Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Περισσότερο διαβασμένα άρθρα από την Περιφέρεια

44χρονος Λαμιώτης συνελήφθη για παιδική πορνογραφία. Εντοπίσθηκαν ψηφιακά του ίχνη από τις Αρχές των ΗΠΑ

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος ενός 44χρονου Έλληνα, ιδιωτικού υπαλλήλου στην Λαμία, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

sillipsi-xeiropedes1

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC που εδρεύει στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε διαδικτυακή υπηρεσία και διαμοίρασε αρχείο βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή-διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση που αντιστοιχεί σε περιοχή της Λαμίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο σπίτι του 44χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητές συσκευές (tablet) και κάρτα αποθήκευσης δεδομένων, ενώ προέκυψε ότι το συγκεκριμένο ίχνος αντιστοιχεί σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τηλεφωνικό αριθμό που κατέχει και διαχειρίζεται ο ίδιος.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.