, η Πρόεδρος, Ελευθερία Νικοπούλου”.

Το θέμα συζητήθηκε χθες Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου. Σύμφωνα με την εισήγηση και την απόφαση που ελήφθη, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα μετακινηθεί στην Αμερική αλλά στη θέση του, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, θα ταξιδέψει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος επιχειρηματικότητας, απασχόλησης και τουρισμού, κ. Παναγιώτης Κατσούδας, ενώ τα έξοδα μετακίνησης που βαρύνουν τον δήμο ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 1.122 ευρώ, στα οποία σύμφωνα με την εισήγηση, “... περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια αναχώρησης και επιστροφής και η ημερήσια αποζημίωση μετάβασης - επιστροφής και ημέρες παραμονής συνεδρίου”.

Ποιοι άλλοι θα παραβρεθούν

Επιστολή - πρόσκληση απέστειλαν επίσης και στον δήμαρχο Αγράφων κύριο Μπαμπαλή Θεόδωρο. Ο δήμαρχος ωστόσο, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων για τον δήμο δεν είναι δυνατόν να ταξιδέψει στην Αμερική. Ήδη έχει ενημερώσει την συντονιστική επιτροπή.

Ο αντιπεριφερειάρχης στην Αμερική

Ωστόσο, στις εργασίες του συνεδρίου θα παραβρεθεί ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός. Ήδη έχει ενημερώσει σχετικά την οργανωτική επιτροπή ενώ και διοικητικά ελήφθη η απόφαση μετακίνησης του κ. Τασιού στο εξωτερικό.