Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ev media-logo

«Έφυγες ξαφνικά αγαπημένε φίλε…». Αποχαιρετισμός στον Κώστα Λιάπη, του Νίκου Τραστέλη, Θεολόγου, π. δημοτ. συμβούλου Ποταμιάς

liapis-kostas333

Στη μνήμη Κων/νου Λιάπη

"Έφυγες ξαφνικά αγαπημένε φίλε από άδικη στιγμή (κακιά ώρα) της μοίρας. Το γελαστό παιδί έφυγε σκορπώντας βαθιά θλίψη στους απανταχού γης Ευρυτάνες-ισσες.

Ο Κώστας ήταν πάνω από όλα οικογενειάρχης, λάτρευε τη γυναίκα του Μαίρη, που έλαχε ο κλήρος της μοίρας να ζήσει την τελευταία στιγμή του συζύγου της, και τους δυο δεκάχρονους γιούς του, Γιώργο και Δημήτρη.

Σαν επαγγελματίας ξεκίνησε από το μηδέν και άνοιξε μια μονάδα οδοντιατρικής στο Γαλάτσι, στη Βεΐκου. Με την εργατικότητά και τη μεθοδικότητά του έγινε μια υπερπλήρης μονάδα με συνέπεια, δυναμική, ποιότητα στην Οδοντιατρική. Χτυπούσε η καρδιά του φτωχού Ευρυτάνα. Ο Κώστας δεν κοιτούσε ποτέ τα χρήματα, αγαπούσε τον άνθρωπο και ο κάθε Ευρυτάνας εξασφάλιζε τη στοματική του υγιεινή με όσες οικονομικές δυνατότητες διέθετε.

Σαν Αυτοδιοικητικός, είκοσι χρόνια προσφοράς στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπηρέτησε με πάθος, με όραμα, με μετριοπάθεια. Σαν ένδειξη αγάπης του για τα παιδιά, στη Δυτική Ευρυτανία δώρισε μια κινητή οδοντιατρική μονάδα.

Στον Καλλικράτη ξεκίνησε με τη δυναμική ομάδα του νυν Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κ. Κων/νου Μπακογιάννη, με τον οποίο οι σχέσεις ήταν αδερφικές, και συνεχίστηκε με τον νυν δήμαρχο κ. Νικόλαο Σουλιώτη (την Παρασκευή πριν τον θάνατό του ο Κώστας κατέθετε προτάσεις για την ανάπτυξη του τόπου).

Ο Κώστας ένωνε, δεν δίχαζε, ήταν σεμνός, ακέραιος, αληθινός και ταπεινός, ένωνε συμπολίτευση και αντιπολίτευση –με τους συναδέλφους του στην αντιπολίτευση είχε άριστες σχέσεις. Ήταν ένας καθαρός μαθητής ενός δασκάλου που θα συναντηθούν οι ψυχές τους στην γειτονιά των Αγγέλων, του Παύλου Μπακογιάννη.

Αδερφέ μου σήκω από τον τάφο, η οικογένειά σου -η γυναίκα, τα αδέρφια, τα παιδιά σου- κι εμείς οι φίλοι σου σε χρειαζόμαστε. Σε χρειάζεται η Ευρυτανία μας, σε χρειάζονται οι φτωχοί άνθρωποι, σε χρειάζεται το χωριουδάκι σου, η Αγία Βλαχέρνα. Υποκλινόμαστε στη μνήμη σου. Δώσε χαιρετίσματα στον αγαπημένο μου Πατέρα εκεί ψηλά που θα πας στον Παράδεισο, και να προσεύχεσαι να παραμένουμε Άνθρωποι".

 

Νίκος Τραστέλης

Θεολόγος

Π. Δημοτικός Σύμβουλος Ποταμιάς

Π. Οργανωτικός Γραμματέας Ο.Ε.Σ