Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ev media-logo

Διαλύθηκε και πέφτει στο τοπικό ο Ηρακλής - Οι τραγικοί χειρισμοί της διοίκησης διέγραψαν την ομάδα από τον ποδοσφαιρικό χάρτη

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος "θανάτου" πήρε σάρκα και οστά καθώς η οικονομική αδυναμία του Σπύρου Παπαθανασάκη σε συνδυασμό με τους καταστροφικούς χειρισμούς του σε επίπεδο διοίκησης τα τελευταία 2 χρόνια -που έφεραν την ομάδα σε σημείο να αδυνατεί να ρυθμίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια- έφεραν τους "κυανόλευκους" στο σημείο της διάλυση. H ιστορική ομάδα του Ηρακλή αποτελεί... παρελθόν.

iraklis

Υπεύθυνος-ανεύθυνος ο Παπαθανασάκης

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης με την μορφή που τη γνώρισε το κοινό της χώρας, δεν υφίσταται πλέον καθώς η εταιρεία αναγκάζεται να αναστείλει τις δραστηριότητες της λόγω οικονομικού αδιεξόδου. Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Σπύρο Παπαθανασάκη να μην αποφασίζει υπέρ της συμμετοχής της ομάδας στη Football League αναλαμβάνοντας και τις οικονομικές υποχρεώσεις επιβεβαιώθηκαν.

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου κλήθηκαν οι παίκτες που είχαν συμβόλαιο με τον “γηραιό” σε συνάντηση με τους υπεύθυνους της ΠΑΕ και ενημερώθηκαν ότι η ομάδα δεν θα “κατέβει” στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και πώς όλοι είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν την καριέρας τους σε όποια ομάδα επιθυμούν.

Ούτε καν το φιλικό

Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο η ομάδα να δώσει φιλικό προετοιμασίας της στην Αριδαία με τον τοπικό Αλμωπό - οι παίκτες ενημερώθηκαν σε συνάντηση που έγινε στις εγκαταστάσεις του Λόλα, πως όχι μόνο δεν θα γίνει η φιλική αναμέτρηση, αλλά πως ο Ηρακλής θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Football League, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι προπονήσεις που γίνονταν μετ' εμποδίων όλο αυτό το διάστημα.

2

Στο τοπικό με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων

Στη συνέχεια αναμένεται να ενσωματωθεί η νέα ομάδα με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων και να αρχίσει και πάλι την συμμετοχή της από το Α’ τοπικό ΕΠΣ Μακεδονίας!! Ήδη έχουν υπάρξει οι ενέργειες με επικεφαλής τον Θεόδωρο Δρακόπουλο, πρόεδρο της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή.

Ο κ. Δρακόπουλος είχε μιλήσει σε ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης αναλύοντας την πρότασή του: «Έκανα αυτή την πρόταση, γιατί πιστεύω ότι είναι η μοναδική για το μέλλον του ποδοσφαιρικού Ηρακλή. 

Είναι μια συνένωση με άλλη ομάδα, με άλλο ΑΦΜ. Δεν μπορούμε να παίξουμε πλέον με την παλιά ΠΑΕ, γιατί τα χρέη μεταφέρονται. Δεν γίνεται να περιμένουμε για πάντα έναν επενδυτή. Η ομάδα αυτή έχει το ίδιο όνομα και τα ίδια χρώματα με μας. Έχει και καλό γήπεδο, το μοναδικό που έχει άδεια και χωράει 4.000 κόσμο. Με μια μικρή προσθήκη μπορεί να φτάσει και στις 6.000. 

Αυτό είναι το μέλλον του ποδοσφαιρικού Ηρακλή για μένα», υποστήριξε στο Arena Fm και πρόσθεσε: «Εγώ βγήκα μπροστά για να δημιουργηθεί νέος Ηρακλής. Φυσικά θα βοηθήσω. Μίλησα και με τον κ. Αντωνέλη ο οποίος είναι σύμφωνος. Νομίζω οι δυο μας μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Η επιτροπή σωτηρίας θα βοηθήσει στο τεχνικό κομμάτι, να αναλάβουν το τρέξιμο της ομάδας. Εγώ και ο κ. Αντωνέλης θα χρηματοδοτήσουμε την προσπάθεια».

Κωνσταντινέας: «Ο Ηρακλής είχε χρέη»

Για τη διάλυση του Ηρακλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και παλιός διαιτητής Πέτρος Κωνσταντινέας δήλωσε: «Οι ΠΑΕ υπάγονται στο ίδιο καθεστώς που ισχύει για τις επιχειρήσεις. Όταν μια επιχείρηση χρωστάει κλείνει και τα χρέη ακολουθούν αυτούς που τα δημιούργησαν.

Μια τέτοια περίπτωση είναι, δυστυχώς και ο Ηρακλής, όπως ήταν και η ΑΕΚ και άλλες ομάδες παλιότερα. Δυστυχώς είμαστε σε μια φάση που άνθρωποι για το εγώ τους καταδικάζουν τις ομάδες. Οι ομάδες δεν είναι αυτών των ανθρώπων».

Αποσύρθηκε από τη Football league 

Η τυπική επικύρωση διάλυσης ήρθε προχθές Δευτέρα 11/9:  Η ΠΑΕ ΑΕΠ Ηρακλής του Σπύρου Παπαθανασάκη δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Football League, καθώς δήλωσε αδυναμία, κάτι που αυτομάτως οδηγεί την "κυανόλευκη" εταιρεία σε διάλυση. Δόξα Δράμας και Α.Ε. Καραϊσκάκης προβιβάζονται στην Β΄ Εθνική για την αναπλήρωση των δύο κενών θέσεων που προέκυψαν. Πηγή: skai.gr, euronews.com, voria.gr, sdna