Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Μία εβδομάδα προπονήσεων για την μπασκετική ομάδα της ΑΕΚ στο Καρπενήσι - Υψηλές οι φετινές βλέψεις για τον "δικέφαλο αετό"

Στο Καρπενήσι βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Αυγούστου η ΑΕΚ, εκεί όπου θα «χτιστεί» η ομάδα εν όψει της νέας σεζόν.

1

Οι «κιτρινόμαυροι» υπό τις οδηγίες του Σωτήρη Μανωλόπουλου διαμένουν στο ξενοδοχείο Μοντάνα, όπου πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους, καθώς υπάρχει γήπεδο μπάσκετ εντός του συγκροτήματος, ενώ το Σάββατο 26/8 προπονήθηκαν στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο.

Την αποστολή, που υποδέχτηκε ο διευθυντής του ξενοδοχείου Στάθη Πλατή απάρτιζαν οι: Μωραΐτης , Σάκοτα, Σκουλίδας, Ελόνου, Μαυροειδής, Τσαλμπούρης, Καμπερίδης και τα αποκτήματα: Γκριν, Ξανθόπουλος, Τζέιμς, Μπάρλοου, Ι. Αγραβάνης, Ρογκαβόπουλος.

Την Παρασκευή το πρωί ενσωματώθηκε και ο Έντιν Άτιτς (20χρονος Βόσνιος γκαρντ), την Τρίτη ο διεθνής Λαρεντζάκης, που “κόπηκε” και ενσωματώθηκε στην αποστολή στο Καρπενήσι. Αντίθετα απουσίαζε το “πολυβόλο” Μάνι Χάρις, που αγωνίζεται ακόμη στο πρωτάθλημα Κίνας.

a14

Συνεχίζει με Μανωλόπουλο

Από τον περασμένο Μάρτιο ο Σωτήρης Μανωλόπουλος βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ ως πρώτος προπονητής μετά την απόλυση του Ζντοβς, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Ο 47χρονος έπαιξε μπάσκετ σε κολέγιο της Βοστώνης (Τέριερς) κερδίζοντας δύο φορές τιμητική διάκριση και στην Ελλάδα αγωνίστηκε σε Παπάγου (1993-’97), Μαρούσι (1997-’03) και Δούκα (’04). Διετέλεσε βοηθός προπονητή σε: Περιστέρι, Μακεδονικό, Μαρούσι, ΑΡΗ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, όπου πλέον είναι πρώτος προπονητής.

Ως αθλητής του Μαρουσίου κατέκτησε το 2001 το κύπελλο Σαπόρτα επικρατώντας στον τελικό της Έλαν Σαλόν με 74-72, ενώ ως βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό κέρδισε 2 πρωταθλήματα (2013, ’14) και 3 κύπελλα (2013-’15).

3

Τεχνικό επιτελείο

Το τεχνικό επιτελείο συμπληρώνουν οι:

Θανάσης Παπαχατζής, Αλέξης Φαλέκας, Κώστας Μάμαλης (βοηθοί προπονητή), Γιώργος Χήνας (Τιμ μάνατζερ), Ηρακλής Πατσόπουλος (επικεφαλής ιατρικού επιτελείου), Ηλίας Κέκος (βοηθός μάνατζερ), Νίκος Παπαβασιλείου (γυμναστής), Γιώργος Σταθόπουλος (φροντιστής) και Μάριος Ντολάκου (βοηθός φροντιστή). Υπεύθυνος τύπου και διευθυντής επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. είναι ο Γιώργος Νικολάου.

4

Ανεβαίνει η βασίλισσα

Η ΑΕΚ την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση της κανονικής διάρκειας με ρεκόρ 19-7 και έφτασε ως τα ημιτελικά των πλέι οφ, όπου ηττήθηκε με 3-1 νίκες από τον μετέπειτα πρωταθλητή Παναθηναϊκό. Παίζοντας στον μικρό τελικό, κατατρόπωσε τον ΑΡΗ με 3-0, παίρνοντας άτυπη ρεβάνς για τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του κυπέλλου με 77-76 στη Θεσσαλονίκη.

Οι βλέψεις του δικεφάλου τη φετινή σεζόν είναι ακόμα υψηλότερες στην Ελλάδα, όπου θα επιχειρήσει –αν και εξαιρετικά δύσκολο- να κάνει το βήμα παραπάνω και στην Ευρώπη, όπου θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του στο Final 4 του Champions League μπάσκετ.

7

Αφεντικό ο Αγγελόπουλος 

Από το 2014 τα ηνία της ΑΕΚ κρατάει ο Μάκης (Μαυροειδής) Αγγελόπουλος. Ο 53χρονος επιχειρηματίας έχει ανεβάσει επίπεδο την Ένωση, επενδύοντας συνεχώς σε όλα τα επίπεδα.

Επίσης…

* Την Κυριακή (27/8) ανηφόρισε στο Καρπενήσι η “ORIGINAL Λαμίας”, δείχνοντας τη στήριξή στην ομάδα της ΑΕΚ.

*  Η μπασκετική ΑΕΚ ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασία της με τον Α.Ο. Αγρινίου. Έτσι, με το βλέμμα στα νέα παιδιά παράγοντες του ΑΟΑ συνομίλησαν με ομολόγους τους από την ΑΕΚ, ενώ στη διάρκεια της συνάντησης στο ξενοδοχείο Μοντάνα η πλευρά της ένωσης δώρισε μια φανέλα της ομάδας, ενώ οι γείτονες ένα λάβαρο της ομάδας.

a2

* Την ίδια ημέρα αντιπροσωπεία της ΑΕΚ B.C., όπως έπραξε και πριν από δύο χρόνια επισκέφτηκε το μοναστήρι της Παναγίας της Προυσιώτισσας.

* Με το Ρέθυμνο κληρώθηκε η ΑΕΚ στα προημιτελικά του Κυπέλλου μπάσκετ.

a1

18

a25

a3

a4

a5

a22

a6

a8

a7

a9

a10

a18

a19

a20

a11

a21

a12

a13

2

a17

a15

a16

a23

a24