Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

ev media-logo

Αριστείδης Τσιούνης (Πρόεδρος ΑΠΟΚ): «Ιστορική πρεμιέρα για το Βελούχι - Θέλουμε το “τρία στα τρία”, με τη στήριξη του κόσμου»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης (την πρώτη στον Νομό) παραχώρησε στα “Ευρυτανικά Νέα” ο Πρόεδρος του Α.Π.Ο.Κ. Αριστείδης Τσιούνης. Ο 48χρονος (10/10/1969) ηγέτης του συλλόγου αναφέρεται στην ιστορική πρεμιέρα της ομάδας στη Γ’ Εθνική, σχολιάζει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας έως ότου να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, ενώ κλείνοντας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Ευρυτάνες να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας της περιοχής.

TSIOUNISA

Πρόεδρε, σε καλωσορίζουμε στα “Ευρυτανικά Νέα”. Ο ΑΠΟΚ πλέον στη Γ΄ Εθνική και την ερχόμενη Κυριακή δίνει τον πρώτο αγώνα της ιστορίας κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου…

Αρχικά, σας ευχαριστώ για το κάλεσμα στην εφημερίδα σας, που μας βοηθάει και προβάλλει τον σύλλογό μας. Όντως, πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, από αυτές που περιμέναμε χρόνια να ζήσουμε στον Νομό και στιγμή που ο ΑΠΟΚ ανέμενε και ονειρευόταν πάντα.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες-στόχοι της ομάδας στην Γ’ Εθνική;

Στόχος μας είναι η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία και πρώτα ο Θεός, εφόσον το πετύχουμε, την επόμενη σεζόν θα επιχειρήσουμε το βήμα παραπάνω. 

Υπάρχει ικανοποίηση στη διοίκηση με τις μεταγραφικές κινήσεις που πραγματοποίησε, ώστε η ομάδα να παρουσιάσει ανταγωνιστικό για την κατηγορία ρόστερ;

Η ερώτηση αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί αν συγκριθούμε με τις ομάδες των άλλων νομών, ο ΑΠΟΚ -έχοντας μείνει αρκετά χρόνια στο τοπικό- έχει πάει αρκετά πίσω. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες της Ευρυτανίας, γιατί όλα αυτά τα χρόνια, οι παίχτες που μπορούσε να “παράγει” η περιοχή ήταν ελάχιστοι, αφού δεν υπήρχαν στόχοι. Με την άνοδο στη Γ’ Εθνική υπάρχει διάθεση (και) από τους ντόπιους ποδοσφαιριστές, που θέλουν να προπονηθούν και να δώσουν ότι μπορούν περισσότερο. Μπαίνουμε σε ένα άλλο επίπεδο… 

Όσον αφορά τις μεταγραφές που κάναμε, θα σας πω αρχικά ότι έως τις 30 Ιουλίου δε γνωρίζαμε αν θα συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα! Τότε, με ομάδα φίλων και παραγόντων του ΑΠΟΚ πήραμε την απόφαση να κατεβούμε στη Γ’ Εθνική. Έτσι, με τις δράσεις και τις κινήσεις μας βγήκαμε μπροστά και ενώ αρχίσαμε με 6-7 παίχτες, παρουσιάσαμε με την έναρξη της προετοιμασίας αξιόλογο ρόστερ 20-21 ποδοσφαιριστών, ενώ επιπλέον ενισχύσαμε το τεχνικό τιμ με την προσθήκη γυμναστή και φροντιστή. 

Εξάλλου, για να στηθεί και να σταθεί μια νέα ομάδα δεν είναι εύκολο. Δεν μπορώ όμως να κρίνω αν είναι καλές ή όχι οι προσθήκες’ αυτό θα το δείξει η πορεία. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, προσεγγίσαμε αλλά και δεχτήκαμε προτάσεις για πολλούς ποδοσφαιριστές… 

TSIOUNIS2

Πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα που εδρεύει στο Καρπενήσι -από δημογραφικής πλευράς- να προσεγγίσει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές;

Η ομάδα προσπάθησε να φέρει ποδοσφαιριστές για τη στελέχωσή της, εκ των οποίων άλλοι ήρθαν και άλλοι όχι. Δεν αρκεί να είναι κάποιος καλός παίχτης για να παίξει στην κατηγορία. Μπορεί να φέρεις ένα όνομα και να μην “πιάσει”. Πρέπει να είσαι καλός παίχτης, αλλά και καλός άνθρωπος για να μπορείς να συνεργαστείς με τους συμπαίχτες τους, σε ομαδικό πνεύμα όπως είναι το ποδόσφαιρο. Επιλέξαμε παίχτες, που “δένουν” τόσο με τους συμπαίχτες τους, όσο και με το τεχνικό τιμ και τη διοίκηση. 

Στον ΑΠΟΚ δεν υπάρχουν οι “επαγγελματίες” παράγοντες, ούτε εγώ είμαι Πρόεδρος των Προέδρων! Οι θέσεις στο συμβούλιο είναι τυπικές και όλοι μαζί είμαστε μία οικογένεια και οικογένεια θέλουμε να κάνουμε την ομάδα του “ιστορικού”. 

Δεν έρχονται εύκολα ποδοσφαιριστές και αυτό οφείλεται τόσο στο γεωγραφικό κομμάτι, αλλά το γεγονός ότι ο ΑΠΟΚ είναι χαμηλά στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Βρισκόμαστε 6 - 7 χρόνια στο τοπικό πρωτάθλημα και έτσι ο σύλλογος χάνει πολύ σε δυναμική. Καθοριστικός λόγος είναι και το οικονομικό: όταν ένας παίχτης παίρνει στο σπίτι του π.χ. 5 δραχμές, εδώ θα πάρει 8, δηλαδή 30% ή και παραπάνω!! 

Ο κορμός ωστόσο, αποτελείται από Ευρυτάνες ποδοσφαιριστές…

Αυτός είναι ο στόχος μας. Αυτό επιδιώκουμε και προσπαθήσαμε προσεγγίζοντας παιδιά από την Ευρυτανία, εκ των οποίων άλλοι ήρθαν μαζί μας και άλλοι για δικούς τους λόγους δεν ήρθαν. Εκτιμώ όμως, ότι κάθε παίχτης πρέπει να έχει όραμα να αγωνιστεί στην καλύτερη ομάδα του νομού και παίζοντας με αυτή στην ανώτερη κατηγορία να εκπληρώσει μέσα από αυτή και τους προσωπικούς του στόχους.

Μέσα από τη συνεργασία -όπως αναφέρατε- η ομάδα συμμετέχει στη Γ’ Εθνική. Κομμάτι της συνεργασίας είναι και οι παράγοντες της Ένωσης 2010…

Με τους ανθρώπους από τη Δυτική Φθιώτιδα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία πέρσι, η οποία απέδωσε καρπούς με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από το Βελούχι. Η συνεργασία μας συνεχίζεται σε πολύ καλό βαθμό και τη φετινή σεζόν.

Ο κόσμος θα θέλει να μάθει για την έδρα της ομάδας, καθώς έχουν ακουστεί διάφορα για το θέμα αυτό...

Η καθυστέρηση που ανέφερα στην αρχή, είχε να κάνει μεταξύ άλλων με το θέμα της έδρας. Η ομάδα έχει βγει πρωταθλήτρια από τον Νομό Ευρυτανίας και βρίσκεται κάτω από την “ομπρέλα” της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Μέχρι στιγμής έδρα μας είναι το Εθνικό στάδιο Καρπενησίου, όμως κάνουμε προσπάθειες, ώστε μερικά παιχνίδια να γίνουν και στη Σπερχειάδα, σε συνεργασία πάντα με τους ανθρώπους της περιοχής.

TSIOUNIS3

Μιλώντας για την έδρα, θα θέλαμε το σχόλιό σας για την κλήρωση που έφερε τον ΑΠΟΚ να έχει τρία σερί εντός έδρας.

Θα κάνουμε το τρία στα τρία! Γιατί αν δεν πάρεις τα παιχνίδια στην έδρα σου δεν μπορείς να ελπίζεις σε κάτι. Δεν κοιτάζουμε τον αντίπαλο. Εμείς θέλουμε να πάρουμε, αρχικά, αυτά τα ματς…!!

Το “εντός έδρας”, όμως σημαίνει κόσμος…

Λόγω καιρικών συνθηκών και λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος ο κόσμος δεν ερχόταν ως τώρα στο γήπεδο. Ωστόσο, στο Καρπενήσι ασχολούνται όλοι με το ποδόσφαιρο και αρκετός κόσμος βρίσκεται κοντά στον σύλλογο. Θέλουμε την στήριξή του, παράλληλα βέβαια με την καλή πορεία που ευελπιστούμε να έχουμε. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας…!!

Ποια είναι η γνώμη σας για τις ομάδες και τον όμιλο γενικότερα;

Προσωπικά, θεωρώ ότι θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος και στην κορυφή και στις θέσεις του υποβιβασμού. Αν εξαιρέσεις εμάς και λίγες ακόμα ομάδες, που δεν έχουν εμπειρία από την κατηγορία, οι περισσότερες βρίσκονται σε ανώτερο επίπεδο, έχουν ρόστερ, βρίσκονται σε μεγάλες πόλεις και έχουν δώσει πολλά χρήματα για μεταγραφές. Θεωρώ όμως, ότι θα είναι δυνατό πρωτάθλημα με αμείωτο το ενδιαφέρον έως το τέλος. 

TSIOUNIS4

Πρόεδρε, να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο σου και την κουβέντα μας. Κλείνοντας…;

Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο να έρθει την Κυριακή στο γήπεδο να στηρίξει την ομάδα, πάντα σε αθλητικά πλαίσια. Είναι ιστορικό το γεγονός ποδοσφαιρικά,  γιατί είναι το πρώτο παιχνίδι στη Γ’ Εθνική για τον ΑΠΟΚ και την Ευρυτανία ολόκληρη, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αντίπαλος είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, ομάδα που θαυμάζαμε στην Super League πριν λίγα χρόνια, έχοντας μάλιστα συμμετοχή και στην Ευρώπη. 

Επίσης, ζητάμε τη στήριξη των φορέων της περιοχής τόσο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας, να είναι αρωγοί στην όλη προσπάθειά μας. Τέλος, εύχομαι η ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής σεζόν να μας βρει ξανά στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΤΣΙΟΥΝΗΣ

Ο Πρόεδρος του Α.Π.Ο.Κ. Αριστείδης Τσιούνης ασχολείται με τα κοινά του συλλόγου από το 1996. Στο παρελθόν, διετέλεσε Πρόεδρος και μέλος του συμβουλίου της ομάδας, ενώ στήριξε  (και) ως φίλος τον “ιστορικό” σύλλογο. Πλέον, την τελευταία διετία βρίσκεται στον Προεδρικό θώκο και επί των ημερών του η ομάδα ανέβηκε στη Γ’ Εθνική κατηγορία.