Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το προπονητικό καμπ της Π.Α.Κ. - Παιχνίδι και δεξιότητες για τους νεαρούς αθλητές [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Την περασμένη Τετάρτη 12/7 ολοκληρώθηκε το προπονητικό καμπ που πραγματοποίησε η Πανευρυτανική ακαδημία στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο.

1

Το καμπ διήρκησε 19 ημέρες, έχοντας αρχίσει στις 23 Ιουνίου και σε αυτό συμμετείχαν περίπου 35 παιδιά, τα οποία είχαν χωριστεί σε δύο τμήματα, με βασικό κριτήριο την ηλικία.

Οι προπονητές της ΠΑΚ Κατερίνα Μπαλωμένου και Φώντας Ζαχαρόπουλος δούλεψαν σε στοιχεία ατομικής τεχνικής στους μικρότερους αθλητές ηλικίας 5-11 ετών, ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά την ατομική τεχνική στις δύο πρώτες εβδομάδες και την τεχνικής κυρίως στη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας.

Επίσης, οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε τρεις 6ημερες περιόδους σε αγωνιστικά παιχνίδια και συγκεκριμένα στη δεξιότητα πάσας και τη δεξιότητα του σουτ. Τέλος να αναφέρουμε ότι στο καμπ αυτό συμμετείχαν αρκετά παιδιά, που έχουν παραστάσεις από επίσημους αγώνες της ακαδημίας, αλλά και παιδιά, που γνωρίζουν το μπάσκετ και γενικά ένα ομαδικό άθλημα για πρώτη φορά.

2

Φώντας Ζαχαρόπουλος: «Τα παιδιά κάνουν την αμφισβήτηση βεβαιότητα»

Ο προπονητής της ακαδημίας Φώντας Ζαχαρόπουλος μίλησε για το καμπ και την προοπτική να γίνει θεσμός. Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την προοπτική του καμπ: «Σκοπός είναι να γίνει θεσμός, όμως επειδή γίνεται για δεύτερη χρονιά, μιλάμε για καλή αρχή με σκοπό να γίνει θεσμός».

Για το πνεύμα και την ευρύτερη έννοια του καμπ ο Φώντας Ζαχαρόπουλος τόνισε: «Όταν οι άλλοι σταματάνε, εμείς συνεχίζουμε. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά, που θέλησαν την “αμφισβήτηση” για τις δυνατότητές τους, να τη δουλέψουν και να την κάνουν “βεβαιότητα”, μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Για τα αγωνιστικά παιχνίδια, που διοργανώθηκαν δήλωσε: «Στα αγωνιστικά παιχνίδια, ο βαθμός είναι ενδεικτικός και αποτελεί ουσιαστικά κριτήριο  και κίνητρο για βελτίωση. Ο κάθε βαθμός αφορά τον κάθε αθλητή ξεχωριστά και χωρίς να τον συγκρίνουμε με κανένα συναθλητή του».

3

26

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24