Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Μίντο, ο Αιγύπτιος σούπερ σταρ στα “Ευρυτανικά Νέα”: «Όλα κύλησαν άψογα στο Καρπενήσι - Ελπίζω να τα πούμε και του χρόνου»

Όλο τον κόσμο στα πόδια του είχε ο Μίντο στο ξεκίνημα της καριέρας του. Έχοντας εντυπωσιάσει σε μικρή ηλικία, όλοι μιλούσαν για το επόμενο μεγάλο ταλέντο του ποδοσφαίρου της Αιγύπτου.

M1

Υπήρξε πολύ ταλαντούος στα νιάτα του και για ένα διάστημα πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις. «Σήμερα ανακοινώνω πως θα αποχωρήσω από το ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν και ειδικά τους ποδοσφαιρόφιλους της Αιγύπτου», είχε αναφέρει το 2013 ο Μίντο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Μάνατζέρ του φυσικά ο Μίνο Ραϊόλα. Το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του ήταν ως αλλαγή στην ήττα της Μπάρνσλεϊ από τη Χάντερσφιλντ (1-0) το Νοέμβριο του 2012.

Ο Μίντο έζησε με ένταση την πορεία της προετοιμασία στο Καρπενήσι και ιδιαίτερα τα φιλικά παιχνίδια της ομάδας του. Ο 34χρονος, όπως τον “ζήσαμε” μέσα από τις προπονήσεις αλλά κυρίως τους αγώνες ενέπνευσε σεβασμό και ηρεμία στους ποδοσφαιριστές του, αγωνίστηκε με πλάνο και σίγουρα οι νίκες ήταν βασισμένες στη φιλοσοφία του.

m2

Ο Μίντο στα “Ευρυτανικά Νέα”

Μετά την ολοκλήρωση της προετοιμασίας ο Μίντο μίλησε στα “Ευρυτανικά Νέα” και αναφέροντας μεταξύ άλλων:

Για τις εντυπώσεις από το Καρπενήσι και την προετοιμασία ο Μίντο τόνισε: «Το Καρπενήσι είναι ένα πανέμορφο μέρος για προετοιμασία. Είχαμε μια πολύ καλή και οργανωμένη προετοιμασία με τις συνθήκες να είναι ιδανικές. Το ξενοδοχείο ήταν πολύ ωραίο, όπως και το φαγητό· λίγο καλύτερο θα μπορούσε να είναι το γρασίδι στο γήπεδο, αλλά όλα πήγαν μια χαρά. Ελπίζω την επόμενη χρονιά να έλθουμε ξανά εδώ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας».

Για τους στόχους της Γουάντι Ντέγκλα σχολίασε: «Βασικός στόχος για εμάς είναι να παίξουμε το ποδόσφαιρο που επιθυμούμε: καλό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Επίσης, θέλουμε να “βγάλουμε” νέους παίκτες, όπως κάνουμε άλλωστε πάντα, που θα συνυπάρξουν όσο το δυνατόν καλύτερα με τους παλαιότερους και έτσι θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε σε μια καλή θέση στον βαθμολογικό πίνακα».

Ερωτηθείς για το ποδόσφαιρο και τις αλλαγές που έχει εντοπίσει τη σημερινή εποχή υπογράμμισε με νόημα: «Το ποδόσφαιρο τη σημερινή εποχή δεν έχει αλλάξει πολύ, παρατηρώ μικρές αλλαγές. Πλέον “κυκλοφορούν” πολλά λεφτά στην αγορά, αλλά πολλά λεφτά έχουμε και… εμείς ως ομάδα»!

Να σημειώσουμε πως η ομάδα του Μίντο Γουάντι Ντέγκλα πέτυχε το 3 στα 3 όσον αφορά τα φιλικά που έδωσε στο Καρπενήσι, επικρατώντας σε όλα με σκορ 2-1: ΑΠΟΚ, Αήττητος Σπατών και Ολυμπιακός Βόλου.

m4

ΜΙΝΤΟ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χοσάμ Μίντο είναι 34 ετών (23 Φεβρουαρίου 1983 - ύψος 1,88) και διακρίθηκε ως ένας εξαιρετικός επιθετικός με σπουδαία καριέρα σε μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Ποδοσφαιριστής
Ο Μίντο πρωτόπαιξε μπάλα στους νέους της Ζαμαλέκ, την ομάδα που υποστήριζε από μικρός. Τα… λαγωνικά της βελγικής Γάνδης τον έφεραν στην Ευρώπη το 2000 και παρόλο που ήταν μόνο 17 ετών διέπρεψε σκοράροντας 11 φορές σε 21 ματς.
Ο Άγιαξ, που ανέκαθεν είχε… ειδικότητα στα ταλέντα και τις νεαρές ηλικίες, τον απέκτησε την επόμενη σεζόν και στη διετία παραμονής του στο Άμστερνταμ διέπρεψε και έγινε διάσημος, έχοντας παρτενέρ του στην επίθεση τον Ιμπραχίμοβις. Απολογισμός: 21 γκολ σε 40 εμφανίσεις!  
Σταμάτησε την καριέρα του μόλις στα 30 του χρόνια στην αγγλική Μπάρνσλεϊ, όμως υπήρξε γυρολόγος των γηπέδων καθώς αγωνίστηκε σε έντεκα (11) συνολικά ομάδες. Μετά τον Άγιαξ πήγε δανεικός στη Θέλτα (2003, 4/8) και συνέχισε στις: Μαρσέιγ (2003-’04, 7/22) και Ρόμα (2004-’05).

m6

Το 2005 πήγε δανεικός στην Τότεναμ, όπου εντυπωσίασε με 13 τέρματα σε 36 εμφανίσεις, όμως μετά την μέτρια επόμενη χρονιά (2006-’07, 1 γκολ) φόρεσε τη φανέλα της αγγλικής Μίντλεσμπρο. Από το 2009 ακολούθησε ένα ντεμαράζ δανεισμών του στις Γουίγκαν, Γουέστ Χαμ, Ζαμαλέκ και Άγιαξ, κλείνοντας όπως είπαμε την καριέρα του στην Μπάρνσλεϊ.
Τονίζουμε πως στην ομάδα της καρδιάς του, τη Ζαμαλέκ αγωνίστηκε σε τρεις διαφορετικές περιόδους: 1999, 2009 και 2011, ενώ στον Άγιαξ, όπου έκανε “όνομα” συνολικά 2 φορές: 2001 και 2010. Ο σπουδαίος “Φαραώ” ήταν διεθνής με την Αίγυπτο, σκοράροντας 20 φορές σε 51 αγώνες! 
9

Προπονητής
Στο ντεμπούτο του ως προπονητής κατέκτησε με τη Ζαμαλέκ το κύπελλο του 2014 (1-0 τη Σμούχα), στη συνέχεια ήταν τεχνικός διευθυντής στην ομάδα νέων του συλλόγου και το 2015 πήγε στην Ισμαΐλι. 
Το 2016 υπέγραψε στη Ζαμαλέκ, όπου απολύθηκε στο ντεμπούτο του και την ήττα (2-0) στο ντέρμπι μίσους από την Αλ Αχλί! Από τον Νοέμβριο του 2016 είναι ο προπονητής της Γουάντι Ντέγκλα, με την οποία τερμάτισε στη 12η θέση, ενώ είχε προηγηθεί ένα πέρασμα ως τεχνικός διευθυντής της βελγικής Λιρς
 
Πολλές διακρίσεις
Οι διακρίσεις και οι τίτλοι του πολλοί: 3 πρωταθλήματα και 1 κύπελλο Ολλανδίας με τον Άγιαξ, 1 Κόπα Άφρικα με την Αίγυπτο, παίχτης της χρονιάς σε πρωτάθλημα Βελγίου, καλύτερος Αιγύπτιος και καλύτερος Αφρικανός το 2001.

13

m3

11

12

15