Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

ev media-logo

Κυκλαδίτικη εμπειρία για Κολόκα-Ελευθερίου, που έτρεξαν (και διακρίθηκαν) στην Αμοργό

Την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα τοπία και να αντικρίσουν κυκλαδίτικες εικόνες είχαν οι Μεγαλοχωρίτες Φωτεινή Κολόκα και Δημήτρης Ελευθερίου, που την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου πήραν μέρος στον αγώνα "Amorgos Trail Challenge", ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο νησί της Αμοργού.

koloka-eleftheriou-amorgos1

Το συνολικό μήκος της διαδρομής ανέρχονταν στα 18χλμ (+1020μ υψομ) και αποτελούνταν, κατά κύριο λόγο, από παραδοσιακά μονοπάτια και πλακόστρωτα σοκάκια. Η εκκίνηση δόθηκε από τη γνωστή Μονή της Χοζοβιώτισσας και ο τερματισμός έγινε στον όρμο του οικισμού Αιγιάλη.

Το ευρυτανικό δίδυμο ήταν γι’ ακόμα μία φορά εξαιρετικό και κατάφερε να διεκδικήσει -και να επιτύχει- θέσεις στο βάθρο: η Φ. Κολόκα (Dynafit) έτρεξε το 18άρι σε 2:31:44 και τερμάτισε 3η στην Κατηγορία Γυναικών (20η Γεν. Κατηγ.), ενώ ο 32χρονος Ελευθερίου (Dynafit) κατετάγη στην 4η θέση μεταξύ περισσοτέρων από εξήντα δρομέων.

Την προηγούμενη ημέρα οι Μεγαλοχωρίτες είχαν πάρει μέρος σε έναν πρωτότυπο αγώνα ανάβασης 3χλμ από το επίπεδο της θάλασσας ως την κορφή μιας κοντινής νησίδας, μια διαδρομή χωρίς σημάδια και με έντονο το στοιχείο του… αυτοσχεδιασμού από τους αθλητές. Εκεί, ο Δημήτρης Ελευθερίου κατάφερε να κερδίσει την 3η θέση και να ανέβει στο βάθρο, ενώ πρώτη και καλύτερη στις Γυναίκες ήταν η 21χρονη Κολόκα, που έκανε το 2/2 στα βάθρα.

 koloka-eleftheriou-amorgos2