Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Παναγιώτης Κόρμπος: «Ο Πανιώνιος δεν έχει ταβάνι.Στο Καρπενήσι προσπαθούμε να αφομοιώσουμε την τακτική του προπονητή μας»

Συνέντευξη στα “Ευρυτανικά Νέα” παραχώρησε ο μέσος του Πανιωνίου Παναγιώτης Κόρμπος. Ο 31χρόνος ποδοσφαιριστής μιλάει για την προετοιμασία στο Καρπενήσι, αναφέρεται στην περσινή εντυπωσιακή πορεία των “κυανέρυθρων”, ενώ ως Πρόεδρος του ΠΣΑΠ (σύνδεσμος αμειβομένων ποδοσφαιριστών) δείχνει την απογοήτευσή του για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου και αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές.

5

Στη Νέα Σμύρνη αναγεννήθηκε, έγινε πολύτιμο γρανάζι, ακούραστος εργάτης της μεσαίας γραμμής. Ο Παναγιώτης Κόρμπος είναι 32 ετών (11 Σεπτεμβρίου 1985) και έχει αγωνιστεί στις παρακάτω ομάδες, αρχίζοντας από τη Χαλκηδόνα το 2003, που μετονομάστηκε Ατρόμητος (7 χρόνια), Προοδευτική (δανεικός), Παναιγιάλειος (δανεικός), Ολυμπιακός Βόλου (δανεικός), Τρίκαλα (1 χρόνο), Λεβαδειακός (2 χρόνια), Απόλλων (1 χρόνο), Παναιτωλικός (1 χρόνο) και από το 2015 βρίσκεται στον Πανιώνιο.

Παναγιώτη, καλωσήρθες στα “Eυρυτανικά Νέα”. Πως κύλησε η περίοδος της προετοιμασίας του Πανιωνίου στο Καρπενήσι;

Το Καρπενήσι είναι μία όμορφη και ήσυχη πόλη και μας προσφέρει όλα όσα χρειαζόμαστε για να κάνουμε σωστά την προετοιμασία μας. Οι προπονήσεις μας είναι διπλές καθημερινά, με πολλή κούραση και πολύ τρέξιμο. 

Εμείς προσπαθούμε μέσα από αυτό το διάστημα της παρουσίας μας εδώ να αφομοιώσουμε την τακτική και τη φιλοσοφία του προπονητή μας. Προσπαθούμε για το καλύτερο σε όσο χρόνο μας απομένει, γιατί δεν μας έχουν μείνει πολλά περιθώρια, καθώς στις 12 Ιουλίου θα δώσουμε το πρώτο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Υπάρχει προτίμηση στους αντιπάλους σας: Σιράκ (Αρμενία) ή Γκόριτσα (Σλοβενία);

Δεν είναι τα μεγαθήρια, ούτε ομάδες γνωστές στο φίλαθλο κοινό. Από την πλευρά μας δεν έχουμε καμία προτίμηση. Εμείς θα μπούμε στο γήπεδο και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να περάσουμε στον επόμενο γύρο.

1

Έχεις διαγράψει μια καριέρα, περνώντας από πολλές ομάδες. Ποια στιγμή θα ξεχώριζες; 

Πιστεύω ότι αυτό που ζήσαμε τα τελευταία δύο (2) χρόνια με τον Πανιώνιο και ειδικά με τον Σιώπη, με τον οποίο ήμασταν συγκάτοικοι στο δωμάτιο και αγωνιζόμασταν στην ίδια θέση ήταν ανεκτίμητα.

Οι στόχοι της ομάδας, για τη νέα σεζόν…;

Αυτό που λέω στα νεότερα παιδιά είναι πως στόχος μας είναι η σκληρή δουλειά, με κάτω το κεφάλι, χωρίς πολλά λόγια και παιχνίδι με παιχνίδι θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της σεζόν.

Ποιο είναι το μυστικό της ομάδας για την εξαιρετική εικόνα και την ομοιογένειά που παρουσιάζει η ομάδα;

Δεν είναι μυστικό και το λέμε συνέχεια. Είναι η οικογένεια, το λέμε και φαίνεται. Σε αντίθεση με άλλες ομάδες σε εμάς παίχτες στο τέλος της σεζόν όταν φεύγουν από την ομάδα κλαίνε. Όταν είσαι ομάδα, δύσκολα θα πει ο άλλος πρέπει να κλείσουμε 1-2 ποδοσφαιριστές, γιατί εμείς στηριζόμαστε στο σύνολο και αν δεν βρεθούν σε καλή μέρα ορισμένοι παίχτες θα είναι κάποιοι άλλοι. 

6

Με τον Σιώπη είχατε συνθέσει ένα εξαιρετικό δίδυμο στη μεσαία γραμμή. Θεωρείς μεγάλο το κενό ή θα αναπληρωθεί επάξια;

Με τον Μανώλη είχαμε ταιριάξει ποδοσφαιρικά, σαν πατέρας με γιο ήμασταν, περνούσαμε μαζί και αρκετές ώρες εκτός γηπέδου. Αγωνιστικά, όμως η ομάδα έχει καλούς παίχτες, ισάξιους και καλύτερους του Μανώλη, όμως το βασικό είναι να διατηρηθεί ο κορμός προσθέτοντας 2-3 αξιόλογες μονάδες.

Έχοντας δουλέψει τόσο με τον Ουζουνίδη, όσο και με τον Γρηγορίου (σε προετοιμασία), ποιες είναι οι διαφορές που μπορείς να εντοπίσεις;

Είχαμε έρθει με τον Ουζουνίδη στο Καρπενήσι, αλλά τη χρονιά την κάναμε με τον κ. Μιλόγιεβιτς. Ο Γρηγορίου δουλεύει αρκετά στον τομέα της τακτική, στην πειθαρχεία. Τα τεχνικά θέματα δεν τα ξέρω, είναι θέμα του προπονητή και ούτε έχω βλέψεις να ασχοληθεί με αυτό το πόστο. 

Πολλές φορές συγκρίνανε τον κ. Ουζουνίδη με τον κ. Μιλόγιεβιτς, με τον πρώτο κάναμε μια πολύ καλή χρονιά πρόπερσι, όμως πέρσι η χρονιά ήταν του κ. Μιλόγιεβιτς, άσχετα αν κάποιοι θέλανε να την προσάψουν στον Ουζουνίδη. Φέτος είναι μια νέα χρονιά με τον κ. Γρηγορίου και με αυτόν θα πορευτούμε.

2

Το σχόλιό σου για τον κόσμο της ομάδας, που στάθηκε στο πλευρό της ομάδας και την περσινή σεζόν;

Ο κόσμος μας αγκάλιασε, μας περίμενε έξω από το γήπεδο να μας χειροκροτήσει. Οι φίλαθλοι ήταν φανταστικοί, δεν γίνανε ποτέ επεισόδια και είδαμε οικογένειες στο γήπεδο. Ο κόσμος ήταν φανταστικός και έγινε ένα με τους παίχτες και αυτό θεωρώ ότι όσα λεφτά και να έχεις η αγάπη του κόσμου δεν εξαγοράζεται με τίποτα.

Ως Πρόεδρος του ΠΣΑΠ θα θέλαμε να μας μιλήσεις για τον κλάδο αυτό, που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και φυσιολογικά ότι γίνεται εκεί μας επηρεάζει ανάλογα. Το μεγαλύτερο “αγκάθι” είναι το εγγυητικό ταμείο, το οποίο από το 2012 έως σήμερα δεν έχει ενεργοποιηθεί, καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί οι υποσχέσεις.

Έχουμε αποφασίσει να κατέβουμε σε αποχή τον Αύγουστο τόσο από το πρωτάθλημα, όσο και το κύπελλο και στην Super League και τη Football league, ελπίζοντας να λυθεί το θέμα. Μας στηρίζουν και τα παιδιά του 2004 και θεωρώ πως όλοι πρέπει να βγουν μπροστά. 

Είμαστε μόνοι μας οι ποδοσφαιριστές και αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και ανεξάρτητα με την Super League, στη Football league οι ποδοσφαιριστές βιώνουν απίστευτες καταστάσεις: δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο, άλλοι κοιμούνται στο αυτοκίνητο, οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστες κ.ά. 

3

Θα κλείσουμε με την ομάδα Πανιώνιος. Η περσινή χρονιά ήταν το ταβάνι σας;

Πιστεύω ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ταβάνι. Μέχρι να σταματήσει ο ποδοσφαιριστής πάντα θα οφείλει να βελτιώνεται και φυσικά η ομάδα μέσα από αυτόν. Κορυφαίο παράδειγμα είναι η Εθνική ομάδα, που απέδειξε πως ταβάνι δεν είναι υπάρχει: πάλεψε και έφτασε να πάρει το Ευρωπαϊκό. 

Γενικά, είμαστε έτσι σαν λαός, που όταν πεισμώσουμε να πετύχουμε κάτι θα το καταφέρουμε και αυτό έκανε και ο Πανιώνιος. Στηρίχτηκε σε Έλληνες κατά κύριο λόγο, παλέψαμε όλοι μαζί και για αυτό ακριβώς δεν έχει στόχο, γιατί δεν έχει ταβάνι.

Παναγιώτη σε ευχαριστώ πολύ για την συζήτησή μας.

Σας ευχαριστώ κι εγώ πολύ. Να είστε καλά και καλό καλοκαίρι.

Ο Πανιώνιος άρχισε την προετοιμασία του στο Καρπενήσι στις 19 Ιουνίου (διαμένοντας στο ξενοδοχείο Avaris, όπου φιλοξενήθηκε και η συνέντευξη) και θα αναχωρήσει αύριο Πέμπτη 29 του μηνός.

4