Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Φιλική ήττα του ΑΠΟΚ με 2-1 από τον Αχιλλέα Φαρσάλων στη Μακρακώμη - Εξαιρετικό μπροστά το Βελούχι, με κενά αμυντικά

Την ήττα γνώρισε ο ΑΠΟΚ με σκορ 2-1 από τον Αχιλλέα Φαρσάλων, σε φιλικό που διεξήχθη στο γήπεδο Μακρακώμης, την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου (17:00).

1

Ο ΑΠΟΚ για ένα ακόμα ματς άρχισε νωχελικά και το “πλήρωσε” καθώς δέχτηκε γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, με την άμυνα να αδρανεί και να υποπίπτει σε λάθος τόσο στην αρχή της φάσης όσο και στο τελείωμα μετά το κόρνερ. 

Στη συνέχεια, το Βελούχι ανέβασε κατά πολύ την απόδοσή του, δημιούργησε πολλές και κλασικές ευκαιρίες και τελικά ισοφάρισε με προσωπική ενέργεια του Γενιτσαρόπουλου. Ο Αχιλλέας που είχε δοκάρι στο 0-1, ήταν καλύτερο στο β’ ημίχρονο, όμως σκόραρε με πέναλτι, που αμφισβητήθηκε έντονα ώστε να φτάσει στη νίκη, ενώ είχε και δεύτερο δοκάρι.

* Μέλος των Λαρισαίων ο αειθαλής 42χρονος Κώστας Νεμπεγλέρας, με σπουδαία καριέρα σε ομάδες της Α’ Εθνικής (Ηρακλής, Λάρισα, ΑΡΗΣ κ.ά.).

6

* Γκολ στα πρώτα λεπτά όλων (πλην του 0-0 Εργοτέλη) δέχεται ο ΑΠΟΚ. Συγκεκριμένα: στο 7’ με Παλληνιακό, στο 8’ με Ολυμπιακό Βόλου, στο 1’ με Αλμυρό και στο 3ο λεπτό με τον Αχιλλέα Φαρσάλων.

* Παράγοντες και φίλοι του ΑΠΟΚ τόσο από το Καρπενήσι όσο και από τη Μακρακώμη βρέθηκαν στην εξέδρα.

* Χωρίς νίκη παραμένει στα φιλικά ο ΑΠΟΚ, όμως είναι βέβαιο πως τα επίσημα παιχνίδια είναι αυτά που μετράνε.

* Με τον Ολυμπιακό Βόλου αρχίζει τις υποχρεώσεις του στη Γ’ Εθνική κατηγορία ο ΑΠΟΚ, στην παρθενική του συμμετοχή στην συγκεκριμένη κατηγορία.

8

7

Γκολ και φάσεις

Στο 4′ οι Λαρισαίοι κατάφεραν να “ανοίξουν” το σκορ: έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Νεμπεγλέρα και την κεφαλιά-πάσα του Συράκου, ο Λόλας με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1). 

Δοκάρι για τον Καραγκούνη των Φαρσάλων λίγο αργότερα, ενώ ο ΑΠΟΚ μετά τις χαμένες ευκαιρίες των Κατσαδούρου, Γιουπλάρι, κατάφερε στο ημίωρο να ισοφαρίσει με όμορφη ενέργεια και πλασέ του Γενιτσαρόπουλου (1-1). Σπουδαία διπλή ευκαιρία για την ανατροπή έχασε ο Κακκάβας λίγο πριν την ανάπαυλα (ΦΩΤΟ κάτω).

11

Στην επανάληψη, ο Παχής στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα την έστειλε (φυσικά χωρίς πρόθεση) στο χέρι, ο διαιτητής όμως έδειξε πέναλτι, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των Ευρυτάνων. 

Ο Βούλγαρης που ανέλαβε την εκτέλεση, σκόραρε κρίνοντας από το 60ο λεπτό το τελικό 2 - 1. Δοκάρι του Κόλα στα μισά της επανάληψης σταμάτησε στο δοκάρι, διατηρώντας μέχρι τέλους το αποτέλεσμα.

9

Συνθέσεις ομάδων

ΑΠΟΚ (Γιάννης Φλωράκης): Λαμπρόπουλος, Ν. Λάππας, Παχής, Σιάτρας, Γιαουπλάρι, Ζαραβέλης, Κατσαδούρος, Ι. Λάππας, Μπακαλίδης, Γενιτσαρόπουλος, Κακκάβας. Αγωνίστηκαν και οι: Ρεσίτης, Ντουφεκιάς, Πεπκολάι, Χαλλής, Κουτσουπιάς, Λέρης.

Αχιλλέας Φαρσάλων (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος): Κουτσουκέρας, Καραμπούζης, Κουρούμαλος, Μάρκου, Οικονόμου, Νεμπεγλέρας, Συράκος, Μανιώτης, Λόλας, Καραγκούνης Χατζής. Αγωνίστηκαν και οι: Χάμος, Τλούπας, Μάρκου, Κομισόπουλος, Κούλπας, Κόλα, Καραγκούνης, Κατσανάκης, Βούλγαρης.

Διαιτητής: Επαμεινώνδας Κολορίζος. Βοηθοί: Χρήστος Κολορίζος - Κατερίνα Παππά (Φθιώτιδας)

4

5

2

15

10

3

16

14

12

πηγές: ifarsala.gr, Ευρυτανικά Νέα, ευρυτανίασπορ