Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

ev media-logo

Θοδωρής Ζηνέλης (Ομοσπονδιακός τεχνικός): «Η "αφρόκρεμα" του Tae Kwon Do στο Καρπενήσι - Ιδανικές οι συνθήκες προετοιμασίας»

Δηλώσεις στα "Ευρυτανικά Νέα" έκανε ο Θοδωρής Ζηνέλης, διοργανωτής του καμπ, που έλαβε χώρα στο Καρπενήσι την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. 

2

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του Α.Σ. Αίαντα Tae kwon do μίλησε και για το καμπ, που συγκέντρωσε 270 αθλητές και πρωταθλητές από πολλά κράτη της Ευρώπης, αναφέρθηκε στις παράλληλες δράσεις στις οποίες συμμετείχαν, ενώ σχολίασε και τις πρόσφατες διακρίσεις αθλητών του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για το τουρνουά στο Καρπενήσι τόνισε: «Είναι άλλο ένα διεθνές καμπ, το οποίο λαμβάνει μέρος στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα και στον Ευρωπαϊκό χώρο. Έχει γύρω στους 270 αθλητές, είναι σχεδόν όλη η "αφρόκρεμα" του ελληνικού Tae Kwon Do με παρά πολλά παιδιά μέλη της Εθνικής με πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις. Παράλληλα, συμμετέχουν και άλλες 9 χώρες με αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου, παιδιά με περγαμηνές και διακρίσεις, που έκαναν χιλιάδες χιλιόμετρα, για να έρθουν στο Καρπενήσι.

Έχουν έρθει αθλητές από την Εθνική ομάδα της Αυστραλίας, της Γερμανίας, της Ουκρανίας, της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Κύπρου και του Ισραήλ. Πρόκειται για μια κοσμοσυρροή, πραγματική γιορτή για το άθλημα μας και έχουμε την χαρά σε αυτό το προπονητικό καμπ να διδάσκουν εκτός από εμένα που είμαι ομοσπονδιακός προπονητής στην Εθνική ομάδα και γέννημα-θρέμμα από αυτόν τον τόπο, που αγαπάω και λατρεύω, ο Γιάννης Δάκος, προπονητής σε κλιμάκιο της Γερμανικής ομοσπονδίας με περγαμηνές σαν αθλητής και προπονητής, δύο Κορεάτες προπονητές οι οποίοι έρχονται για μια πενταετία…».

Για τις συνθήκες προετοιμασίας είπε: «Είναι πολύ καλές όλες οι συνθήκες, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι ο κατάλληλος, το υψόμετρο το κατάλληλο, η αγάπη μας για αυτόν τον τόπο και για αυτό το άθλημα είναι το καταλληλότερο, οπότε θεωρώ ότι έχουμε όλες τις ανάλογες προϋποθέσεις για να μπορέσουμε πιο πάνω. Φέτος έχουμε την τιμή και την χαρά να έχουμε και ένα χορηγό φέτος, που χορήγησε τα μπλουζάκια των αθλητών.

Είναι κάτι για μας πολύ σημαντικό, είναι μικρές ενέργειες, οι οποίες όμως μας δίνουν θάρρος, κουράγιο, γιατί βλέπουμε ότι και σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο του πρωταθλητισμού, όπου οι δυσκολίες είναι πολλές και καθημερινές, υπάρχουν άνθρωποι που συμμερίζονται τις ανάγκες μας και μπορούν μας βοηθούν έστω και λίγο, αυτό μας δίνει τεράστια ψυχική δύναμη για να συνεχίσουμε».

Για τις παράλληλες δράσεις του 5ημερου και την Ευρυτανία ανέφερε: «Είμαστε μια μεγάλη αθλητική οικογένεια. Όταν είναι κάποιος Ευρυτάνας, όπως εγώ και φέρνω τους φίλους μου εδώ, που έρχονται από πολύ μακριά, δε γίνεται να μην τους δείξω την ομορφιά του τόπου μου, να μην τον πάω στον Προυσό, το Πανταβρέχει, το Κεφαλόβρυσο, τον Άγιο Λεωνίδη κ.ά.. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη στην Ευρυτανία, όπου μπορούν να περάσουν πάρα πολύ όμορφα και να τους μείνουν και για πάντα.

Όλοι αυτοί οι 270 αθλητές και προπονητές μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην τοπική κοινωνία και είναι οι πιο άξιοι πρεσβευτές της περιοχής μας, διότι φεύγοντας από εδώ λένε και τα καλύτερα λόγια για τον τόπο μας, για την φιλοξενία μας. Να είναι καλά όλοι οι αθλητές και να είναι καλά οι αθλητές που μας στηρίζουν και μας σέβονται, μας δίνουν δύναμη, για να συνεχίσουμε αυτό το δύσκολο έργο, διότι είναι τρομερά δύσκολη προσπάθεια.

Υπάρχουν περιοχές, που θα παρακαλούσαν, για να πάμε και να μείνουμε εκεί με πολύ πιο χαμηλό κοστολόγιο. Παρόλα αυτά προσπαθούμε να στηρίξουμε τον τόπο μας και να τον αναβαθμίσουμε. Μέσα από αυτήν την διοργάνωση ακούγεται πάρα πολύ το Καρπενήσι. Φανταστείτε 270 αθλητές από 8 ξένες χώρες τι διάσταση θα πάρει αυτό το θέμα, όταν υπάρχουν Παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί Πρωταθλητές».

Τέλος, στο επίλογό του ο κ. Ζηνέλης υπογράμμισε: «Πρόσφατα πήραμε μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα με αλματώδης εξέλιξη και τεράστια δυναμική αν αναλογιστεί κάποιος ότι είχε από 202 χώρες συμμετοχή. Υπάρχουν 70 εκατομμύρια ενεργά δελτία αθλητών. Για να μπορούν οι Έλληνες αθλητές να πρωταγωνιστούν και να μετέχουν σε τόσες μεγάλες διοργανώσεις, μια τέτοια δράση σαν αυτή τους δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίζουν τις ικανότητες τους, αλλά και το επίπεδο τους.

Να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Δήμο Καρπενησίου και γενικότερα την τοπική κοινωνία, διότι οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστήκαμε, ήταν δίπλα μας, αρωγοί στην προσπάθεια μας. Όπου πήγαμε και όπου βρεθήκαμε ήταν όλοι δίπλα μας. Να τους ευχαριστήσουμε είναι το λιγότερο».