Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Το γλυκό της εβδομάδας | Κορμός λευκής σοκολάτας

767

Υλικά

-400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

-100 γρ. βούτυρο

-2 κ.σ. κονιάκ

-360 γρ. κουβερτούρα λευκή

-100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα

-180 γρ. καρύδια ψίχα

-2 πρέζες αλάτι

-450 γρ. πτι-μπερ

 

Για το σερβίρισμα

-50 γρ. κουβερτούρα λευκή

-50 γρ. κουβερτούρα

-30 γρ. κράνμπερις

-30 γρ. καρύδια ψίχα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, αλλά να μην καεί το γάλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως το βούτυρο.

Σπάμε τη λευκή κουβερτούρα με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αδειάζουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι μέσα στο μπολ με τη λευκή κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η λευκή κουβερτούρα και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.

Προσθέτουμε στο μπολ τα κράνμπερις, τα καρύδια και το αλάτι. Σπάμε τα πτι-μπερ με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.

Ανακατεύουμε με μία μαρίζ ή με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε μία φόρμα για κέικ 30x10, στρώνουμε διάφανη μεμβράνη, φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά της φόρμας, και προσθέτουμε μέσα όλο το μείγμα.

Σκεπάζουμε το μείγμα με τη μεμβράνη που περισσεύει και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε καλυφθούν τυχόν κενά μέσα στη φόρμα και για να ισιώσει η επιφάνεια του μείγματος.

Βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.

Όταν είναι έτοιμο, ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε τη μεμβράνη.

Σερβίρουμε με κουβερτούρα και κουβερτούρα λευκή λιωμένες, κράνμπερις και καρύδια.

ΠΗΓΗ: akispetretzikis.com