Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Λίστα βουλευτών που ξέχασαν να πληρώσουν κλήσεις από το 2009, εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων. Διαψεύδει ο Λευτέρης Αυγενάκης

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", μεγάλη είναι η λίστα στον Δήμο Αθηναίων με τα χρέη των βουλευτών από απλήρωτες κλήσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιου κατέγραψε τις κλήσεις της περιόδου 2009 - 2012 και προχώρησε στην επιβεβαίωση των προστίμων.

Δεν ανήκαν στους Βουλευτές τα αυτοκίνητα

Όμως, αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι ότι πρόκειται για οχήματα που ήταν χρεωμένα στους βουλευτές. Δεν είναι βέβαιο ότι εκείνοι διέπραξαν την παράβαση, ούτε και πως γνωρίζουν ότι έχουν πάρει κλήση.

Τα αυτοκίνητα ανήκουν σε εταιρείες λίζινγκ, μέσω των οποίων η Βουλή παραχωρούσε τα οχήματα στους βουλευτές. Οι εταιρείες είναι αυτές που έλαβαν αρχικά τα πρόστιμα και ζητούν τώρα να απαλλαγούν από την ευθύνη.

Διαψεύδει ο Αυγενάκης με έγγραφα

Στην συγκεκριμένη λίστα εμφανίζεται και ο γνωστός στους Ευρυτάνες, βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης κ Λευτέρης Αυγενάκης, για κλήση 80 ευρώ. 

Από το γραφείο του κ. Αυγενάκη, πάντως, διαψεύδουν το δημοσίευμα και σημειώνουν ότι ο βουλευτής της ΝΔ δεν έχει καμία οφειλή, όπως φαίνεται στα παρακάτω έγγραφα:

 avgenakis

avgenakis1

Ποιοι περιλαμβάνονται στην λίστα του δημου Αθηναίων

Πέμη Ζούνη – ΠΑΣΟΚ, πρόστιμο 80 ευρώ

Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο – ΛΑΟΣ, πρόστιμο 150 ευρώ

Κώστα Κουκοδήμο – ΝΔ, πρόστιμο 80 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο οι βουλευτές με τα πρόστιμα των οποίων ασχολήθηκε την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Στις 31 Αυγούστου υπήρξε επαναβεβαίωση προστίμων για τους:

Κώστα Καρτάλη – ΠΑΣΟΚ, πρόστιμο 180 ευρώ

Ανδρέα Λυκουρέτζο – ΝΔ, πρόστιμο 140 ευρώ

Ρόδη Κράτσα – ΝΔ, πρόστιμο 80 ευρώ

Άντζελα Γκερέκου – ΠΑΣΟΚ, πρόστιμο 120 ευρώ

Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο – ΠΑΣΟΚ, πρόστιμο 120 ευρώ

Άννα Καραμανλή – ΝΔ, πρόστιμο 20 ευρώ.

Επίσης έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα σε πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔγια 3 κλήσεις των 20 ευρώ από όχημα που του είχε παραχωρηθεί.