Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Βασίλης Βάνης: O μόλις 22 ετών νέος τεχνικός διευθυντής της Α.Ε. Λάρισας - Στο Καρπενήσι με την αποστολή των "βυσσινί"

Ο Βασίλης Βάνης θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ, όπως ανακοίνωσε ο μεγαλομέτοχος των "βυσσινί", Αλέξης Κούγιας. 

8

Ο Βασίλης Βάνης είναι ο νέος τεχνικός διευθυντή της ΑΕΛ, ο οποίος ανακοινώθηκε από τους "βυσσινί" έπειτα από απόφαση του Αλέξη Κούγια και πρόκειται για ένα παιδί μόλις 22 ετών

Γεννημένος στον Τύρναβο στις 4/2/1995, από τα 18 του εργάζεται ως μάνατζερ και γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες. Εξυπακούεται ότι αποτελεί τον νεότερο σε ηλικία τεχνικό διευθυντή ομάδας Super League.

Η σχετική ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι τεχνικός διευθυντής της ομάδας μας αναλαμβάνει ο κ. Βασίλης Βάνης»

vanis2

Η αρχή ως κεντρικός αμυντικός

Στις ακαδημίες της ΑΕΛ 15 ετών, ως κεντρικός αμυντικός ονειρευόταν να γίνει ένας Μάρκο Ματεράτσι του κάμπου. «Από οκτώ χρονών, όταν ξεκίνησα στον Τύρναβο, κατάλαβα ότι μου αρέσει να παίζω μπάλα και να αθλούμαι», έλεγε σε συνέντευξή του το 2012, ένα χρόνο αφότου είχε επιλέξει μόνος του να πάει στη Λάρισα.

«Στην ΑΕΛ σου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψεις πιο σκληρά και πέρα από αυτό, είναι η ομάδα που αγαπάω, καθώς έχει γράψει την δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα ήταν τιμή μου λοιπόν να αγωνιστώ στην μεγάλη ομάδα κάποια στιγμή και εγώ. Προς το παρόν αγωνίζομαι στην εφηβική ομάδα ως κεντρικός αμυντικός και είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι έχουμε κάνει 12 νίκες σε 12 αγώνες».

Η χρονιά που περιγράφει συνεχίστηκε καλά και η Λάρισα κατέκτησε το πρωτάθλημα εφήβων, όμως ο ίδιος κατάλαβε σύντομα ότι δεν θα γινόταν σαν το πρότυπό του. «Είναι δυνατός, ψηλός με ωραίο στυλ κάτι που θυμίζει εμένα», δήλωνε με θαυμασμό για τον βετεράνο, πλέον, Ιταλό αμυντικό, ευχαριστούσε όλους τους προπονητές που τον έχουν βοηθήσει, εξυμνούσε τον κουνιάδο του, Σίλβα Κλέιτον, και παράλληλα έθετε στόχους για το μέλλον.

Δημοσιογράφος, μάνατζερ, τεχνικός διευθυντής!

Η αθλητική επικαιρότητα της Λάρισας δεν τον έμαθε σήμερα. Στο arenalarisa.gr έδωσε συνέντευξη το 2012, στο athleticlarisa.gr δούλεψε επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος και σε όλα τα μίντια προβάλλεται σήμερα το όνομα ενός δικού τους ανθρώπου.

Φαίνεται, εντέλει, πως η έτερη φιλοδοξία που είχε για τη ζωή του, ταίριαξε περισσότερο στον Βασίλη Βάνη.«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να παίζω ποδόσφαιρο, να γίνω ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και παράλληλα να σπουδάζω αθλητική δημοσιογραφία. Από ‘κει πέρα έχει ο Θεός και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει». Κι έγινε!

Ο Βασίλης Βάνης δεν κατάφερε να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όμως δεν το… ταλαιπώρησε κιόλας. Άλλαξε άμεσα τον προσανατολισμό του και φρόντισε στα 22 του χρόνια – πέρα από την επιχειρηματική του δραστηριότητα – να έχει ένα πλούσιο βιογραφικό.

Σπούδασε sports management, διδάχτηκε τρεις γλώσσες και σκεφτόταν πάντα λίγο πιο μακριά από μια ημιθανή καριέρα σε μικρομεσαίες ερασιτεχνικές ομάδες. Με τη Λάρισα και τον Αλέξη Κούγια συνεργάστηκε στο παρελθόν ως εκπρόσωπος (στο τιμ του Κώστα Μπότου) αρκετών ποδοσφαιριστών και λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή της πρόσληψής του στη θέση του τεχνικού διευθυντή, έκανε λόγο για ένα όνειρο ζωής.
πηγή: sdna.gr