Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

ev media-logo

Τα αστέρια του Γ.Σ. Γλυφάδας προετοιμάστηκαν στο Καρπενήσι - Ολιγοήμερο camp για τους πρωταθλητές στίβου [ΦΩΤΟ]

Ο Γ.Σ. Γλυφάδας για 4η χρονιά (μετά το 2008, το 2015, το 2016) πραγματοποίησετην προετοιμασία του, εν όψει της νέας χρονιάς, στο Καρπενήσι.

2

Ο αθηναϊκός σύλλογος με αμέτρητες διακρίσεις και πολλούς πρωταθλητές διακρίσεις στις τάξεις του πραγματοποιεί την προετοιμασία στο Αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, διαμένοντας στο ξενοδοχείο Casa di neve από τις 25-31 Αυγούστου.

Ο Γ.Σ. Γλυφάδας τερμάτισε 5ος στη γενική κατάταξη και 3ος στην κατηγορία γυναικών, όσον αφορά ο 2016 ενώ αναμένει τα αποτελέσματα του 2017. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν 61 αθλητές με επικεφαλής προπονητές τους Μανώλη Χάντζο και Γιάννη Περήφανο.

4

Σπουδαία ονόματα

Μεταξύ των αθλητών, που βρίσκονται και προπονούνται στο Καρπενήσι ξεχωρίζουν αυτά των: Θ. Καλάκου (Πρωταθλητής Ελλάδας και 7ος στο Πανευρωπαϊκό εφήβων ανδρών με Πανελλήνιο ρεκόρ, Α. Κυριακοπούλου (πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 1500 μ. και 2η στο Βαλκανικό), Ε. Μινοπούλου (Πρωταθλήτρια στα 300 μ. στις παγκορασίδες Α’ με 40:70), Ισ. Ξενάκη (3η στα 600 μ. στις παγκορασίδες Α’) κ.ά.

3

Το τεχνικό επιτελείο

Επικεφαλής του τιμ των προπονητών είναι ο Μανώλης Χάντζος. Ο Χάντζος είναι υπεύθυνος τμήματος ενηλίκων, ενώ έχει υπάρξει στο παρελθόν βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Ελλάδος κατέχοντας ακόμα από το 1981 το Πανελληνίου ρεκόρ στα 3000 μ. εφήβων.

Στο τιμ βρίσκεται ο Γιάννης Περήφανος (στο παρελθόν πρωταθλητής Ελλάδος στο Μαραθώνιο) ο οποίος είναι υπεύθυνος ακαδημιών και αποστάσεων και καθοδήγησε την 29χρονη Μαραθωνοδρόμο Γκλόρια Πριβιλέτζιο (τερμάτισε 71η).

Προπονητές είναι και οι: Δημήτρης Τσιμένης (αθλητής και προπονητής στις ταχύτητες), Ελένη Ρούσσου (ρίψεις), Ζάνα Λαμπροπούλου Μουτεσίδη (υπεύθυνη στα άλματα-πρωταθλήτρια του άλματος εις ύψος τη δεκαετία του 90 και σύζυγος του τέως πρωταθλητή Κυρ. Μουτεσίδη στα 3.000μ στιπλ) και Γεωργία Αρσένου (2η στο Πανελλήνιο στα 4Χ400 μ., προπονήτρια των ακαδημιών).

6

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Πέντε εκ των πρωταγωνιστών μίλησαν στα “Ευρυτανικά Νέα” για τη φετινή χρονιά, ενώ μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την προετοιμασία στο Καρπενήσι.

Ο Καλάκος σχολίασε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά (…) Εδώ και τρία συνεχόμενα χρόνια ερχόμαστε στο Καρπενήσι για να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν. Είναι πολύ καλές οι εγκαταστάσεις, το ξενοδοχείο, το υψόμετρο, αλλά και η θερμοκρασία (…)».

Η Κυριακοπούλου δήλωσε: «Η προετοιμασία στο Καρπενήσι πριν τους σημαντικούς αγώνες μας ευνόησε (…). Το ξενοδοχείο, όπου μέναμε και μένουμε (Casa Di Neve) είναι εξαιρετικό ξενοδοχείο, όπως και η περιοχή του Καρπενησίου. Μας ευνοεί το κλίμα, οι συνθήκες, η θερμοκρασία (…)».

Μίλησε ακόμα η Μινοπούλου, που εξήρε τις εξαιρετικές κλιματολογικές συνθήκες και την ομορφιά της φύσης, η Ξενάκη, η οποία αναφέρθηκε στο χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε, τις συνθήκες προετοιμασίας, που βοηθούν στην αντοχή και τέλος η Αρσένου, που δήλωσε εντυπωσιασμένη από το Καρπενήσι, λέγοντας χαρακτηριστικά: «...προνόμιο για έναν αθλητή να τρέχει μέσα στα έλατα, μέσα στο πράσινο». Αναλυτικά οι δηλώσεις σε επόμενη ανάρτηση

1

5

7
11

9

8

10

12